RAPPORTER 2018

(bläddra nedåt för att läsa äldre inlägg)

 

RAPPORT FRÅN MARKNADSNATTA OCH AVSLUTNINGEN AV SRC!

(30-okt)

Finalen av Svenska RallyCupen (SRC) är nu avklarad då vi har klarat av tävlingen Marknadsnatta. Vi åkte mot Skänninge efter lunch på fredagen för att klara av anmälan och besiktning innan dagen D. Detta klarades av efter en tids köande till besiktningen men underlättades av lite trevligt umgänge med FMK deltagare. Sedan dags att bege sig till det underbara boendet på Bjälbo B & B där vi fick äppelpaj och fick elda i kamin så en bra avslutning på den fredagen.

Upplägget för lördagen var att 5 sträckor på totalt 32 km med service efter SS 2 skulle avverkas innan det skulle vara avgjort. Som lite extra krydda på moset så kom det under natten en hel del snö som skulle bli tufft att hantera. I Skänninge vid starten var det ingen snö men blåste kallt och var riktigt kyligt i övrigt. Vi laddade för starten som för oss skulle ske framåt 10.30 tiden och fick samtidigt rapport från trakterna kring Ulrika att det fanns en hel del snö, upp till 1 dm på vissa ställen. De trogna fansen Ingo, Sören, Karin och Eivor var på plats så nu var det dags för 40 km transport  innan allvaret skulle börja.

Nu dags för SS 1 på 6,8 km och vi kom i mål på det hala underlaget utan någon känsla för om det bra eller dåligt, det var så dåligt fäste att det var svårt att bedöma hur det gått. Vi kunde kolla tiden på Resultatservice och såg att vi hade 7:e tid på sträckan och att det fanns hopp. Sträcka 2 lite sämre tidsmässigt och en 9:e tid på sträckan betydde att vi nu var på en 7:e plats i klassen och det som var ännu viktigare var att Simon Johansson låg på en 12:e plats. Det var med honom striden om 4:e platsen skulle ske då det skiljde 1 poäng mellan oss innan denna tävling innan man räknat bort ett resultat. Jäkligt tight i resultatlistan tidsmässigt så skulle bli en tuff dag. Nu service där vi enbart tankade och gjorde rent i fälgar från all lera och bara att ladda inför de återstående sträckorna.

Sträcka 3 var 7 km lång och vi tyckte att vi till denna sträcka helt okej med en incident mitt på men i mål på en 5:e plats i klassen, men här slog Simon Johansson till med en dundertid och var snabbast i klassen. Vi klättrade till en 6:e plats i klassen men Simon gick förbi oss på en 5:e plats och var hela 0,1 sek före oss:) Spännande fortsättning skulle följa. Blev en lång väntan på att få köra sträcka 4 eftersom en avåkning slutade så tråkigt att de fick skicka in brandkår och ambulans och vi hoppas att det gick bra för ekipaget i bilen. Vi klarade av sträcka 4 och kom in på en 6:e plats i klassen men Simon var 2:a i klassen och slog oss på sträckan och nu var differensen 5,6 sek mellan oss, vi på en 4:e plats och Simon på en 3:e plats. Jäkligt tight i klassen då det skiljde 12,6 sek mellan 2:an och 9:an inför den avslutande sträckan Emil Karlsson körde i en egen klass och ledde med 16 sek.

Vi provade allt vi kunde på sista sträckan och var riktigt nöjda förutom någon extra sladd i det lösa som sinkade oss lite och i mål visade det sig att det räckte till en 6:e plats på sträckan, vi slog Simon med 1,3 sek på sträckan men det räckte inte ända fram. Fredrik Eriksson tog sig förbi oss i totalen på sista sträckan efter fin körning och det betydde att vi hamnade på en 5:e plats i klassen och på platsen före oss kom Simon. I slutresultatet för SRC innebar det att vi och Simon hamnade på samma poäng men han har en bättre bästaplacering och blir då 4:a och vi kommer in på en 5:e plats i SRC. Här nedan ser ni tabellen efter att alla räknat bort sitt sämsta resultat.

Slutställningen i SRC 2018 med pristagarna i klassen.

Pl. A 2WD D1 B+P D2 B+P D3 B+P D4 B+P D5 B+P D6 B+P Tot
1 Emil Karlsson Hällefors MK Volvo 10 3 [2] 3 15 4 12 3 12 3 15 8 88
2 Fredrik Eriksson Katrineholms MK VW 12 3 12 3 10 3 15 4 Br 1 10 6 79
3 Daniel Wall MSK Kvarnvingarna Volvo 9 3 15 4 12 4 Br 1 15 4 67
4 Simon Johansson Munkfors MC Volvo 4 3 9 3 [1] 3 6 3 6 3 9 3 52
5 Mats Larsson Fagersta MK Toyota 3 7 3 3 3 9 3 7 3 8 3 52

När vi kom till slutmålet och mötte upp Mange & Camilla så kom vi fram till att det var ett riktigt bra resultat och en bra avslutning på säsongen. Vi vann ju SuperCupen förra året men detta känns ändå på samma nivå, vi började lite segt på våren men under sommaren/hösten har det fungerat bra. Konkurrensen är så mycket tuffare i SRC än SC då man tävlar alla 2-hjulsdrivna mot varandra och med startfält på mellan drygt 20-40 ekipage i tävlingarna så prestationen känns på samma nivå som förra året.

Vi har planer inför nästa år gällande bilen till att börja med, den skall gås igenom och skall justeras/underhållas med start inom kort. Sedan kommer vi att återkomma när vi har funderat klart. SM är ju lockande till 2019 men kräver mycket på alla plan, SRC gav ju beskedet att de fortsätter även nästa år vilket är helt underbart och är ett riktigt bra alternativ. En grym Cup som man hoppas blir kvar en lång tid.

Avslutning i SRC den 17/11 i Katrineholm och det lutar åt en tur dit med Teamet som en avslutning på denna säsong.

Så håll koll på hemsida och Facebook så håller vi er informerade om vad som händer i Teamet gällande nuet och framtiden.

Så blir från ett nöjt team...

 

O.A.O & S.Y.L:)

 

LÄGET I SRC INFÖR FINALEN!

(07-okt)

Finalen närmar sig med stormsteg och hösten är nu här på allvar. Vi har räknat lite och tittat på utgångsläget inför finaltävlingen och en tävling skall räknas bort men inte powerstage/bonuspoäng.

Du får poäng för din placering i klassen 15p 12p 10p 9-8-7 osv.

Ställer du upp en tävling får du 1p som blir 3p om du fullföljer och går i mål. Tävlingens sista sträcka finns chans att knipa 1p om man är snabbast på den i sin klass nu i sista tävlingen vässar de till det och delar ut poäng på sista sträckan till de tre snabbaste i klassen 5p 3p 1p.

Max poäng du kan ta är således 15p vinst, 5p vinst på powerstage och 3p för att du fullföljer tävlingen dvs 23poäng.

Vi fightas för att ta 4e platsen i SRC och läget inför avslutningen med det sämsta resultatet borträknat ser ut så här.

Mats Larsson Fagersta MK 41p (Toyota)

Simon Johansson Munkfors MC 40p (Volvo)

Johan Svensson SMK Valdemarsvik 31p (Volvo)

Om vi skulle lyckas med att knipa 4e platsen skulle vi vara riktigt stolta för cupen är otroligt tuff och man får ligga i rejält om man ens ska få någon poäng med sig hem dvs topp 12 i klassen.

De bakhjulsdrivna bilarna har tagit steg framåt i trimmat 2wd och då framförallt Volvo bilar vilket man ser i SRC tabellen och även i SM.

Varför törs jag inte svara på men de har riktigt rejält med effekt och väghållningen är inte dålig heller.

Vem som vinner vår klass A-förare 2wd blir också en nagelbitare då Fredrik Eriksson i Golfen bröt senaste tävlingen och topp 3 kastades om.

Daniel Wall MSK Kvarnvingarna 67p (Volvo)

Emil Karlsson Hällefors MK 65p (Volvo)

Fredrik Eriksson Katrineholms MK 63p (Volvo)

Detta med deras sämsta resultat borträknat och med 23p att köra om är ingenting klart där heller utan det lär bli gasen i botten som gäller från första metern.

Den 27 Oktober smäller det i tävlingen Marknadsnatta som utspelas i Mjölby trakten och allt skall till att få sitt svar.

Vi återkommer såklart igen med mer info om hur läget är för MatsRsport inför den tävlingen.

Mvh MatsRsport  

 

TIGHT I CUPEN INFÖR AVSLUTNINGEN!

(23-sep)

Lördagens och Svenska Rallycupens nästa sista tävling var Mälarrallyt som utgick från Malmköping och passade samtidigt på att fira 60-års jubileum som tävling.

Vi övernattade inte denna gång så vår husbil fick stanna hemma utan vi åkte tidigt på morgonen då det inte är allt för långt.

Anmälning och besiktning flöt på utan problem så nu var det bara att vänta på starten.

Tävlingen för dagen bestod av fyra stycken SS där SS1 var 12km SS2 2,7km SS3 13km och SS4 10,4km efter SS2 låg dagens enda service.

Vi låg innan start på 5:e plats i Cupen endast 1 poäng efter Simon Johansson Volvo 940 och ville så klart ta oss förbi. Ekipagen   1-3 i Cupen är Emil Karlsson Volvo 940, Daniel Wall Volvo 240 och Fredrik Eriksson de har ett eget tempo som är mycket svårt att matcha och i Mälarrallyt hamnade Fredrik Eriksson i diket med Golfen. Gick bra med besättningen i bilen och hoppas de är tillbaks tillavslutningen av SRC.

Vi hade startnummer 92 i denna tävling och det är lite senare nummer än vi brukar ha i Cupen men det skulle inte visa sig innebära några problem med sönderkörda vägar då de höll riktigt bra och var kanon.

SS1 gick bra och innebar en 6:e tid i vår klass och efter den följde den kortare SS2 där Mats/Miken grejade en 5:e tid i klassen.

Paret kom nu till servicen som var klart underdimensionerad för ett så här stort startfält och de var hyfsat nöjda med tävlingen så här långt de tyckte dock att avståndet var lite för mycket till de snabbaste ekipagen i klassen.

Planen var att minska det under avslutningen men den planen delades nog av fler då tempot även höjdes av fler.

SS3 innebar lite dramatik då de efter ett krön hamnade i dikeskanten men turligt nog var där ingen sten som förstörde dagen utan de kom in på en 6:e tid klassen. Kommer att finnas på Youtube under dagen.

SS4 avslutade tävlingen och den sträckan var de inte riktigt nöjda med och tittar man på tiderna så tappade vi nog någon placering här då det bara var 6sek upp till 4:an Johan Svensson, tiden var 9:e i klassen.

Mats/Miken vart dock 6:a och är det inte lustigt att efter nästan 40km SS så kommer nämnde Simon Johansson in i mål på exakt samma tid på tiondelen. Vi blir dock placerade före honom och vi tror det är för att vi hade en bättre tid på SS1.

Vad innebär det här för placeringen i Cupen då? Jo, vi är fortfarande 5:a på samma poäng som 4:an Simon Johansson men nu till sista tävlingen skall en tävling räknas bort och då väljer man såklart sin sämsta.

Vår sämsta är sämre än Simons och det blir en fördel då han tappar 1 poäng mer än oss när den sämsta tävlingen räknas bort. Krångligt eller hur men vi får återkomma till detta innan Cupen skall till att summeras i sista tävlingen Marknadsnatta i Skänninge. Topp 3 kampen i Cupen är inte heller tråkig och nu när Fredrik Eriksson körde av spetsar det till sig även där om jag fattar det rätt då de också skall räkna bort sitt sämsta resultat.

I Mälarrallyt på placeringen före oss kommer Anton Bernats Hager, Fredrik Wesslen körandes för Örsundsbro MK och de som är riktiga MatsRsport fan känner igen att de kämpat mot varandra för många år sen på VOC tiden. De liksom vi kör Toyota Corolla och vi får lyfta på hatten denna gång och hoppas de kommer till Marknadsnatta och ger oss chansen till revansch.

Vi återkommer inom kort och nästa helg kliver Miken/Camilla in i Corsan för att attackera i Gimmersta.

MVH MatsRsport

 

MATSRSPORTS RAPPORT INFÖR MÄLARRALLYT!

(20-sep)

Nu på lördag skall deltävling 5 i Svenska RallyCupen (SRC) köras i trakterna kring Malmköping och där skall vi delta. Detta är den nästsista deltävlingen så vi börjar närma oss slutet och det hettar till. Totalt är 26 ekipage anmälda i vår klass och totalt i rallyt 197 ekipage så blir ett fint evenemang med mycket tävlande och publik.

Vi skall klara av 4 sträckor på totalt 36,3 km innan målgång. Vi kom ju på en 4:e plats i förra deltävlingen i Eskilstuna och skall bli intressant att se hur det går på lördag. Vi har bytt drivaxeln som brast sist och uppdaterat på däckfronten så kommer laddade till Flen/Malmköping. Blir lite annorlunda denna deltävling då vi går ut med startnummer 92 eftersom klassikerna samt 4 wd går ut före, men det skall väl funka.

För närvarande ligger vi på en 5:e plats i SRC men har 4:e plats inom räckhåll i Sveriges största Rallycup så blir en spännande lördag. Resultat kommer att finnas på: http://www.raceconsulting.se/ under lördagen och serviceteamet/PR-teamet Magnus & Camilla uppdaterar hela dagen på vår Facebooksida https://www.facebook.com/MatsRsport/

 

MANGES RAPPORT FRÅN LINKÖPING!

(10-sep)

Under fredag-lördag skulle SM avslutas i Linköping och medaljerna utdelas i rally. Vi skulle åka efter SM i en egen tävling Östgötaklassen som bara körde lördagens sträckor och det på köpta noter utan genomkörning som SM gör. Detta innebar 7SS på hela 81km för vår tävling en rejäl utmaning för besättning och bil.

Vi reste ned redan fredag för att ta del av SM pulsen och tog chansen att åka ut och titta på showen med Pontus Tidemand i spetsen. Det skulle enligt internet inte regna på lördagen men det gjorde det och ganska rejält dessutom. Vi besiktade under morgonen och efter en god frukost var det dags för tävling och vi skulle köra SS4-SS5-SS6 innan en kortare service på 15min erbjöds. Sträckorna var dock belägna en bra bit bort utanför Norrköping så serviceteamet (Magnus,Camilla) fyllde upp corollan med etanol innan SS4.

 SS4 var hal pg av regnet men gick bra och det var även tiden som var bäst i vår tävling och inte dålig mot SM heller.

SS5 fortsatte regnet och nu la torkaren av på mats sida och innebar förstås lite problem men tiden helt ok men nu en andra tid i vår tävling.

SS6 lugnade regnet ned sig och det passade oss bra då torkaren inte funkade och tiden vart bäst i vår tävling Östgötaklassen och en ledning på 17sek över Johan Svensson/Terje Plomen i en Volvo 242.

 Mats/Miken kom till den korta 15 minuters servicen och arbetet med torkare, bränsle och däck startade och vi fick till det på den korta tiden och paret färdades vidare mot SS7. SS7 var en lång sträcka på hela 24km och på rallyradion lät de på ekipagen som det var en riktigt kul sträcka. Mats/Miken startade och när andra växeln las i gick drivaxeln av=surt. Detta var andra gången i år som vi fick bryta i ledning med en bra chans på totalvinst i ett rally det svider lite såklart.

Tiderna på de SS vi körde var helt ok och det tar vi med oss till de tävlingar som kommer för säsongen är långt ifrån slut än utan Mälarrallyt den 22 sept närmar sig och är näst sista tävlingen i Svenska Rallycupen i vilken vi tävlar denna säsong. Vi ligger förövrigt 5:a i den cupen på 31 poäng med Simon Johansson Munkfors MC 4:a på 32 poäng.

Var det slut tävlat för helgen med detta? Nej, Miken satte sig bakom ratten i vår Corsa under söndagen och hans flickvän Camilla tog plats som co-driver i Brukssvängen i Hallstahammar. Allt gick bra och tempot ökade eftersom och de verkar ha haft en kanondag i Hallsta.

Det var allt för denna gång men vi hörs snart igen då MatsRsport snart är tillbaks på rallyvägarna.

MVH MatsRsport

gm Magnus Johansson

 

GLÄDJEFYLLD RAPPORT FRÅN EMK-KANNAN!

(02-sep)

 

Deltävling 4 är avklarad då vi klarade utmaningen på de 5 sträckor som Eskilstuna MK erbjöd i tävlingen EMK-kannan. Vi började lite försiktigt på den snabba SS 1 på 6 km och tappade lite tid, en bra väckarklocka. Sträcka 2 var av krokigare variant på 11 km där vi tyckte att vi fick till det skapligt. Nu var det dags för SS 3, den kortaste för dagen på 4,3 km. Nu kändes det riktigt bra och i mål en delad 4:e tid på sträckan. Var nöjda med detta när vi kom in till service och blev omhändertagna av serviceteamet med mat och dryck och kunde sätta oss ned medans Mangen & Camilla tog hand om Corollan. Vi låg i det läget på en 7:e plats inför de avslutande 2 sträckorna på 19 & 18 km.

 

Vi åkte laddade ut mot SS 4 som var den längsta sträckan för dagen, Skönt att avsluta med 2 sträckor med noter på 14 sidor styck, bara att rabbla på:). Vi tog oss i mål på SS 4 lite tveksamma på hur sträckan gått då det var svårt att få ett flyt då det svängde HELA tiden. Väl i mål visade det sig att vi hade en 4:e tid på sträckan och klättrade i totalen. Var väldigt tufft med små marginaler mellan oss, Joons, Svensson, Johansson. Bara att ladda på den sista sträckan och försöka nå 4:e platsen. Vi kom i mål och det kändes bra och klockan visade att vi tog en 3:e plats på sträckan och det räckte till en 4:e plats i klassen med 1,2 sek marginal, så jäkla skönt!

 

Var en skön resa in mot målet där vi fick kramas lite med serviceteamet, på ett manligt sätt;) och njuta av resultat efter dagens slit, helt underbart! Våra trogna fans mamma Karin, Ingo, Ejvor och Sören mötte upp i mål och de var nöjda med vad fått se under dagen. En bit upp till de snabbaste men vi nöter på och försöker närma oss dem steg för steg. I Svenska RallyCupen innebar det att vi klättrade en placering och nu ligger på en 5:e plats, coolt.

 

En eloge till Eskilstuna MK som lyckats ordna till 5 så fina sträckor, grymma funktionärer hela vägen också så tummen upp på det.

 

Nästa tävling blir Östgöta-klassen som är en del av ESR (Rally-SM i Linköping) på lördag den 8/9. 7 sträckor på totalt 81 km, bra träning inför fortsättningen SRC där nästa deltävling körs den 22/9 då Mälarrallyt avgörs med start i Malmköping. Håll koll på sidan och Facebook för nu kommer det vara full aktivitet under hösten.

 

Så blir från ett nöjt team...

 

O.A.O & S.Y.L:)

 

RAPPORT INFÖR EMK-KANNAN!

(29-aug)

 

Då är det dags för deltävling nummer 4 i Svenska RallyCupen (SRC) och denna gång skall vi bege oss till Eskilstuna för att köra EMK-kannan under lördagen den 1/9. Totalt har tävlingen lockat hela 212 ekipage, imponerande. Och i vår klass A-förare 2 wd är det 30 ekipage som skall göra upp om placeringarna/poängen i SRC. Totalt skall vi klara av 5 sträckor på totalt utmanande 59 km. Vi är nu är uppe på en 6:e plats i SRC med 3 deltävlingar kvar och skall bli en spännande dag och vi är laddade. 

 

Första start sker kl. 10.00 från Ekebybanan och vi går ut med startnummer 47 så avfärd runt 11.00. RallyLive kommer att sända rallyradio under dagen som gör det lite roligare och enklare att följa tävlingen.  Så håll tummarna för oss och vårt serviceteam/medieproffs kommer även dom att hålla er uppdaterade, se nedan för länkar dit.

 

Vi håller er uppdaterade med information om vad som händer tills dess på hemsida http://www.matsrsport.se/ samt på Facebook https://www.facebook.com/MatsRsport/ 

Så nu blir det O.A.O & S.Y.L:)

 

RAPPORT FRÅN KULLINGSTROFÉN!

(05-aug)

Då har vi varit iväg och kört deltävling 3 i Svenska RallyCupen nere i Herrljunga där tävlingen Kullingstrofén avgjordes. Resan ner påbörjades på fredag em för att vi skulle anmäla oss besikta på fredag kvällen. Detta gick fint och vi kunde bege oss mot motellet i Vara där vi tänkte umgås lite under kvällen innan allvaret. Vaknade upp efter en "härlig" natt med diffusa dofter, inte från oss utan rummen luktade väldigt skumt. Nåja, vi överlevde även detta och kunde bege oss till Herrljunga och starten vid Folkets Park för att klara av de 3 sträckorna för dagen. SS 1: 2,24 km, SS 2: 8,18 km, SS 3: 6,27 km lång och dessa skulle avverkas utan service så serviceteamet Mange & Camilla kunde ägna sig åt att vara åskådare och lägga ut på sociala medier.

SS 1 var den kortaste och vi var lite sega i starten och tappade 4 sek och vips så var vi på en 18:e plats i klassen. Nu dags för den längsta sträckan för dagen och nu var vi med bättre och fick till en 10:e tid i klassen och klättrade till en 13:e plats i klassen och poäng var inom räckhåll efter den sega starten. Vi var laddade inför den sista sträckan och det kändes bra i bilen och i mål visade det sig vi fick till en 4:e tid i klassen, grymt bra! Klättrade även i totalen så vi kom på en 10:e plats i klassen och fick med oss några poäng i Svenska RallyCupen. Vi hade bara Emil Karlsson, Daniel Wall och Fredrik Eriksson före oss på sträckan och var även 8:a totalt på sträckan så sjukt nöjda med det. Synd att rallyt var slut nu när vi fått upp ångan:) Bilen, besättningen och Pirellidäcken fungerade bra, bättre, mycket bra så en bra utveckling, få se hur vi skall kunna hålla upp detta till nästa deltävling i SRC i Eskilstuna den 1/9.

Detta innebar även att vi klättrade en placering i Svenska RallyCupen och nu är uppe på en 6:e plats i SRC med 3 deltävlingar kvar.

Vi återkommer med mer info om vad vi skall hitta på tills dess så vi säger...

O.A.O & S.Y.LJ

 

LÄGESRAPPORT INFÖR KULLINGSTROFÉN!

(02-aug)

Då är det dags för tävling igen och denna gång skall vi åka ner till Herrljunga för att köra Kullingstrofén. Detta är deltävling 3 i Svenska RallyCupen där vi för tillfället ligger på en 7:e plats. Tävlingen är denna gång en kortare variant pga det torra vädret och brandrisken. Från början skulle tävlingen avgöras på 4 sträckor på 47 km men arrangören Kullings MS var tvungna att stryka den långa sträckan så nu blir det 3 sträckor på totalt 17 km, gäller att vara på hugget från början. Uppladdningen har väl varit sådär efter översvämning på verkstaden i måndags kväll efter skyfallet ( https://www.facebook.com/BDSAutocenterFagersta/ ) men vi börjar få rätsida på det och skönt att tänka på/göra nåt annat.

Totalt är 29 ekipage anmälda i vår klass A-förare 2 wd och hög klass på startfältet men vi skall göra vårt bästa som vanligt så får vi se hur långt det räcker. Mer info om vart ni kan hitta resultat och lyssna på rallyradio.

Radio & Resultat.
Rallyradio lyssnar man på via SBFplay och Radio Treby som sänder på 87,8 och 97,0Mhz i tävlingsområdet. Resultaten via Raceconsulting - en aktuell länk uppdateras vid tävlingens start!

Ni kommer som vanligt att kunna följa oss på vår Facebooksida: https://www.facebook.com/MatsRsport/ under lördagen då det excellenta serviceteamet Mange & Camilla även har svart bälte i sociala medier och lägger upp information efterhand.
 

Efter regn kommer solsken sägs det så vi säger...

O.A.O & S.Y.LJ

 

RAPPORT FRÅN SLOTTSSPRINTEN!

(15-juli)

Då har vi varit vid Ericbergs slott och kört tävlingen Slottssprinten i den underbara miljön där. Ett toppenevenemang rakt igenom med hela upplägget, sträckorna, funktionärerna och till och med vädret (lite varmt i sparkdräkten men;) Var tidig avfärd vid halv 6 och denna gång hade vi en nygammal teammedlem med oss då Manges sambo Anki var med och fick ta del av allt det underbara med rally;). Resan ner gick bra och vi klarade av anmälan och besiktningen galant och kunde inta frukost i slottsparken i väntan på starten.

Nu var det alltså dags för start. Vi skulle köra 3 sträckor innan det var dags för service/lunchuppehåll innan det var dags för SS 4 & 5. Första sträckan var en kort en på 2,9 km och vi var lite otajmade och kändes i mål som att vi hade fått en kass början. Tiden visade sig vara okej ändå och humöret blev bättre. Nu var det dags för SS 2 som var den längsta för dagen och kändes lite bättre och vi tog en 9:e tid i klassen (32 startande) och klättrade i totalen till en 11:e plats i klassen. Tog oss mot SS 3 som vi skulle klara av innan servicen. Nu fick vi till det riktigt bra och fick till en 6:e tid i klassen och klättrade till en 8:e plats i klassen. Vi begav oss mot servicen för att inta lite mat & vätska och där mötte ett nöjt serviceteamet upp idag bestående av Mange, Camilla, moder Karin och Anki. Var en lång service så vi hann t o m med en intervju och hinna bli nervösa igen, vi är dåliga på uppehåll;)

Vi låg nu på en 8:e plats och det var riktigt tight upp till en 5:e plats men även neråt men dit siktade vi inte. Sträckorna som var kvar var av kortare variant då dom var 4,3 km samt 2,6 km långa så bara att försöka. Vi fick till det bra tyckte vi på SS 4 som var den på 4,3 km och tog en 7:e plats på sträckan och klättrade till en 6:e plats i klassen, coolt. Vi hade nu 1,8 sek uppåt och 3,6 sek neråt så bara att försöka på den sista sträckan som var 2,6 km lång. Vi fick vänta vid starten i en 50 min då det var ett hopp vid slutet av sträckan där det flögs lite för långt och skapade bekymmer för besättningen. Nu verkar det som att det gick bra för besättningen i bilarna vilket är jäkla skönt och vi fick info om att ta hoppet med lite eftertanke. Lite ofokuserade i starten på sträckan efter väntan/värmen men sen kom vi igång och klarade hoppet/målgången galant och tog oss i mål med en 7:e tid i klassen och kunde bärga den 6:e platsen i klassen i totalen. Så jäkla bra och över förväntan så riktigt nöjda in i mål. Där vi fick vi även möta riktigt nöjda människor med mungiporna uppe vid öronen och riktigt kul även det då det skulle vara helt omöjligt att genomföra detta utan hjälp och stöd av alla runtikring, tummen upp på det!

Nu väntar vi på nästa deltävling i Svenska RallyCupen som avgörs i Herrljunga den 4/8 med tävlingen Kullingstrofén. Tills dess ska vi gå igenom bilen lite, ha lite semester så vi säger som vi brukar...

O.A.O & S.Y.LJ

 

LÄGESRAPPORT INFÖR SLOTTSSPRINTEN I KATRINEHOLM!

(07-juli)

Nu är det dags för tävling igen och då Slottssprinten i Katrineholm som körs vid Ericsbergs slott på lördag den 14/7. Ett grymt evenemang där en del av oss varit som åskådare ett par gånger men aldrig deltagit så blir spännande. Vi hade ju som plan att försöka få åka lite mer tävling efter Nyköping för att hålla tempot uppe men nu blev ju Rally Edane inställt vilket var synd men förståligt. Vi tar sikte på Slottssprinten nu istället och blir en bra genomkörare innan Svenska RallyCupen fortsätter i Herrljunga med Kullingstrofén den 4/8.

Tittade lite på startfältet som totalt lockat 200 ekipage till start, bara i vår klass A-förare 2 wd är det 37 bilar som skall komma till start. Och vilket startfält sen! Finns hur många segerkandidater som helst med på startlinjen så här gäller det att ligga i från början om man skall vara med. En riktig utmaning men det är ju roligt så vi åker dit och försöker hitta tillbaks till tempot från Nyköping så får vi ser hur långt det räcker.

Ni kommer som vanligt att kunna följa oss på vår Facebooksida: https://www.facebook.com/MatsRsport/ under lördagen då det excellenta serviceteamet Mange & Camilla även har svart bälte i sociala medier och lägger upp information efterhand. Sedan kommer det att finnas resultat på https://www.resultatservice.com/ med onlineresultat så tiderna finns ute direkt efter målgång på varje sträcka, grymt bra.

Så nu är det bara att börja ladda för matchen kl. 16.00 där vi skall ta oss an England och ta oss till semifinal, Heja Sverige!

O.A.O & S.Y.LJ

 

RAPPORT FRÅN GÄSTABUDSTROFÉN I NYKÖPING!

(18-juni)

Nu har vi varit i Nyköping och kört Gästabudstrofén i Nyköping. Vi (jag, Mats, Camilla & Mange) åkte ner på fredagen så vi kunde anmäla och besikta så det var klart inför lördagen. Gick fint som tusan och vi kunde bege oss till Good Morning Hotell för att äta lite gott, umgås och sedan vila inför lördagens tävling. Lördag morgonen kom samtidigt som nerverna började göra sig påminda, verkar aldrig som detta lättar utan snarare tvärtom. Vi gav oss av mot starten på Björshults motorbana för att invänta starten. Ingo och mamma Karin dök upp och skulle ut och titta under dagen, kul som tusan. Mange & Camilla drog sig ner mot servicen nere i hamnen, fint ställe och vilka kämpar. Camilla tog av sig gipset samma dag och Mange hade haft en hård natt med BARA en kudde och därav ont i nacken/huvudet. Till slut köptes Ipren in och det gick att bota.

Vi rullade fram mot starten men blev där stoppade, tyvärr hade en trafikolycka inträffat på transporten ut till SS 1. Blev till att vänta drygt 1 timme till vilket inte gjorde nervositeten mindre. Men trevligt sällskap och fint väder gjorde att vi även överlevde detta.

Dags för SS 1 efter lång väntan och vi var lite sega i starten, en bit efter på denna sträcka. Nu dags för SS 2 och mycket bättre nu, en 9:e tid i klassen och känslan bra i bilen. Nu var det dags för service nere vid hamnen i Nävekvarn. Lite nytt bränsle och snabb genomgång av bilen av serviceteamet som njutit nere i hamnen. Vi begav oss efter detta mot SS 3 där vi tog oss igenom sträckan som var väldigt hal och lite lurig. Tog oss i mål nöjda men fick en tid som inte stämde utan Mange fick i uppgift att kolla upp den. Var fler som hade strul med tiderna på denna sträcka och den blev sedan struken men pga brand som turligt nog gick att släcka ganska snabbt. Lite igång efter felaktig tid och nu dags för SS 4 på 10 km som beskrevs som snabb med avåkarböjar. Vi fick till denna sträcka och i mål kom vi och kunde se att vi var 4:a på sträckan, grymt skönt. Nu dags för service igen och där blev vi servade med mat & dryck, bilen fick soppa och nya drivdäck för nu ville vi prova lite på sista.

Vi startade SS 5 och vilken härlig sträcka, kände väl i mål att denna skulle vi vilja göra om. Dels för att den var frän men också att vi kände att vi inte fick till den till 100% med mina noter och en del damm där det ibland hölls igen. Vi var 6:a på sträckan i klassen och i mål på samma placering, riktigt nöjda med detta. Vi begav oss mot målet och fick återförenas med serviceteamet samt Ingo och moder Karin så en bra avslutning på en bra dag.

Detta innebar ju även att vi klättrade lite i totalen i Svenska RallyCupen där vi nu är på 7:e plats i vår klass. Spännande inför fortsättningen i Svenska RallyCupen som fortsätter den 4/8 nere i Herrljunga då klassiska Kullingstrofén körs. Vi skall försöka åka lite mer tävling för att bibehålla och förhoppningsvis hitta lite till i tempo inför detta. Nu vill vi tacka våra sponsorer, serviceteamet Mange & Camilla, Ingo & moder Karin samt följare, vi håller er uppdaterade fortsättningsvis hur det blir med allt detta så vi säger....

O.A.O & S.Y.LJ

 

RAPPORT INFÖR SRC I NYKÖPING!

(14-juni)

Nu har vi gått igenom Corollan efter den brutna tävlingen i Askersund. Sellholm har fixat till det skeva fjäderbenet och nu är det alltså dags för deltävling nr 2 av Svenska RallyCupen på lördag. Denna gång åker vi till Nyköping för att köra Gästabudstrofén. Tävlingen avgörs på 5 unika sträckor på totalt 40 km på de utmanande vägarna. I vår klass A-förare 2 wd är det 22 ekipage anmälda och motståndet är riktigt tufft som vanligt. Men vi är laddade och skall försöka ta med oss farten från Askersund som var riktigt bra på det vi fick åka.

Första start sker kl. 10.00 så vi drar väl iväg strax efter 10.30 då vi har startnummer 23 denna tävling. Ni kommer som vanligt att kunna följa oss på https://www.facebook.com/MatsRsport/ som vanligt samt att www.raceconsulting.com  sköter resultatservicen under lördagen. Vi håller tummarna för fint väder, fina vägar och ett problemfritt rally med målgång och ett fint resultat, inte mycket vi begär för att vara lyckliga;)

Team MatsRsport

 

KORT RAPPORT FRÅN ASKERSUND!

(03-juni)

Nu har vi fått bryta en tävling i Corollan, var ett tag sen som tur är. Resan till Askersund med mig, Mats, Camilla & Magnus gick bra. Även anmälan och besiktning gick fint och sedan var det bara att lyssna på Rallyradion på Jonas Bil & Däck verkstad innan det var dags för start i värmen. Transport på 20 km innan det vara dags för SS 1 som var SM:s SS 3 då vi gick ut efter dom på på deras SS 3, 4 & 5.

Sträcka 1 började bra och slutade bättre, fungerade bra med samspelet i bilen och riktigt bra tempo mot slutet. Vi ledde klassen med 17,9 sek och även totalt så skön start. Sedan var det dags för SS 4 (2) och här blev det sämre. Denna sträcka hade SM kört 2 gånger så mycket spår och sten så en riktig utmaning.  Handbromsen sjönk när Mats vid starten drog i den, lite tankar på det störde. Åkte fel i första vänstern med tidsförlust, sedan slog vi i en stor sten med höger fram i spåret. Bilen blev skum efter det då den inte ville styra in i högerkurvor. Vi tog oss i mål och tänkte att nu var denna dagen förstörd, vore ju coolt med en totalseger i ett rally. Såg att vi fortfarande ledde och tänkte att skönt med service så kör vi sista SS 5 (3) så är det klart.

Men på servicen upptäckte vi att förutom en sönderslagen fälg höger fram så hade vi skum camber höger bak, lutade in mot fjäderben i överkant och troligtvis anledningen till att bilen var skum på vägen. Vi var sugna på att fortsätta trots detta men gjorde ett moget övervägande där vi kom fram till bryta där och inte riskera bil, liv & lem för att jaga totalseger. Surt som attan men klokt tror vi ändå.

Nu har vi lite jobb inför nästa deltävling i SRC som avgörs i Nyköping den 16/6 då Gästabudstrofén körs där. Men det skall vi försöka lösa och tar med oss tempot från SS 3 som var riktigt bra. Kommer en incar på sedan på vår kanal (MatsRsport) på Youtube senare, utan ljud från intercom dock men lite motorljud iallafall:)

Så vi säger som vi brukar… O.A.O & S.Y.LJ

 

RAPPORT INFÖR ASKERSUND!

(31-maj)

Nu har vi gått igenom bilen efter Karlstad. Nya bromsskivor fram är monterade och i övrigt bara lite småpyssel så hoppas bilen skall fungera lika bra som den gjort hittills. Vi skall alltså åka tävlingen Jonas Bil & Däck rallyt på lördag som körs ihop med SM som går av stapeln där under lördagen. Vi kommer att få åka 3 av sträckorna på totalt 37 km SS. Första start för oss kommer att ske efter 11.00 då vi går ut efter SM har kört igenom de sträckorna. Blir bra som träning inför nästa deltävling i SRC som skall gå av stapeln i Nyköping den 16/6.

Planen är att bygga tempo, få lite mer träning i bilen och samspelet så blir spännande att se hur det går. Vi kommer som vanligt att uppdatera på Facebook och detta sköts av radarparet Mange & Camilla som även sköter markservicen, en duo som inte går av för hackor i nåt läge. Det får bli en kort rapport denna gång och vi ses & hörs på lördag.

O.A.O & S.Y.LJ

 

RAPPORT FRÅN SOLA I KARLSTAD!

(20-maj)

Nu har vi kommit hem från ett soligt Karlstad. Avfärd ner på fredagen blev lite senare än tänkt men det var det värt. Thomas Reklam hjälpte oss att få till nya looken på Corollan med dekaler som levererats av Avesta Text & Dekor, blev riktigt snyggt. Resan ner gick fint och vi kunde anmäla oss och besikta på kvällen innan det var dags att checka in på Gustaf Fröding. Där blev det lite häng med Lundquist Motorsport, mycket trevligt innan det var dags för bingen.

Frukost kl. 07.00 så var igång tidigt med de sedvanliga procedurerna med toabesök, orolig mage, nervositet innan det väl skulle dra igång för oss kl. 09.39 med en lång transport ut till SS 1. Vi talar inte så mycket om SS 1-3 som var lite av ett mörker av olika anledningar. Vi kom in till service lite molokna efter SS 3, fick lite energi i kroppen och av det outtröttliga serviceteamet bestående av Mange (drog ett tungt lass) samt Camilla (enarmad men ger inte upp) så taggade i bilen inför SS 4-6.

SS 4 funkade riktigt fint tills vi bromsade på oss och tappade ca 10 sek. Sträcka 5 fick vi till och var närmare toppåkarna vilket var tillfredställande, efter det en kort service innan det var dags för de avslutande 10 km som även var powerstage. Vi tyckte att vi gasade på skapligt men väl i mål visade klockan nå helt annat, jävlar vad det körs i klassen. Vi hamnade till slut på en 19:e plats i klassen vilket inte är så mycket att skriva hem om. Men vi försöker ta med oss det positiva från rallyt och de är de 3 sista sträckorna som vi kan bygga vidare på. En kul grej jag kollade på https://www.infiniteracing.se/ så var slutställning med SS-tider och även genomsnittshastighet. Till vinnande Elias Lundberg som har 91 km/h i genomsnittshastighet så saknas det 4 km/h i genomsnittshastighet, en kul information man inte sett tidigare. Värt att notera är att 1-3 i klassen även är 3-5 totalt i rallyt, det har gått sjukt fort.

Nästa deltävling i Svenska RallyCupen körs den 16/6 i Nyköping då Gästabudstrofén avgörs där. Vi skall försöka få till något innan som träning då vi behöver träna lite på samspel i bil och även åka lite mer bil för att få till de där sista för att komma högre upp i resultatlistan. Vi tackar Ingo som var med och sponsrade bromsok så vi kunde komma till start och tackar även Ingo & mamma Karin som var på plats för att heja fram oss, uppskattat!

Nu tvättar vi och går igenom bilen så återkommer vi med information om vad vi skall hitta på i framtiden inför fortsättningen av SRC.

Så vi säger som vi brukar… O.A.O & S.Y.LJ

 

RAPPORT INFÖR KARLSTAD OCH RALLY BILTEMA!

(17-maj)

Nu har vi gått igenom bilen efter äventyret på Gotland. Hittade en glapp inre styrled och det var väl allt förutom lite plast och skydd för underredet som tagit lite stryk. Vi körde ett litet test på torsdagen men fick tyvärr avbryta det då ett bromsok bak började läcka lite. Vi hissade upp bilen på verkstaden och kunde konstatera att vi behövde ett nytt bromsok vänster bak. Detta kunde vi lösa och Mats hämtade det på söndag fm och vi tänkte att bara att bulta dit men där sket det sig. Bromsoket som var monterat var omgjort i infästningen så passade inteL Är ju jävuln att inget kan vara bolt on utan skall göras om, Vi kontaktade lite olika för att få hjälp med detta men ingen hade riktigt tid så Mats har löst det själv så vi kan komma till start i Rally Biltema.

Vi fick ju åka 75 km SS på Gotland som var guld värt, lite synd att testet blev i kortaste laget men ingen idé att gråta över spilld mjölk som farsan brukade säga. Nu är det alltså dags för allvar igen och Svenska RallyCupen startar med Rally Biltema i Karlstad nu på lördag den 19/5. Totalt har hela 190 ekipage anmält sig till tävlingen och i vår klass A-förare 2 wd är det hela 39 ekipage som skall stå på startlinjen. Blir en tuff utmaning på flera sätt då vi skall klara av 6 sträckor på totalt 60 km och konkurrensen är stentuff. Vi skall ju köra hela SRC så gäller att tänka lite smart men är ju de 12 första som får poäng och en liten bonus för målgång så gäller att köra i ett högt tempo och samtidigt säkert, svår avvägning. Vi har en plan men vi får se hur den faller på plats.

Vi åker ner på fredag för att anmäla oss och besikta så att det är klart inför lördagen. Skönt att vara på plats och slippa en lång resa på morgonen, blir förhoppningsvis en lång dag på lördagen i tävlingsbilen så är skönt att vara lite utvilade då. Blir en spännande dag och Mange & Camilla sköter servicen, Camilla kör på trots gips på höger handen, hårt material i vissa teammedlemmar.   

Nu inväntar vi lördagen och första start sker kl. 09.00 och vi går ut med startnr. 49 så drar väl igång för oss runt 10.00.

Vi kommer att hålla er informerade under dagen på vår Facebooksida: så ni kan följa utvecklingen. Kanske blir en liten överraskning som kommer att visas på lördagenJ Ja, den som lever får se;)

 O.A.O & S.Y.LJ

 

RAPPORT FRÅN GOTLAND!

(30-apr)

Nu har vi haft vår säsongspremiär och denna genomförde vi på Gotland då Guterallyt avgjordes där under lördagen. Färden dit började redan på torsdagen då färjan gick från Oskarshamn på kvällen då vid 21-tiden. Resan över pölen gick fint och vi anlände till Visby strax efter midnatt. Bara att mysa in på Gustavsviks och vår lägenhet för helgen med lite mys innan det var läggdags. Vaknade upp till ett lite blåsigt Gotland men vi hade tid att turista under dagen innan det var dags för anmälan och besiktning på fredag kvällen. Vi åkte norrut mot Slite och tittade på kalkbrottet, imponerande. Sedan Blå Lagunen, snyggt men inget badväder. Avslutade med Lickershamn med lite vandring och lite nyttig historia om Rauken döpt till Jungfrun samtidigt som vi njöt av den härliga utsikten. Avslutade med en glass nere vid hamnen och köpte med oss lite rökt fisk som vi njöt av på uteplatsen vid Gustavsvik, gott och en underbar doft som vi levde med tills avfärd. Efter detta klarade vi av anmälan och besiktning med bravur och bara hem och ladda för lördagen.

Tidig start på lördagen då vi fick hämta ut roadbook och noter på morgonen. Frukost och genomgång av noter på McDonalds, funka fint trots att Camilla frös som en hund;) Första start skulle ske kl. 09.00 och vi hade startnr. 32 så vår start skulle ske runt 09.45. Nu började nervositeten smyga på och under dagen hoppades vi klara av de 6 sträckor som stod på programmet för att då få åka hela 75 km som träning inför sommarens utmaningar. Service skulle ske efter SS 2 samt SS 4.

Starten skedde för oss framåt 10.00 och var en transport på drygt 20 km ut mot Tofta för att klara av den första sträckan. Skönt att komma igång och vi tyckte att vi fick till det bra på sträckan och var nöjda i mål. Sträcka 2 vill vi glömma, försiktigt och orytmiskt. Lite molokna till service efter detta men fick lite pepp av Mange och Camilla som skötte sig bra, Mange har ju gått kurs hos Mats med den på Biltema nyinköpta momentnyckeln så han momentdrog det mesta på bilen:). Camilla (admin) dokumenterade det hela för utlägg på vår eminenta Facebooksida: https://www.facebook.com/MatsRsport/ . Vi drog iväg för att klara av SS 3 & 4 lite revanschsugna och gick okej på 3:an men lite sämre på 4:an. Nu service igen inför SS 5 & 6 som var samma som SS 1 & 2. Teamet skötte sig exemplariskt även denna gång och kunde t o m leverera lite mat till oss inför avslutningen, grymt!

Vi klarade av SS 5 & 6 relativt nöjda och i skapligt tempo och skönt med ännu en målgång i Corollan, skön trend:) Vi tar med oss vissa partier från rallyt och skönt att vara igång. Jättenöjda att bilen höll ihop efter att vi haft isär den till plåten, klapp på axeln till oss. Nu fick vi åka 75 km SS och gjorde resan till Gotland riktigt värd att genomföra. Roligt har vi haft också under resan och tackar Mange & Camilla för servicen under helgen. Tackar även Ingo & mamma Karin för bidragen till resan, guld värt.

Allvaret startar ju den 19/5 i Karlstad då Svenska Rallycupen startar med Rally Biltema och vi skall försöka få till något test innan detta så vi kommer så förberedda vi kan inför detta. Bilen skall stripas upp med våra sponsorer och skall samtidigt få lite ny look som Mange jobbat med. Finns lite annat att gå igenom på bilen innan detta men det tar vi en annan dag. Nu är det Valborgsmässoafton och vi önskar alla en trevlig kväll. Så från The Military Ground and the people there we say...

O.A.O & S.Y.LJ

 

SÄSONGSPREMIÄR PÅ GOTLAND!

(25-apr)

Nu är det dags för säsongspremiär för oss i Team MatsRsport. Vi har ju inte tävlat sedan 30/9 2017 i Sigtuna då vi tog hem segern i SuperCupen. Under vintern har vi byggt färdigt Corsan som Miken & Mange skall köra och även plockat ner Corollan och målat om den i den originella färgen vit. Tractive har gått igenom växellådan och vi har förbättrat lite punkter på bilen så det skall bli kul att se hur det funkar. Bilen är inte stripad ännu men det kommer.

Vi har inte testat bilen ordentligt förutom några km på en lerig väg, Så det blir ett bra test på lördag med Guterallyt på Gotland. Om vi får åka alla 6 sträckor blir det ca 75 km SS. Resultat kommer vi inte att ha några förhoppningar på än men det ska bli skönt att komma igång igen då vi är lite less på garaget. Totalt är 98 st. ekipage anmälda och i vår klass hela 23 st. Ni som är intresserade kan följa oss på vår Facebooksida: https://www.facebook.com/MatsRsport/ . Där rapporterar vi om händelser under helgen. Vi kommer att anmäla oss och besikta på fredag kväll. Skönt då första start är redan kl. 09.00 på lördag morgon och då spar vi lite tid där. Vi har med oss Mange & Camilla som sköter service och allt annat under helgen, skönt att bli ompysslad och bara behöva tänka på rallyt;)  Vi går ut med startnr: 32 så vi hoppas på en lång dag med 6 sträckor och nyttiga km för både bil och besättning.

Så vi säger som vi brukar… O.A.O & S.Y.LJ