RAPPORTER 2016

(bläddra nedåt för att läsa äldre inlägg)

RAPPORT FRÅN ÖREBRO!

(17-okt)

Nu har vi klarat av 3:e tävlingen i Corollan. Vi var laddade som tusan på väg mot Örebro och där klarade vi av anmälan och besiktning innan vi begav oss mot Kvinnersta där starten skulle ske. Nu började väntan men tiden gick fort då först Ingo & Sören dök upp och sedan Camilla & mamma Karin. Blev att hänga med dom lite innan dom stack ut mot SS 1 och tog Mange med sig på turen dit.

Vi blev ensamma kvar och fick sköta vår nervositet med kaffe och återkommande toalettbesök. Framåt halv 2 var det äntligen dags för start för oss med startnr: 144 och vi skulle åka nästan 40 km transport ut mot SS 1. Mats kände lite på bromsarna och tyckte dom var lite skumma där full bromskraft fanns typ varannan gång. Vi var lite fundersamma på detta och att vi bytt bromsvätska hade inte löst problemet.

Vi åkte igenom SS 1 och halvvägs var det slut på noter och var inte med på några km, Mats skötte spakarna bra trots detta och vi tog oss i mål. Mats gillade inte alls bromsarna då dom inte gav nåt tryggt intryck utan han var tvungen att provbromsa lite innan för att känna rätt motstånd i pedalen. Vi körde igenom SS 2 också med samma känsla och var efter SS 2 på en 12:e plats i klassen. Nu var det service och vi hitta inget uppenbart utan bara att tanka och försöka ladda om för den drygt 20 km långa SS 3.

Vi åkte ut mot sista sträckan och bestämde oss för att försöka få med oss nåt positivt hem och lite tjuriga var vi och ville ta i lite så att slutet skulle kunna kännas bra. Sträckan gick bra, känslan okej med noter och allt men Mats fick kämpa lite med pedalen men i mål tog vi oss och det på en 6:e tid i klassen vilket var jäkligt skönt. Hela gänget stod ute på SS 3 på mitten av sträckan och var riktigt nöjda med dagen trots allt.

Till slut hamnade vi på en 8:e plats i klassen endast 9 sekunder från pallplatsen så skönt med den avslutningen att ta med sig i uppehållet. Vi hoppas på en fin vinter med grymma vägar så vi kan köra nåt fint vinterrally. Innan dess ska vi gå igenom Silverryggens bromsar helt och lite annat så vi förberedda om vintern kommer. Sedan inväntar vi ju Corsa B:n som är på burmontage, detta skall ju bli en enklare bil a lá Popeye med originalmotor/låda som jag & Mange kan köra lite med om vi bestämmer oss för att ha den kvar.

Blir en spännande höst/vinter hoppas vi och nu laddar vi för Nattkröken den 22/10 där vi skall sköta serviceplatsen/kärrparkeringen och hjälpa klubben lite. Vi håller tummarna för fint väder och ett härligt rally för deltagare/publik. Med dessa ord säger vi...

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken.

 

RAPPORT INFÖR RIKSPOKALEN!

(10-okt)

Nu är det dags för tävling 3 i Corollan. Kommer att äga rum under lördagen i tävlingen Rikspokalen som avgörs i trakterna kring Örebro. Totalt har tävlingen lockat hela 196 ekipage och i vår klass A-förare 2 wd är det 28 ekipage anmälda. 36 km skall avverkas i full fart  fördelat på 3 sträckor innan det blir målgång vid Kvinnersta Gymnasium.

Vi har bytt lite bromsvätska efter bekymret med bromsarna sist och skall titta på lite ljusbox då det kan bli mörkt om rallyt drar ut på tiden. Vi går ju ut med startnummer 144 så kan bli sent innan målgång. Annars är det inte mycket annat än att vi bakåtsträvare äntligen blivit med Facebook;) Ligger länkat från startsidan och vi får väl försöka lära oss detta "nya" medium så ni kan hålla koll på vad vi håller på med ännu bättre än tidigare.

Skall även prova en annan kamera för incaren då den gamla inte ger någon direkt fartupplevelse, ser inte alls ut som det gör i bilen. Hoppas denna kamera ska fungera bättre.

Mycket nyheter på en gång så nu ska vi titta på Sverige-Bulgarien på TV-n så vi säger...

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken.

 

RAPPORT FRÅN FÖRSTA PALLPLATSEN MED COROLLAN!

(03-okt)

Under söndagen avgjordes tävlingen Rally Gimmersta runt säteriet där start/anmälan/bes/servering tog plats. Jättefint arrangerat med speaker och nära till målet på sträckan så publiken kunde följa allt direkt och med livetider kan det inte bli mycket bättre. Vi kom dit tidigt runt 7.30 för att anmäla oss och besikta Corollan. Allt detta gick fint och vi tog Saaben med Mange i baksätet ut på sträckan för att reka lite. Vi åkte igenom 2 gånger och insåg att sträckan på mitten var väldigt teknisk med mycket sten på inner/ytter, skulle gälla att hålla tungan rätt i mun.

Innan start dök Mor, Camilla, Ingo, Sören, Lina, Anki. Emil & Neo upp, jäkla kul att se nästan hela släkten samtidigt:)

Dags för SS 1 och det var en nervös laddad duo på väg mot sträckan. Det började bra men ungefär mitt på sträckan fejdade bromsarna helt på väg in i en H1, det bromsade inte alls utan Mats slängde in bilen på 3:an och gick hårt på innern och vi två-hjulade men laddade tryggt på alla 4. Efter detta blev vi lite fundersamma och försiktiga men tog oss i mål på 9,21,7 vilket var 3:e bästa tid i klassen. Grymt bra var känslan, en bit upp till den snabba Fredrik Eriksson men snart dags för SS 2.

Vi tankade och kollade till bromsvågen samt bromsvätskan men hitta inget uppenbart utan bara att ladda upp inför nästa sträcka. Vi gav oss ut mot denna och var ännu mer laddade nu och tempot var fint på sträckan. Corollan funka fint och väl i mål hade vi tiden 9,07,2, vi sänkte tiden med 14,5 sek. Coolt var känslan och bara 2,5 sek efter Fredrik och 2:a tid i vår klass. Totalt var vi 3:a i klassen då vi tappade för mycket i första åket men nu hade vi säkrat en pallplats i Rally Gimmersta. Samtidigt var vi klara för final i DM för 2 wd där en tid skulle räknas för slutplacering.

Vi åkte mot starten och nu var det dags för avgörandet i DM. Vi åkte på och tyckte att vi fick till det skapligt, vi hade 2 mindre missar men inget anmärkningsvärt och väl i mål fick vi tiden 9,08,6, lite sämre än i åk 2. Nu bara att vänta in de andra och se vad det skulle räcka till. Tyvärr räckte det bara till en försmädlig 4:e plats, hade ju varit pricken över i med en pokal till i andra tävlingen med Corollan. För att summera det hela så är vi grymt nöjda att efter så lite tid i bilen kunna vara så nära så duktiga team som vi fick möta här och skall bli roligt att fortsätta försöka utvecklas i Corollan.

Vi vill tacka alla som var där på plats och på andra vis för stödet och utan det blir det inget rally, så enkelt är det.

Har lagt ut SS 2 på Youtube men vinkeln/zoomen i Corollan blev lite skum men lite film/ljud att titta på.

Nu skall vi kolla igenom "Silverryggen" och se om nåt behöver göras innan det är dags för Rikspokalen den 15/10 så tills dess...

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken.

 

RAPPORT FRÅN DEBUTEN MED COROLLAN I TORSÅKER!

(18-sep)

Nu var det alltså dags för crescendot på senaste tidens händelser, debuten med Toyota Corollan. Det har varit fullt upp sedan vi bestämde oss för att sälja Opel Corsan där vi önskar de nya ägaren lycka till med den röda. Efter detta fick vi kontakt gällande en Toyota Corolla som vi alltid önskat oss. Brödernas kloka huven slogs ihop och ekonomin gicks igenom och banker kontaktades innan vi kunde slå till. Vi besökte Dala-Järna och köpte bilen av Andreas Israelsson och på vägen hem bestämde vi oss för att åka tävling direkt helgen efter.

En anmälan till Malmjärn Runt skickades in och bara att gå igenom bilen lite innan tävling. En kortare testtur hanns med och lite att jobba med hittade vi men tiden var knapp, bara att åka lite på tävlingen så fick det bli som det blir. Vi åkte mot Torsåker tidigt lördag morgon lite spända och nervösa, en del mer än vanligt vilket inte är konstigt. Anmälan/besiktning gick fint och nu var det bara att vänta på startskottet som för vår del skulle ske runt 11.30. Hela "gänget" av närmast sörjande var samlat då Mange skötte servicen, Camilla och moder Karin dök upp och även Ingo & Eivor anlände innan start.

Tävlingen skulle avgöras på 4 sträckor med service efter SS 2 i Horndal på Hästbacka land. SS 1 var en 5 km lång sträcka som vi tog oss igenom och kunde åka mot SS 2 som var en 10 km lång sträcka. Även denna sträcka klarade vi av utan incidenter, bilen har ju potential men vi brukar var slow starters som vill komma in i det i egen takt.

Efter detta service och ny servicepersonal dök upp i form av Emil & Neo som var där och gjorde tummen upp, jäkla skoj! Lite tankning och lite koll på framvagn då ratten var lite sned. Inget dramatiskt upptäcktes så bara att ge sig på SS 3 & 4. SS 3 var 11,3 km och även denna klarade vi av utan problem och nu var det enbart den längsta sträckan på 15 km kvar innan målgång. Även denna sträcka gick fint men mot slutet var det riktigt dammigt och blev fegt i ingångarna i svängarna men i mål tog vi oss i första tävlingen i Corollan som inte fått något namn än.

Tempot var grymt i klassen och för oss räckte det resultatmässigt till en 7:e plats i klassen. Bilen kändes bra, finns lite vi vill ändra men bilen har potential så bara att åka mer så brukar det lösa sig. I mål var vi väldigt lyckliga och glada över nyförvärvet och att vi lyckades lösa detta och komma till start så fort efter inköpet. Nu ska vi kolla igenom bilen lite och sen ta nya tag och försöka tävla lite till innan säsongen är över. Vi har anmält oss till Rally Gimmersta den 2/10 vi tar nya tag där.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken.

 

RAPPORT FRÅN SOLIGA KARLSTAD MED LITE MULEN AVSLUTNING!

(05-juni)

Under lördagen avgjordes tävlingen Rally Biltema i Karlstad. Detta var första deltävlingen i Svenska Rallycupen och hade lockat hela 258 ekipage till start, det största startfältet under 2000-talet. Vi kör ju i klassen A-förare 2 wd och enbart i våran klass var det 52 bilar anmälda, coolt! Tävlingen skulle avgöras på 7 sträckor på totalt 55 km SS vilket säkert skulle bli utslagsgivande och säkert bidragit till det stora startfältet.

Vi lastade fredag kväll och på lördag morgon kl. 05.00 drog vi mot Karlstad. Med oss på resan hade vi Mange, Camilla samt Ingo som skulle hjälpa oss med servicen och allt runtikring. Resan gick galant och vi klarade av anmälan och besiktning i ett nafs och sedan var det bara att bege sig mot Kalvholmens motorstadion där SS 1 skulle avverkas. Upplägget var att vi utgick därifrån, tog oss till starten vid Biltema, åkte tillbaks till Kalvholmen för att köra SS1 innan en kort service där. Sedan köra SS 2, 3, 4 innan det var service 35 km bort. Sedan klara av SS 5, 6 & 7 och sedan bege sig mot målet vid Kalvholmen. Vi fick beskedet att SS 6 inte skulle köras och detta innebar att 5 km försvann från rallyt, tråkigt och nu var rallyt nere i 50 km.

Vi åkte mot SS 2 för att komma igång med dagen efter den öppnande SS 1. En riktigt frän sträcka där vi inte var riktigt med från början (sega noter) men vi tog oss i mål och såg att vi var 11 sek från täten. Bara att köra på och vi var laddade inför den 12 km långa SS 3. Allt flöt på fint med noter, körning och bil tills vi med 3 km kvar av sträckan klippte en sten på innern som fick Gullabo-däcket att säga upp sig. Blev att ta sig till mål på fälgen och dyrbar tid tappades, vi bytte däcket och drog mot SS 4. Denna sträcka kortades med 1,2 km så försvann lite mer åka. Luften lite ur inför denna och jag gav otajmade noter vilket påverkade farten men vi tog oss i mål och till service.

Vi bytte däck vänster fram då punkterade höger fram och det redan var bytt, tankade bilen och oss själva innan det var dags för ss 5 & 7 då SS 6 var struken. Dags för SS 5 och vi var sugna nu och ville klättra placeringsmässigt och få till lite tider som vi skulle kunna ta med oss. Vi låg på en 28:e plats inför denna och fick till det bra på sträckan och klättrade till en 22:a plats, marginalen uppåt var tight så alla möjligheter fanns att avancera på den sista sträckan på 11,40 km som är teknisk och som vi åkt förr.

När vi kom till sista sträckan var det kö så fick gå in i TK och beskedet då var att det strulat med tidtagning och därför var fördröjt. Sedan hände inte så mycket och tiden gick men vi tänkte att bara att ladda mentalt då ingen ambulans åkte iväg och allt borde vara okej. Men sedan kom beskedet att bilar hade blivit hindrade och vi i klassen A-förare 2 wd skulle få idealtid och åka transport igenom sträckan, vilket skämt! Vi har ju varit i den sitsen själva där vi blivit hindrade (Östersund 2014 SM) och då var det bara att lyfta bil och acceptera tidsförlusten. Detta har ju varit på tapeten efter detta och vad jag vet så har inte reglerna ändrats. Så verkligen underligt att tävlingsledningen tog detta beslut. Vi var ju som alla andra sugna på tävla på tid och försöka förbättra sin position och skall väl inte spela någon roll om det rör sig om toppen eller om en topp 20 placering.

Detta innebar ju även att vi inte fick köra dessa 11,4 km heller utan rallyt som skulle varit 55 km SS blev istället 37 km SS. Detta hade man ju kunnat vara motiverat om det varit kroppsliga skador vilket det lyckligtvis inte var och inte hindrande bilar som fått köa. "Lite" upphetsat i bilen på väg in mot mål samt på vägen hem var det och en tråkig avslutning på dagen. Synd då sträckorna i Karlstad är så fina och man jättegärna vill köra dom.

Rent sportsligt så blev vi 21:a till mål och vi tar med oss det positiva i det och skall gå igenom bilen mera grundligt nu och sedan bestämma vad vi skall göra i framtiden. Så tills detta är bestämt säger vi...

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken.

RAPPORT FRÅN ROGER ERICSSONS MINNE!

(29-maj)

Denna lördag var det dags för Roger Ericssons Minne i Kolsva. Tävlingen skulle avgöras på en sträcka på 7 km som skulle köras 3 gånger där bästa tiden räknades. Tävlingen var onotad så taktiken var att köra ett smygvarv och sen prova då vi aldrig åkt denna sträcka. Till denna dag skulle vi även prova att åka Gullabo däck av EVO modell som lite test, spännande att se hur det skulle fungera. Ingo, Karin och Camilla mötte upp och skulle heja på oss ute i skogen.

Dags för sträcka 1 och den kördes igenom och tiden var som det kändes i bilen ganska medioker. Bilen kändes lite orolig på vägen men vi åkte mot service och skulle klura på det. Mats stormekade och fick dit kontakten till startmotorn på ett skapligt permanent sätt så att vi kan bocka av den punkten på listan.

Sträcka 2 och nu var det skillnad på attack och riktigt roligt i bilen, sänkte tiden med 20 sek till 4,16. Nu när vi körde bilen med mer attack fungerade däcken bättre samt att fästet var bättre så kul att se att vi närmade oss toppen i klassen. Inte mycket att göra på servicen utan bara att ladda för sträcka 3, vi hade som plan att försöka nå Håkan Långkvists tid och skulle bli intressant att se hur detta skulle gå.

Vi provade ett snäpp till och kändes bra i bilen hela vägen och väl i mål visade det sig att vi sänkte tiden med 5 sek till 4,11, tyvärr räckte det inte fram till Håkan Långkvist som hade 4,09 som bästa tid. Ännu ett tyvärr var att Peter Hellström i sin Opel Corsa B trängde sig in mellan oss på tiden 4,10 och tog 3:e platsen. Detta innebar en 4:e plats för oss och vi är väldigt nöjda med det. Grattis till Johan Eriksson som vann och körde riktigt fort, imponerande tider.

För att summera det hela så började vi blekt, ökade och ökade vilket var positivt. Gullabo däcken fungerade bra, synd att det var så grisigt på sträckan då det varit kul att prova däcken på ett torrare/hårdare underlag. Nu skall vi kolla upp bilen lite, är anmälda till Karlstad nästa lördag. Bilen drog lite åt alla håll efter målgång på sista sträckan så Mats kollar upp detta innan vi tar det definitiva beslutet så tills detta är klart så säger vi...

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken.

 

RAPPORT FRÅN MORGONGÅVASVÄNGEN!

(15-maj)

Vaknade upp tidigt lördag morgon och lyfte på persiennen och såg att snön föll och termometern stod på +3, kul med sommarrally;) Stora kontraster mot förra helgens väder i Norrköping. Jag, Mats & Mange begav oss mot Morgongåva och tog hand om det administrativa och sedan blev det väntan till första start kl. 11.00, vi hade startnr: 20 så runt 11.20 skulle det bli dags för avfärd. Mor & Camilla skulle sluta upp senare och agera åskådare denna dag. Tävlingen skulle avgöras på en sträcka på 9 km som skulle avverkas 2 gånger och den sammanlagda tiden skulle ge placeringen.

Vi begav oss ut mot sträcka 1 och denna körde vi 2014 så vi hade lite koll på hur sträckan gick så vi tänkte i bilen att vi inte vår vana trogen skulle börja försiktigt utan tänkte att vi provar och ser vad vi får till tidsmässigt om vi går all in. Vi tyckte att vi fick till en bra sträcka, var lite långt ut i några svängar men allt löste sig. Väl i mål visade det sig att vi hade 3:e tid på sträckan endast 0,3 sek till 2:a platsen och tight bakåt vilket var ett fint kvitto på hur känslan var i bilen. Nu var det service och de bestod av tankning och lite umgänge och lite fika i bussen för att komma undan det "fina" vädret.

Vi pratade ihop oss lite på vägen till sträckan och bestämde oss för att söka linje och varva lite längre på växlarna för att kunna sänka tiden i andra åkte vilket nog skulle bli nödvändigt för att hänga med i toppen. Vi tyckte att vi fick till linjen skapligt under sträckan och med facit i hand hade en högre växel kunnat gett någon sekund bättre tid då vi hade 0,6 sek sämre tid i andra åket. Detta innebar att vi tappade i totalen till en 5:e plats vilket är grymt bra. Känns som vi tagit ett kliv på stegen uppåt tempomässigt och bara att kämpa på vidare och tävla mer så skall det nog bli bra det här.

Vi ska klura lite på fortsättningen så får vi se hur/var/när vi skall tävla igen. Vi tackar Mange, Mor & Camilla för hjälpen/stödet under dagen och säger som vi brukar...

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken.

 

SOLIG RAPPORT FRÅN MAJPOKALEN!

(08-maj)

Nu har vi besökt Norrköping och dragit igång sommarsäsongen då vi deltagit i tävlingen Majpokalen. Resan ner gick fint och denna gång hade vi sällskap av Mange & Camilla som skulle sköta service och marktjänst, skulle även bli tid över att vara åskådare då det endast var en service efter SS 3. Totalt skulle vi avverka 5 sträckor varav en (Aspa) gick 2 gånger på totalt 36 km innan målgång. Anmälan och besiktningen gick fint men när vi kom ner till servicen fick den röda det att svartna samt möjligen skapa lite röd färg på halsen hos vissa team medlemmar. Det började bolma kring bilen under motorhuven och vi trodde att bilen brann. Öppnade huven och kunde se att det turligt nog inte brann man rann olja ut under bilen som skapade detta bolmande. Vi fick bogsera bilen till serviceplatsen och tänkte att nu var denna dag körd.

Vi kom fram till att en pressad koppling till styrservon släppt och all olja från servon rann ut, vi testade en Mac Gywer lösning som sket sig men under tiden så googlade Camilla/Mange fram lite lösningar på detta och begav sig mot Swedol för att få till en slang till detta. Dom öppnade kl. 10.00 så vi var ivriga då första start var kl. 11.00 och vi med startnr. 32 skulle starta runt 11.30. Vi tackar personalen på Swedol som lät oss gå före och pressade slangen samt hade oljan vi behövde så att vi skulle kunna hinna få ihop bilen. Mange & Camilla återkom och Mats började med assistans av Mange skruva ihop detta samt den demonterade fronten. Allt detta var klart till kl. 11.10 och vi var efter en kort provtur på området klara för start:) Inte mycket sitta och vänta detta rally och nu vara det bara att sätta på sig utrustningen och göra sig klar för tävlingen, grymt!

Vi begav oss ut mot SS 1 (Aspa) som även skulle gå som sträcka 4 med ett leende på läpparna då vi hade trott att det inte skulle bli något rally denna dag. Vi började lite tveksamt med lite rattrost/otajmade noter men vi tog oss i mål. En skum incident var i en V2- dike ytter där vi inte såg till någon varningstriangel och dom som startade före oss hade åkt av, troligen pga att det stod en bil på vägen skymd vid ingången av svängen, vi hade tur att föraren av Corollan kom springande emot oss och vi fick ner farten. Sträcka 2 var en kort lurig rackare med mycket krön där vi kände oss lite tveksamma. Sedan sträcka 3 med annan karaktär där vi fick sträcka ut lite och kändes bättre i bilen och nu var det dags för service innan SS 4 (Aspa) och den avslutande långa (11,5 km) SS 5.

Servicen avlöpte utan bekymmer, lite fönsterputs samt tankning innan det var dags att ta den röda i mål. Vi låg på en 7:e plats inför de sista sträckorna och en bit upp till toppen men en topp 5 placering såg inte omöjlig ut att nå så vi skulle försöka lite. Sträcka 4 visade sig vara så dålig som man trodde, det gällde att överleva och vi tog i så mycket vi vågade och sänkte tiden med 7 sek mot första åket vilket vi var nöjda med och begav oss mot SS 5 för att köra den längsta sträckan. Lite svårt att få rytm på sträckan men i mål tog vi oss och vi var ju även inblandade i Mats Larsson mästerskapet där vi nästan var lika vid servicen. Vi höll stången hela 0,1 sek på SS 4 och sedan tappade vi 0,5 sek på SS 5 men väl i mål hade vi 1,9 sek tillgodo i det mästerskapet.

Vi åkte mot mål supernöjda över att vara i mål och detta hade man ju inte trott kl. 9.10 när det bolmade kring den röda. När vi kom till Mässhallen På Himmelstalund visade det sig att tiden även räckte till en pallplats då vi kom 3:a i klassen. En kul bonus med en buckla och även Mats Larsson Nora fick en buckla så en bra avslutning. Vi är ju en bit efter tidsmässigt men kan bara botas med mer åka så vi får gå igenom bilen och titta på lite tävlingar framöver.

Ett stort tack till Mange & Camilla som skötte allt runt i kring denna dag. Vi hade ju även tur med vädret och hem kom vi så inte mycket att klaga på så vi säger väl.....

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken.

RAPPORT FRÅN GESTRIKEKANNAN!

(28-febr)

Nu har vi besökt Järbo för att delta i tävlingen Gestrikekannan. Tävlingen avgjordes på 3 sträckor på totalt 70 km. Sträcka 1 & 3 var samma på på 30 km och däremellan kördes SS 2 på 10 km. Det var inlagd service efter SS 1 & SS 2 för att tidsplanen skulle hålla då tävlingen lockat hela 135 ekipage till start. I våran klass var det 23 ekipage anmälda.

Jag, Mats & Mange stack iväg vid 6-tiden mot Järbo och resan, besiktning avlöpte utan bekymmer och nu var det bara att vänta då första start var kl. 11.00 och vi hade startnr. 34 så skulle ta ett tag. Men med mycket fika i Järbo, rallyradio från SM i Östersund så gick tiden fort och dags att kliva i sparkdräkten för att gör sig klar för start. Mange lånade en Skoda Turbo för att ta sig ut mot målet på SS 1 och vi vinkade av Camilla, Bianca, mamma Karin & Ingo innan vi satte oss i bilen för att ta oss 780 meter tills starten på SS 1.

Vi tog oss igenom den fina sträckan men Mats tyckte att bilen ormade sig efter vägen och vi stannade för att kolla upp detta på transporten. Hjulvinklarna var inte okej då både camber och toe-in stod galet. Vi begav oss mot service för att försöka lösa detta. Väl där så fick vi låna mätsticka av Björn Adolfssons gäng och det tackar vi för, vi fick till det skapligt men orsaken till förändringen av hjulvinklarna var ett mysterium.

Nu dags för SS 2 och gick skapligt och lite annan karaktär på denna men nu var det dags för service igen innan sista sträckan som var samma som första. Lite nytt bränsle inför denna och inte mycket att göra åt hjulvinklar nu utan bara att försöka ta sig i mål, vill ha ett till kryss på genomförd tävling i vagnboken.

Vi tyckte att vi tog och det flöt på i bilen och sänkte tiden med 7 sek från första genomkörningen. Fick sedan lite tider rapporterade till oss och gav oss lite att fundera på under färden mot målet i Järbo. Väl där upptäckte vi att cambern/toe-in vänster fram var riktigt skum och hjulet gått på insidan vilket inneburit dubbfritt på det däcket. Detta får vi felsöka vidare på och hitta en lösning på.

Skönt med ännu en målgång och resultatet blev till slut en 11:e plats av 23 startande i klassen. Nu ska vi klura lite på lösning på framvagnen och löser vi detta så kanske vi anmäler oss till Lima om vintern stannar kvar ett par veckor till. Håll koll på hemsidan/gästbok samt bloggen: http://matsrsport.blogspot.se/ för info gällande detta.

Tack till Järbo MK för ett fint arrangerat rally. Tack till Mange för servicen samt till Camilla, Bianca, Karin & Ingo för stödet ute på sträckorna, underbart!;)

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken.

 

VINTERRAPPORT FRÅN SKUTSKÄRSRATTEN!

(24-jan)

Nu har vi genomfört debuten för 2016 i den röda. Debuten ägde rum i Skutskär då vi deltog i tävlingen Skutskärsratten. Tävlingen genomfördes på 5 sträckor på totalt 54 km SS. Vi har inför detta monterat kort styrväxel som Sellholm donat till. Vi hade inte hunnit testa något innan men tänkte att vi åker väl dit för att ha kul så får vi se. Lite oroväckande rapporter gällande underlaget då det inte varit något mild väder men vi hade 6 st gamla Pirelli liggande så dom fick bli bra.

Resan startade kl. 6.30 i bussen med Mange med som service och var ett spännande väglag på vägen dit samt rena djurparken som tur var i vägkanten då vi passerade både rådjur och älgar. Resan gick bra och starten skulle ske med första start kl. 11.00 och vi hade startnr. 60 så runt 12.00 skulle det vara dags. Ingo, Eivor, mamma Karin & Camilla mötte upp på Folkets park i Skutskär innan de drog ut mot SS 1 för att få en glimt av oss. Rallyradion var på plats och det höjer ju hela arrangemanget ett snäpp för de runt ikring som vill följa rallyt. Och vissa vill ju synas/höras och presenterade sig vid målet på SS 1 som fans till startnr. 60, Mats Larsson Fagersta MK;). Ingen nämnd och ingen glömd men namnet börjar på C och slutar på amilla.

Ovetande om detta hade vi åkt ut mot SS 1 och startat denna sträcka och allt kändes bra, tempot okej samt noter ganska okej men vi hade ingen koll på hur vi låg till i klassen. Bilen vandrade på transporten till SS 2 men vi tänkte inte så mycket på det utan klarade av denna också men nu var fästet dåligt. Sträcka 3 fick vi kämpa då det nu var dubbfritt fram men nu var det dags för service. Där kunde vi konstatera att vi hade en 3:e tid på sträcka 1 vilket var en jäkla kul överraskning!:) Sedan hade vi tappat men det hade vi koll på orsaken. Mange styrde upp servicen och monterade LED-rampen då det kanske skulle bli lite skumt till sista sträckan. Nu skulle SS 4 & 5 köras och dessa var ca 15 km långa båda 2 så vi var oroliga för däcken men inte mycket att göra åt detta.

Sträcka 4 var en snabb modell och det gick fint och skönt med lite fäste i framvagnen igen och det visade sig att vi hade en 4:e tid på denna sträcka och begav oss mot SS 5. Vi studerade däcken och kunde konstatera att det skulle bli en tuff sista sträcka. Vi klarade den men blev tvungna att köra försiktigt vilket påverkade tiden men vi ville i mål istället för att chansa och ligga ute till skogs. Mange mötte upp vid målbilen i sin coola 90-tals skinnjacka mycket nöjd med dagen. Vi åkte mot slutmålet och kände oss jäkligt nöjda med dagen som gick över förväntan.

Väl där visade det sig att vi kom på en 5:e plats vilket vi är nöjda med. Det vi tar med oss var känslan i bilen på SS 1 & 4 som gick riktigt bra. Nu håller vi tummarna för att Kung Bore levererar till Skogsrundan nästa lördag. Det skall ju bli mildväder i veckan vilket är bra men sen hoppas vi på lite kyla så det blir lite botten att åka på.

Vi tackar Mange för servicen samt Ingo, Eivor, Karin & Camilla för stödet i skogen och säger då....

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken.