RAPPORTER 2020

(bläddra nedåt för att läsa äldre inlägg)

MATSRSPORTS RAPPORT FRÅN KM/BDS-RACET 2020 MED DUBBLA 2:A PLATSER!

(04-okt)

Nu har det äntligen genomförts ett KM i Fagersta, senaste var 1996 det kördes. För Mats var det första gången han körde på hemmaplan så riktigt coolt! Denna gång skulle vi lufta båda bilarna, Mats/Miken körde Corollan för första gången i skarpt läge med nya looken samt nya fjädringen från Bigem/Paka. Mange skulle lufta Corsan och fick vid sin sida Camilla som guide på de 3 sträckorna som skulle köras.

De 3 sträckorna var Ekorrbacken, Hjortbo samt Skjutbanan som gav totalt 11 km SS. Första start var kl. 11.01 och Mange/Camilla gick ut med startnr. 16 och Mats/Miken med startnr. 20.

Vi börjar med Mange & Camilla som körde riktigt bra och avslutade riktigt bra på sista sträckan. Var en nöjd duo som tog sig till slutmålet och kunde konstatera att tiderna räckte till en 2:a plats i klassen C-förare, grymt bra!

Mats & Miken hade ambitionen på att vinna totalt. Kändes riktigt bra på första sträckan och nöjda på väg mot Hjortbo. Tyckte det var halt på sträckan och baken hängde ut lite väl mycket men okej ändå in i mål. Sedan dags för sista sträckan skjutbanan. Här kändes det bara okej då vi kände att vi varit lite för försiktiga på vissa ställen. Åkte mot mål utan att veta hur det gått. Väl där visade det sig att vi vann första sträckan, 3:e tid på sträcka 2 och 2:a tid på sista sträckan men Håkan Långkvist vann SS 2 & 3 och kunde vinna KM:et. Detta betydde att vi kom in på en 2:a plats, riktigt bra i slutändan och bara gratta Håkan Långkvist till segern.

Nu vet vi inte riktigt vad som händer återstående del av året men det återkommer vi med.

Summerar väl dagen som lyckad med dubbla 2:a platser och hela bilar i mål.

Tackar Fagersta MK för en riktigt kul dag och stort tack till alla funktionärer som ställer upp så vi kan köra!

O. A. O & S. Y. L från hela Team MatsRsport

 

MATSRSPORTS RAPPORT FRÅN FÖRSTA KÖRNINGEN/TRÄNINGEN 2020!

(28-juni)

Nu har det varit lugnt från oss länge på hemsidan så dags att bryta tystnaden. Nu har vi äntligen fått avslöja nya looken på Corollan. Modellen var Corolla WRC 1998 som vi enades om var väldigt snygg. Ny front har monterats och lackerats och vi blev väldigt nöjda med looken. Är ju inte det man kör med men är riktigt kul när det även ser bra ut. Vi har ju även monterat Bigem ben runt om från Paka Enginering och har inte hunnit testa dom än pga coronan.

Men nu i lördags anordnade Fagersta MK träning på hemmaplan och dags att testa bilen och köra bort lite rattrost då vi inte kört sedan oktober. Bilen fungerade bra och tempot blev bättre under dagen. Stort tack till Fagersta MK som arrangerade denna träning, får vi göra om någon gång. Vi hade en grundinställning på Bigem dämparna och det fungerade bra. Nästa gång får vi ta och skruva lite på grejerna så får vi se om vi känner skillnad,

Vore skoj att få prova detta i skarpt läge under 2020 men vi får väl se om det blir några tävlingar att köra för oss.

Corsan luftades också och där tog Magnus plats bakom ratten och Camilla skötte kontoret. Gick fint och de lyckades t  o m plocka målskylten på insidan, letar genast tid och genvägar;) Stefan Bergman & Emil Bergkvist var imponerade då de skötte målet på vändsträckan:) Skapades mer jobb för dem iallafall;)

Nu skall vissa hinder forceras så att vi sedan kan ta oss vidare, hela teamet/familjen håller tummarna. Sedan efter detta så hoppas vi att säsongen kan smyga igång och det blir tävling igen, vi längtar!

Så nu får det bli kvällsmat så vi säger...

O. A. O & S. Y. L från hela Team MatsRsport

 

 

MATSRSPORTS RAPPORT INFÖR 2020!

(16-feb)

Nu har det varit lugnt från oss länge på hemsidan så dags att bryta tystnaden. Vi håller på att gå igenom Corollan inför säsongen. Växellådan har varit till Tractive på genomgång och lättare renovering. Vi har även beställt ny fjädring från Bigem från Paka Enginering som skall bli väldigt intressant att prova när det anländer till oss för montering. Mycket spännande och vi ska försöka vara beredda och testade och klara när Svenska RallyCupen drar igång i maj.

Svenska RallyCupen är målet för 2020 och skall bli riktigt kul när säsongen börjar eftersom vi inte kört något rally sedan oktober då vi börjar få rallyabstinens. Vi kommer att uppdatera här på hemsidan och på vår Facebook-sida så håll koll,

Så nu får det bli...

O. A. O & S. Y. L från hela Team MatsRsport