RAPPORTER 2015

(bläddra nedåt för att läsa äldre inlägg)

RAPPORT FRÅN NATTKRÖKEN!

(25-okt)

Nu har vi fått köra hemmatävlingen Nattkröken och var ju jäkligt coolt bara det. Grym tävling och alla som jobbat med detta skall ha mycket cred för allt jobb som lagts ned, förbannat bra! Tävlingen i sig avgjordes på 4 sträckor där en gick 2 gånger och då blev summan 5 sträckor på 33 km. SS 1 & 5 Sopstation, SS 2 Hemshyttan, SS 3 Lesjöbo, SS 4 Hjortbo.

Till denna tävling fick Fredrik Hallgren kliva i högerstolen, var ju över 4 år sedan vi åkte ihop så skulle bli kul att prova på lite igen. Dagen började med besiktning vid 7-tiden och detta avlöpte utan problem och bara att bege sig mot Per-Ols skolan där start/mål samt service skulle ske. Där stod Mangen och pekade och gestikulerade och försökte styra upp serviceplatsen, tackar för hjälpen som funktionär/service. Tack även till Mats som hamnade på kärrparkeringen och dök sedan upp på servicen. Väldigt annorlunda med hemmatävling då man hann hem och äta och bli ännu nervösare innan start. Första start skulle ske kl. 11.00 och vi hade startnr. 31 så vi skulle iväg runt 11.30-tiden.

Camilla, moder Karin, Ingo och gudbarn Lina dök upp på servicen innan start och meddelade att dom skulle ut på första sträckan, kul sa vi:). Vi gav oss iväg mot SS 1 riktigt nervösa och var nästan så det skakade i kopplingsbenet innan man fick släppa upp. Sträckan gick skapligt men vi hade en incident i en höger som kunde avslutat dagen men gick fint och tog oss nöjda i mål. Nu var det dags för lång transport till Söderbärke och sträckan Hemshyttan och skulle bli coolt att få åka den sträckan. Sträckan började på bred rytmisk väg och där gick det riktigt skapligt tills vi kom till vägbytet och svängde av mot Sörbo. Här var det mer bökigt och fick ingen rytm i körningen och avslutade med en bromsning redan vid förvarningen när man kom ut på asfalten och tappade lite tid. Jävligt nöjda med att vara i mål så begav vi oss mot servicen där Camilla väntade med hamburgare & dricka och Mats & Mange kollade över den röda lite snabbt och tankade lite och monterade X-vision ifall mörkret skulle komma. Bilen är ju lite orolig på rakorna och den är fortfarande stum Hö. fram så vi får följa upp detta då vi nyss renoverat detta.

Nu var det dags att bege sig mot Lesjöbo och den långa SS 3 på drygt 13 km. Detta var en sträcka med lite olika karaktär, lite snabbt och även lite krokigt men gick skapligt och svettig blev man. Sträcka 4 var Hjortbo och skulle bli coolt att få åka den. Höll på att ställa till det i första vänstern då vi genade och körde i diket, hade varit skapligt pinsamt att bli kvar där. Vi klarade det och tog oss i mål och nu var det dags för sträckan Sopstationen igen. Började bli lite skumt ute så vi provade att starta upp LED-rampen X-vision men i första högern hoppade remmen till generatorn av och blev att slå av helljuset. Vi tyckte att vi körde lite hårdare än första gången men tiden var 5 sekunder sämre men glada ändå för att ta sig i mål. Vi begav oss mot målet på Per-Ols i rask takt så bilen inte skulle stanna utan laddning men gick fint.

Väl i mål visade det sig att vi kom på en 4:e plats vilket vi är nöjda med. Men lite surt att inte få komma på pallen, det var endast 1,9 sek till 3:e plats samt 3,4 sek till 2:a plats. Hade varit skoj med en buckla från Nattkröken.

Tackar till Mats, Mange, Camilla, moder Karin som servade oss under dagen. Nu är det väl dåligt med tävlingar kvar så vi får väl gå igenom den röda så får vi se vad vi kan få till i framtiden med alla i Teamet. Så det får väl bli...

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

RAPPORT FRÅN GIMMERSTA!

(05-okt)

Har varit i Gimmersta och kört Gimmersta Rallysprint under söndagen. Denna gång var det dags att sätta sig förarsätet efter ett 3,5 års uppehåll. Som co-driver hade jag Mattias Holm och skulle bli skoj att testa den röda. Vi har testat den en kort sväng innan och den är mycket brutalare än den gamle (Popeye) och skulle bli intressant att prova i full fart.

Tävlingen skulle avgöras på en sträcka som skulle köras 2 ggr och den sammanlagda tiden gav placering i Rallysprinten. Samtidigt var det ett kval där bästa tid räknades och skulle ge plats i en final i DM med chans på medalj samt prispengar. Där slogs klasserna A/B/C ihop så inte mycket förhoppningar att komma dit men 2 åk vore ju fint att få ihop. Sträckan var 9,5 km lång så man skulle hinna bli svettig innan man var i mål.

Vi startade SS 1 och kändes okej men lite försiktigt när vi tog oss i mål på en 4:e plats i klassen. Lite service på det och häng med Camilla, moder Karin samt Mange som dök upp lycklig efter att ha varit med och lyckats hålla kvar SSK i Div. 4 i fotboll dagen innan. Vi gav oss ut mot sträcka 2 med lite större tuppkam och skulle försöka förbättra tiden lite. Bättre flyt denna gång och lite bättre tempo och lyckades sänka tiden med 14 sek och klättra upp på 3:e plats och få en liten buckla med oss hem.

Jäkligt skönt att ta sig i mål och förbannat roligt. Ett toppenarrangemang av Katrineholms MK med allt samt även vädret som blev bättre eftersom. Tackar mamma & Camilla som körde bussen och skötte servicen perfekt;) Vi får väl se om det blir någon mer tävling men vi skall kolla upp lite grann på bilen innan det blir aktuellt så vi säger som vi brukar...

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

RAPPORT FRÅN NYKÖPING!

(05-juli)

Nu har vi varit till Nyköping och deltagit i tävlingen Gästabudstrofén. Vi samlades dagen innan då jag, Camilla, Nick & Bianca mötte upp Mats & Ingo när dom dök upp med bil och släp i Nyköping. Vi anmälde oss och besiktade bilen och kunde därefter gå ut och sätta oss på en uteservering och mysa lite i den fina sommarkvällen med lite god mat och dryck.

Efter en varm natt med "god" nattsömn så var det dags att hämta ut lite tävlingshandlingar och bege sig mot starten i Vrena. Skulle bli en varm dag på service och i bilen så vi bunkrade upp med vätska för att klara dagen. Skulle även bli spännande att prova den "nya" fjädringen bak som vi fått i ordning gjord av Sellholm, tackar Rikard för den snabba hjälpen. Vi hade ju tyvärr inte hunnit testa detta innan samt de problem med bränslekylning vi hade i Kopparberg och nu skulle det bli test på fullt allvar i 30 graders värme.

Äntligen start och vi gav oss iväg mot SS 1, där fick vi varning om en V 4- som hade skapat problem och vi startade lite tveksamt och fick inte till någon rytm på sträckan. Blev bättre på SS 2 och vi låg 5:a efter dessa 2 sträckor och åkte mot servicen där Camilla skämde bort oss med pizza i pausen, behövdes lite salt i värmen.

Efter detta var det dags för SS 3 & 4 innan det var dags för service igen, SS 3 var på 4,5 km och SS 4 16 km så nu skulle grejerna ställas på prov ordentligt. Vi tog oss igenom SS 3 på en 5:e tid och gav oss iväg mot SS 4. Började lite segt med lite sena noter men sen fick vi upp farten och fick till en 4:e tid på sträckan och klättrade till en 4:e plats i klassen och åkte mot service för att klara av detta en sista gång. Denna gång serverades baconlindad grillkorv från den fina serveringen, smakade grymt bra!

Bränsleproblemet vi haft tidigare fungerade fint trots den extrema temperaturen och bilen kändes grymt bra, snällare i bakändan och inte lika nervös samt att den styrde in bättre. Får vi finjustera detta så blir det nog riktigt bra. Nu var det "bara" SS 5 på 6 km samt SS 6 på 5 km innan vi skulle vara i mål så fulla av tillförsikt gav vi oss ut för att klara av dessa sträckor.

Vi kom i mål på sträcka 5 på en 4:e tid i klassen men det rykte oroväckande om bilen, alla mätare var okej så åkte ut på transporten och tänkte att det var kanske bromsarna. Efter ett tag så stannade vi för att kolla och upptäckte då att gaveln på kylaren läckte och glykolnivån sjönk. Vi bestämde oss för att inte chansa utan det vara bara att bryta för dagen, surt som attan då vi var på väg mot en fin placering. Vi beställde en kylare på plats från BDS.se när vi satt och väntade på hämtning, helt otroligt vad dom kan på BDS;). Vi skruvar väl dit den i veckan och sen funderar vi på framtiden och när vi skall tävla igen.

Vi gratulerar Nicke med Team som körde riktigt fint i samma klass som oss och tog sig in på en 3:e plats, grymt bra. Kul med lite häng med FMK ekipage då även Palmér & Strömgren var där och gratulerar även dom till en fin 6:e plats.

Tackar även Camilla, Ingo som ställer upp med servicen så att vi kan hålla på med detta samt ungarna som fick avsluta minisemestern med lite rally som dom "älskar":)

Och som ni vet är det så att "efter solsken kommer regn" eller var det tvärtom?

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

RAPPORT FRÅN KOPPARBERG!

(14-juni)

Nu har vi gått i mål i en rallytävling igen men denna gång gick det tuffare. Vi startade dagen tidigt med avfärd strax efter kl. 6 på morgonen då jag, Mats & Mange drog mot Kopparberg. Vi anlände dit och kunde  anmäla oss samt besikta utan problem. Vi var ju ute i god tid och detta gick ju så snabbt så hade vi mycket tid att slå ihjäl innan det var dags för start. Vi hann se Ställdalens Folkets Park, ICA Kopparberg samt prova toaletten på parkeringen nedanför;) Efter detta detta begav vi oss mot starten vid BRAMAC och tog oss lite fika och korv med tillhörande tugg inför det stundande rallyt.

Vi begav oss ut mot sträcka 1 laddade och denna sträcka var ju drygt 20 km så skulle bli intressant att se hur det skulle gå. Vi körde igång och sträckan klarades av utan större missöden, en sen Ö1 var det enda och kändes som ett helt annat ladd än i Karlstad. Vi åkte mot service där Mange tog emot och tankade/kollade igenom den röda. Fick MMS av Camilla & mor som klockade lite på slutet av SS 1 och såg bra ut och vi gav oss ut mot SS 2 & 3 för att försöka fortsätta i samma stil.

Den röda började dumma sig lite inför den 10 km långa SS 2 och tryckte ur sig soppa ur tanklocket, avluftning/värmealster måste kollas upp. Störde lite inför sträckan men var bara att försöka fokusera och vi tog oss i mål nöjda men lite oroliga över motorns mående. Kort transport till SS 3 och vi bestämde oss för att försöka fullfölja trots detta. En kort bit in på sträckan röd markerade Lambdamätaren och Mats släppte av lite och vi blev lite avvaktande men fortsatte, sedan tyckte jag att bilen började slänga lite och detta bekräftades av Mats då han sa att vi hade punktering. Vi körde vidare med detta men var ju drygt 7 km kvar till mål så vi fick stanna på ett ställe för att släppa fram bakomvarande bil. Vi kom i mål men lite stukade och bytte däck efter målgång och kunde åka mot Kopparberg med en genomförd tävling i bagaget.

Lite synd då vi låg på en 11-12:e plats innan SS 3 och kunde varit fint att ha ett resultat utan om & men, inte mycket att göra åt det utan bara att ta med sig SS 1 & 2 som var ett lyft och något att bygga på inför framtiden. Vi har lite vi skall titta på innan nästa tävling som störde lite denna men det skall väl ordna sig. Vi håller er uppdaterade kring detta på blogg och hemsida.

Dagen avslutades på Värdshus Älgen utanför Kopparberg där vi avnjöt helstekt ryggbiff med tillhörande tillbehör samt olika pajer till efterrätt med kaffe, riktigt gott och prisvärt då det var helgmeny. Detta tackar vi Marina & Caj Östgren väldigt mycket för och det smakade fint, TACKAR!

Och för denna gång säger vi....

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

INFÖR KOPPARSVÄNGEN!

(10-juni)

Då är det dags för rally igen och denna gång skall vi köra tävlingen Kopparsvängen i Kopparberg. Tävlingen kommer att gå av stapeln på lördag och vi skall försöka klara av 43 km i full fart fördelat på 3 sträckor där den första sträckan visst skall vara 20 km, blir ett tufft uppvaknande. Första start sker kl. 10.30 från BRAMAC och vi har startnr. 61 och startar ganska tidigt i klassen som i dagsläget har 27 st ekipage anmälda av väldigt hög kapacitet. Blir spännande att se hur detta kommer att går och Mange skall sköta servicen åt oss och så hoppas vi att de trogna finns ute i skogen:) Ska bli kul att se Nicke Pettersson i debuten i nya kärran, en Citroen C2 R2. Vi önskar honom lycka till och håller tummarna för att vi får ett bra rally med hel bil och fungerande besättning. Med detta säger vi då....

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

RALLY KARLSTAD!

(31-maj)

Då har vi klarat av premiären med noter i den röda också då vi gått i mål i Rally Karlstad, skönt med en målgång igen efter 1 års väntan. Resan till Karlstad började på fredagen då vi åkte ner för att besikta bilen för att spara tid på morgonen då första start var redan kl. 9.00. Mats & Ingo kamperade ihop i 945:an och jag, Camilla & moder Karin åkte buss (Grattis på Mors dag!). Besiktningen gick bra men tog lång tid då kön var lång så vi kom till hotellet vid 10 på kvällen så blev lite häng i receptionen innan det var dags för bingen då det var frukost redan vid 7 på morgonen.

Rallyt skulle bestå av 7 sträckor på totalt 45 km och vi skulle starta runt 10.30 på Kalvholmens Motorstadion och där klara av banan som var SS 1 & 7. Vi kom igenom SS 1 med hedern i behåll och begav oss ut mot skogen för att börja rallyt på riktigt. För att summera sträcka 2, 3 & 4 så var det slirigt/halt och ovant och stämde inte helt i bilen men den funkade bra iallafall trots lite inkontinens där det eviga regnandet även tog sig in i kupén. Sträcka 5 var noterna riktigt skumma på i början och målgången flyttad med oklar information. Sträcka 6 fick vi det att stämma okej på och tog oss i mål lite nöjda, bilen var lite skum på asfalt partierna på denna och är nåt vi får kolla upp till nästa gång. Vi klarade av sträcka 7 med mycket sladd vilket innebar sämre tid men vi tog oss i mål, riktigt skönt med en målgång efter 1 års väntan. Placeringen blev en 19:e av 41 startande.

Vi tackar Ingo, Camilla & moder Karin för hjälp med servicen samt sällskapet. Sedan dök ju Mange och Lina upp som en överraskning i skogen eftersom Manges fotbollsmatch blev inställd och tyvärr fick skogen smaka på en sämre del av Mange. Hoppas skogen återhämtar sig och Lina mår bra trots chips ätande från samma påse. Trevligt var det och riktigt kul att se hela gänget när vi passerade på sträcka 6.

Vi har anmält oss till Kopparsvängen den 13/6 och skall väl kolla upp detta med den oroliga bakvagnen innan detta men annars skall det väl inte behöva göras så mycket hoppas man iallafall. Intresserade får kolla på bloggen hur detta går och vi säger väl som vi brukar.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

RAPPORT FRÅN FLEN!

(03-maj)

Nu har vi varit ut och luftat den "röda" igen efter uppehållet sen juni förra året. Detta har vi då gjort på tävlingen Violenrallyt i trakterna kring Flen. För att summera det hela så började vi lite försiktigt eftersom det är ett tag sen vi åkte och vi inte åker så mycket onotat. Vi hade ju innan fått höra att i Flen är det fina vägar men lurigt. Lurigt kan vi ju instämma på men fina vägar hann inte vi uppleva då vägarna var mjuka och när vi kom rejält uppkörda med djupa spår och mycket sten att passa sig för.

Lite klena tider på SS 1 & 2 men på 3:e sträckan fick vi till en 3:e tid i klassen trots lite strul. Motorn tar timeout så Mats får vara på huvudströmbrytaren och köra en off/on och så är allt med igen, detta hände ju tyvärr 2 gånger på denna sträcka. Nåt att kolla upp innan Morgongåva nästa helg. Vi servade efter SS 3 och det kändes kul att åka mot SS 4 för att försöka bygga vidare på tempot och vi tyckte att vi började bra men det var mycket fula saker i spåren och ungefär 5 km fick vi tyvärr bryta med en trasig vänster drivknut. Synd då jag såg på lite incar att sträcka 5 & 6 var fina och hade varit kul att få åka dom också.

Bara att ringa Ingo & Eivor så dom fick hämta oss med släp och vi tackar för det så vi kunde ta oss hem. Nu har vi lite att pyssla med och kolla upp innan Morgongåva den 9/5 men det skall väl ordna sig.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken.