RAPPORTER 2013

(bläddra nedåt för att läsa äldre inlägg)

LÄGESRAPPORT FRÅN MATSRSPORT.

(06-okt)

Nu har vi smält allt efter taklägget i Askersund och kommit fram till att vi inte skall köra nåt mer rally denna säsong. Tid, ork finns inte riktigt för att få ihop detta just nu utan vi tar nya tag till nästa år och hoppas på bättre lycka då. Fullt upp på firman så vi fokuserar på detta och får lite tid att komma bra förberedda till nästa år då det drar igång igen. Var ute och tittade på Rally-SM igår i Uppsala och man blir ju sugen på rally då det är mycket folk i skogen och bra körning av många ekipage. Kunde ha slutat illa för en del i publiken på SS 7 som envisades med att stå på yttern nära målet, tur att det gick bra denna gång. Japp, det var väl allt för nu så vi säger väl som vi brukar.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

RAPPORT INFÖR/EFTER NORATROFÉN.

(13/15-sept)

Nu är Bullit ihop igen efter rullningen i Nyköping. Har gått skapligt då vi hade tur och rullade på ett ställe där det var relativt mjukt och inte så mycket att slå sönder bilen på. Rundbuligt blev det så klart men med en ny huv, skärmar och riktning av Ingo med följande lackering blev det hyfs på bilen. Sedan har Mats fått skruva dit det mesta, har försökt se till att delar har funnits till detta så allt skulle fortlöpa smidigt.

Vi har hunnit åka lite i Bullit men inte nåt riktigt fullfarts test så blir spännande imorgon att se hur det funkar. Rallyt i Nora avgöra på 3 sträckor på totalt 31,5 km SS med service efter sträcka 2. Mange sköter servicen denna dag och hoppas vi får se en skymt av resten av familjen i skogen under dagen. Nu är det bara att börja ladda inför morgondagen och avfärden mot Nora efter kl. 8.00. Vi uppdaterar på bloggen som vanligt hur det går.

Allt gick bra under lördagen tills starten gick på SS 1 då vi tappade drivningen direkt och var 1-hjulsdrivna. Bara att åka fram och hitta ett ställe att parkera på. Väl där så såg vi att yttre knuten vänster fram var av och bara att titta på rally och vänta på undsättning i form av Mange med släp. Vi körde ett kort test i veckan på halvrutten väg så ganska sjukt att det inte kunde hända då utan att vi var tvungna att åka till Askersund för att framkalla detta. Är väl dags för gamla klyschor men hoppar över det. Vi är i nuläget anmälda till Rejmes Svängen den 21/9, återkommer med mer info gällande detta under veckan.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

RAPPORT FRÅN GÄSTABUDSTROFÉN.

(07-juli)

Gästabudstrofen var tävlingen för dagen och den hade sin utgångspunkt i Nyköping. Tävlingen bestod av 7SS med en sammanlagd längd av ungefär 50km. Tävlingen ingick i ett flertal cuper och framförallt i Svenska Rallycupen vilket innebar ett enormt startfält på ca 190st ekipage totalt och ca 34 i vår klass Trimmat A-förare 2WD.
 
Idag var även Niklas Pettersson/Tony Puumala med i denna klass med deras nya Ford fiesta ST och de skulle göra debut i skarpt läge, tyvärr slutade deras dag också på ett liknande sätt.

Svenska Rallycupens tävlingar har alltid extremt tuffa startfält då dessa alltid är stora och alla ekipage är kanonfina byggen med fina prestanda.

Lyckas man här är man bra, så enkelt är det. Vi har på senare tid börjat hitta nått som liknar tillförlitlighet vilket är nog så viktigt om man vill bygga tempo.
I dagens tävling ville vi försöka lite mer än tidigare och det har vi gjort för det kan man se på sträcktiderna som börjar vara riktigt bra.
SS1 3.04,58, 7:a i klassen, SS2 4.49.2, 9:a i klassen, SS3 2.37.8, 3:a i klassen och nu låg vi 6:a totalt i klassen på tiden 10.31,5.
SS1-2 körde vi på de gamla drivdäcken men på servicen inför SS3 satte vi på de nya hemliga specialdäcken och vips kom en 3:e tid i klassen. Hade vi fått fortsätta vet man aldrig vart det slutat eller vad tror ni?
 
SS4 åkte vi av på och det var på ett känt ställe ca 2km in där det var varnat för sten inner, farten var inte så hög men spårvalet lite fel in i kurvan och man drev ut och rullningen var ett faktum. Skador på bilen finns så klart men det ser inte allt för jävligt ut men vi får se bättre när vi får titta på det mer.
 
Niklas rullade också på SS5 så det vart verkligen ingen toppendag för Fagersta MK i Gästabudstrofen men alla verkar friska och krya och det är väl det viktiga i slutändan. Tittade i brutna listan och det var verkligen många men vad det beror på törs jag inte sia om.
 
Vi tar med oss tempot från denna tävlingen som en positiv sak och när man rullat har man väl bjudit på action och vi är ju faktiskt kungliga hovleverantörer av detta!

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Mange. 

 

RAPPORT FRÅN ÄVENTYRET SKILLING 500.

(01-juli)

Nu har vi varit på äventyr i södra delarna av Sverige. Resan började på fredag kvällen där Mats & Mange körde servicebilen, Holmen, Emma & Saga i Passaten med bohaget (Kaben) efter och Miken fick dras med tanterna Camilla och moder Karin i Skodan. Destinationen för resan denna dag var Isabergs Fritidsby med camping och stugor av högsta klass. Resan ner gick fint och vi anlände vid 23.30 och bara att krypa till kojs då klockan skulle ställas på 7.00 för uppstigning, frukost och sedan anmälan och besiktning på Ntex arena i Gislaved.

Lördag morgon kom fort och bara att gå på igen, nu vankades det rally. Anmälan, besiktning och allt annat gick fint, blev t o m personligt välkomnade av tävlingsledaren, trevligt folk överlag där söderut:). Strax efter 12.00 var det så dags för oss att starta och bege oss mot torget för presentation, vi lovade att försöka ladda lite iallafall. Nu mot SS 1 som var en sträcka på 9 km som beskrevs som en snabb fin byväg med knepiga vägbyten. Denna gång var det Anders Martinsson som skrivit noterna och dessa har inte vi åkt på tidigare så spännande. Mats körde bra men jag timade lite ojämnt men skönt att vara igång. Vi åkte mot SS 2 för att klara av den längsta sträckan på 17 km. Där blev det stopp då 2 bilar hade kraschat på samma ställe i samma träd, otäckt och hoppas att allt är bra med besättningen i bilarna. Sträckan blev struken och vi begav oss mot servicen där Mange & Holmen väntade med öppna armar.

Nya drivdäck på och nu skulle vi prova lite på dom 2 sista SS 3 & 4. Väntan blev lång då och vi försökte tända till innan den nästan 15 km långa SS 3 och en av oss lyckades bättre än den andra, jag missade totalt i början och det blev en tjorvig sträcka men vi tog oss i mål på den övre halvan i klassen. Bara att åka direkt till SS 4 för att köra den sista sträckan på nästan 10 km. Lite strul igen mot slutet med noterna som gav lite disharmoni i körning och något också på co-driver också som höjde rösten något efter målgång och lovade ett och annat. Nåja, i mål var vi för 5:e tävlingen på raken och inte fy skam det. Vi åkte mot Lejonens kula där slutmålet var och kunde konstatera att vi hamnade på 11:e plats av 28 startande vilket inte är skit. Blev några till km i bilen och kul att den fungerar okej och bara att kämpa på med det andra så skall det nog bli bra i framtiden.

Vi begav oss efter detta mot Isabergs fritidsby för lite mys med grillning och någon öl, mycket trevligt. Sällskapet och att solen dök upp gjorde kvällen väldigt trevlig. Vi kröp till kojs lite sent trötta, mätta då en ny dag med 40 mil i bilen snart var annalkande. Även resan hem gick bra och nu är det bara att gå på med en ny arbetsvecka och börja förbereda oss för tävling i Nyköping och Gästabudstrofén nu på lördag den 6/7. Då skall vi slå följe med Niklas Pettersson/Tony Puumala och kul att se att Nicke är piggare och på gång igen, blir kul att se vad vi alla kan åstadkomma. Håll koll på blogg och hemsida så får ni veta hur detta avlöper.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

RAPPORT INFÖR SKILLING 500.

(25-juni)

Nu har vi bestämt oss. Vi skall åka till Gislaved i helgen och köra Skilling 500 på lördag som är en deltävling i SydSvenska RallyCupen. Tävlingen avgörs på 4 sträckor på totalt 51 km och har lockat hela 160 bilar till start. 29 bilar är anmälda i våran klass och mycket fortåkare så blir spännande att se om vi kan bygga på tempot sen Laxå senast. Blir ett äventyr i vilket fall, en liten minisemester över helgen så hoppas vi får åka hem med hela grejer igen:)

Mats skall gå igenom bilen lite och kolla så att allt sitter fast och där det ska och även byta lite vätskor. Vi drar iväg på fredag kväll och Holmen tar med vagnen så det blir övernattning på Isabergs camping, mysfaktor. Nu håller vi tummarna för att allt ska hålla i helgen och vi får ta oss igenom oskadda och hela i ett skapligt tempo så lördag kvällen i förtältet med grillning blir en glad sammankomst.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

RAPPORT FRÅN LAXÅRALLYT.

(17-juni)

Nu har vi klarat av debuten med Bullit med Tractive-lådan. Debuten för sommaren och med lådan skedde i Laxå och där skulle vi avverka 5 st SS på totalt 54 km. Vi begav oss från Fagersta strax efter kl. 5.00 på lördag morgonen, med på färden hade Mats och jag Holmen som skulle sköta servicen denna spännande dag. Resan, anmälan och besiktningen avlöpte utan problem och nu var det bara att vänta, äta och nyttja wc:n innan det äntligen skulle bli start runt 11.15.

Vi gick ut som andra bil i klassen A-förare 2 wd som lockat hela 31 ekipage till startlinjen. Första sträckan var publikvänlig med lite drygt 1 km på Folkracebanan. Service direkt efter detta innan vi skulle klara av SS 2 & 3 som var 10 & 25 km långa innan det var dags för service igen. Sträcka 2 gick fint och skönt att komma ut i skogen igen. Jag timade noterna lite sent ibland och Mats viskade f_n ibland i örat då vi tvekade lite. Direkt till SS 2 som var den längsta på 25 km och en härlig utmaning. Sträckan gick fint och Tractiven skötte sig och Bullit i största allmänhet. Det var en svettig duo som begav sig mot servicen efter denna prövning.

Holmen tog emot med öppna armar och gick igenom Bullit med tryckluften så det rykte om det, bara att hålla sig undan och dricka Red Bull:) Vi tankade våra kroppar och Bullit inför dom avslutande sträckorna på 8 & 10 km. Nu ville vi verkligen i mål och få en målgång efter allt jobb i första sommartävlingen för året. Sträcka 4 gick bra och sträcka 5 lite bättre och vi var nöjda och svettiga i bilen på väg mot målet. Vi hade dålig koll på hur vi låg till men väl i mål visade det sig vi hamnade på en 11:e plats med samma tid som Johan Holmberg på 10:e plats. Nice!

Nöjda och glada kunde vi lasta Bullit på släpet och bege oss hemåt. Skönt att allt höll och tempot är vi nöjda med i första tävlingen. Bullit lite lågt växlad nu när vi provar 185/60 R15 så det får vi titta på. Mats klagade lite på understyrt så det är en sak till att titta på innan det är dags för nästa rally. Vart det blir och när får vi meddela senare då vi klurar på det. Vore ju skönt att smida medans järnet är varmt som farsan brukade säga. Ni vet vart ni hittar info om detta.

Filmklipp finns på Youtube från SS 5.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

RAPPORT FRÅN MATSRSPORT INFÖR LAXÅRALLYT.

(12-juni)

Nu är det äntligen dags för debut med Bullit med Tractive-lådan. Bullit har varit iväg till Broman i Järbo och blivit finkalibrerad och nu skall han vara fit for fight. Mats har klurat och ringt runt en del medans vi har bitit på naglarna och hållit alla tummar vi kan. Vi körde ett kort test igår och allt fungerade då så nu blir det rally i Laxå på lördag, äntligen!

Imorgon skall vi tvätta Bullit och kolla så att allt sitter som det ska och förbereda allt annat innan lastning på fredag kvällen. Ser ut som det blir avfärd vid 5-tiden på lördag för att hinna till besiktningen. Men det gör inget bara vi får åka rally. Det enda tråkiga är att det krockar med Guddotters Linas examen men men svårt att klona sig. Nu önskar vi bara att vi får ett problemfritt rally och att det funkar i bilen så kommer vi att vara jävligt nöjda.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

KORT LÄGESRAPPORT FRÅN MATSRSPORT.

(19-maj)

Nu har vi efter mycket jobb fått dit Tractivelådan med allt vad det innebär. Mats & Holmen har gjort ett hästjobb med detta och delar har anlänt från Engson Motor, MECA, Sellholm och Fixit för att få ihop allt detta. Mats har efter detta kört in grejerna och vätskor har bytts så att vi skulle vara reda för test. Körde en kortare sväng igår lördag och vi reagerade på att drivlinan ger vibrationer som känns rätt så rejält i stolen och vi är lite tveksamma att det skall vara så trots det är stummonterat.

Nu idag söndag skulle vi köra ett bättre test ihop med Nicke Pettersson men han är tyvärr sjuk och vi hoppas han är på benen och på tävling i Fiestan snart igen. Mats reagerade nästan direkt på att Bullit tappade kraft ibland när det gick lite tungt. Detta återkom under testet och vi kliade oss i huvudet och bestämde oss för att avsluta testet.

Bara att ta kontakt med Björn på Tractive, Sellholm samt Broman på Alltech och se vad dom kan föreslå. Tiden börjar bli knapp då det är tävling i Katrineholm på lördag den 25/5. Vi återkommer hur det går med detta på blogg och hemsida.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

SOLSKENSRAPPORT FRÅN LIMA!

(10-mars)

Då har vi varit till Lima och genomfört tävlingen LBC-Ruschen. Totalt kom 21 bilar till start i våran klass A-förare 2 wd och totalt skulle 5 sträckor köras på totalt 78 km. Vi startade tidigt vid 5.30 på lördagen för att ta oss mot Lima. Anlände framåt 9-tiden och kunde anmäla oss och besikta Bullit vilket gick underbart. Tidsschemat blev tight så vi skulle starta vid 10.30 ca så blev inte mycket väntetid, en korv med bröd och en läsk och sedan bara att byta om och göra sig klar för start. Vi skiljdes från servicepersonalen Mange & Holm som begav sig mot service och Camilla, moder Karin & Ingo som chansade och åkte till SS 2 för att få se oss där.

Det var bara 2 km till från start till SS 1 så det var pang på rödbetan. Vi startade lite avvaktande men tempot var okej och vi tog oss till service där Mange & Holm mötte upp med momentnyckel, elverk, kompressor (seriöst). Hade dålig koll på tiden men bara att ge sig iväg mot SS 2, den längsta för dagen. Sträckan gick bra förutom att jag strulade med noterna en bit på sträckan men Larsson skötte sig utmärkt. Mot service igen efter detta där vi fick lite bränsle och annan tillsyn så vi var förberedda för SS 3 & 4 som skulle avverkas innan nästa service. Vi hade nu koll att vi låg på en 6:e plats i klassen men det var jämnt tidsmässigt.

Vi bestämde oss i bilen för att försöka ta i lite mer på dessa, mera Y.O.L.O:). SS 3 gick finfint och allt stämde i bilen och vi fick till en 2:a tid på sträckan efter Jan Johansson och vi begav oss mot SS 4 där det bjöds på korv och bröd med festis av Lima MS:s tjejer. Det var ju guld som uppladdning inför den korta SS 4 på 4,30 km. Vi tände till direkt och tog även på denna en 2:a tid efter Andreas Levin och vi begav oss mot service innan den sista sträckan på 12,5 km.

Väl på service visste vi att det var tight och vi hade en pallplats i sikte och det var bara att ladda på som tusen på den sista då var väldigt sugna på en buckla till. Det var lite för lång upp till 1:an & 2:an så vi fick sikta in oss på denna placering. Sträckan flöt på bra men Bullit började kännas lite trött på dom långa rakorna och trycket svek lite men i mål tog vi oss och där fick vi rapport av Mange & Holm att vi tog 3:e platsen med hela 0,1 sek tillgodo till Johan Eriksson. Tight marginal efter 78 km:s körning:)

Vi är supernöjda med Bullit, service och hur det flöt på i bilen där samarbetet börjar ta sig. Vädret var underbart och vägarna var helt underbara. Arrangemanget och alla funktionärer var också helt super så inte mycket att klaga på. Blir väl en översyn av motor på Bullit och sedan skall ju Tractivelådan på plats så det kommer finnas att göra innan sommarsäsongen startar.

Skall försöka få ut något filmklipp på  matsrsport-Youtube under dagen och sen får ni hålla koll på bloggen hur allt utvecklar sig med Bullit.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

LÄGESRAPPORT MATSRSPORT!

(03-mars)

Mats har gått igenom Bullit och bytt växellådshus då det hade gett sig i det fästet och gett klartecken för anmälan till Lima. Vi har lite begagnade däck kvar som gått i Skogsrundan och D.A.M så vi kör på dom, alltid kul att få köra lite rally och få mer mil i bilen. Övning ger färdighet som pappa brukade säga;). Tittat lite på vägarna på Lima MS hemsida och ser ju väldigt inbjudande ut så hoppas vädret håller i sig 1 vecka till så blir det nog skoj. Vi uppdaterar bloggen när det händer nåt som vanligt så håll koll där för utvecklingen under veckan.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

RAPPORT FRÅN DAN ANDERSSON MINNE!

(24-feb)

Ännu ett rally avklarat i Bullit och denna gång var det fisens mosse. Rallyt avgjordes på 4 sträckor på totalt ca 65 km. Vi anlände till Grängesberg vid 8-tiden och klarade av besiktningen och sedan var det bara att mysa med Nicke Petterssons gäng med lite fika och en hel del kaffe, och även nåt toabesök. Strax efter 12 var det dags för oss att starta och bege oss mot SS 1.

Vi startade på SS 1 taggade som tusan men växellägena krånglade och rytmen på sträckan blev förstörd och den annars lugne Larsson svor i intercomen. Holmen och Mats  justerade detta på servicen och bytte däck fram då fästet inte kändes riktigt optimalt, Mange bloggade för fullt:). Sen var det dags för den 30 km långa SS 2 och vilken sträcka sen, helt underbar. Blandat snabbt och lite bökigt och det gick bra med allt i bilen. Efter detta var det service igen och Mange bloggade fortfarande, hans nya favoritsysselsättning:). Vi drack lite Red Bull inför dom 2 sista sträckorna som var 12 & 6 km och skulle avverkas i en följd utan service.

Vi startade i fint tempo på SS 3 och närmade oss dom varnade guppen/hoppen på sträckan och var lite överambitiösa i andra hoppet och landade på nosen och efter det försvann alla växlar i främre position, fanns bara 2:an och 4:ans växel kvar att få i. Vi tog oss i mål och funderade lite på vad vi skulle göra. Vi bestämde oss för att försöka ta oss igenom även SS 4 då vi väldigt gärna ville ha 2 genomförda tävlingar på raken i Bullit. Tiden på SS 4 blev väl därefter men Mats skötte enhandskörningen bra då han var tvungen att hålla växeln i läge för att den inte skulle hoppa ur. Vi klarade även att ta oss till slutmålet och vi hade dålig koll på hur vi låg till men väl i mål visade det sig att det räckte till en 3:e plats totalt i klassen, grymt skönt!

Väl i mål konstaterade Mats & Holmen att det bakre motorfästet var av och därav dåligt med växellägen, Bullit klarade inte riktigt en noslandning. Bra att veta inför framtiden;). Vi är riktigt nöjda med dagen och samarbetet i bilen och framförallt sträcka 2 och även 3:an fram till hoppen. Stort tack till Mange & Holm som skötte servicen. Vi har inte pratat om hur vi skall göra framöver med någon mer tävling så det får visa sig. Bullit skall ju få ny växellåda (Tractive) och det är ett projekt som skall göras innan sommartävlingarna så vi får se om vi tar tag i det nu.

Har lagt upp filmklipp på Youtube på vår kanal MatsRsport från SS 2 och SS 3 så ni kan se det mesta jag berättat om I.R.L.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

RAPPORT FRÅN SKOGSRUNDAN!

(17-feb)

Nu har vi klarat av ett rally igen och det gick ju fint. Blev en 2:a plats i klassen A-förare 2 wd efter en bra dag i Bullit. Fränt att vid SS 3 TK start mötas av Fagersta MK medlemmar, dom gjorde ett fint jobb:). Sen hade vi det lite kämpigt på SS 3 där vi var över hela vägen och tappade tid men sen funka det fint igen på sista.  Där fick vi till en 2:a tid i klassen och det gav 2 extra poäng i Vintercupen såg jag (Power Stage). Stämde bra med noter/service samt samarbetet i bilen och Bullit höll samma standard så igår kväll njöt vi bara. Så skönt efter allt strul och solen syntes ett tag mellan molnen:) Resultat finns på www.raceconsulting.com för den som vill sätta sig in i detta mera.

Vi tänker anmäla oss till Dan Andersson Minne nästa helg och hoppas på samma lycka där med allt. Tack till Mange & Holmen som skötte servicen excellent. Lägger upp filmklipp från SS 4 på våran kanal MatsRsport på Youtube så får ni se LED-ljuset in action.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

RAPPORT INFÖR SKOGSRUNDAN!

(14-feb)

Då har Mats skruvat ihop lådan igen och nu håller vi tummarna för att den håller och allt annat också. På lördag skall vi åka tävlingen Skogsrundan i trakterna kring Ludvika och får vi åka hela tävlingen så blir det hela 94 km SS. 16 ekipage är anmälda i våran klass och skall bli kul att se hur vi hänger med om allt fungerar med och i bilen. Denna gång fick vi till ett test ihop med Nicke Pettersson Motorsport i söndags vilket var jäkligt nyttigt och kul att se Nickes ladd också i skogen, blir nog bra även i en Fiesta;) Ett filmklipp finns upplagt från testet på Youtube på våran kanal  MatsRsport . Skall bli jäkligt skoj nu igen som vi alltid skriver och tron är det sista som lämnar människan som det sägs, vi fortsätter väl med en dåres envishet att tro att efter regn kommer det solsken. Raceconsulting kommer att ha resultatet och bloggen är där ni skall hålla koll på utvecklingen.

Y.O.L.O och funkar inte det blir det O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

 

RAPPORT FRÅN HÄLSINGERALLYT!

(23-jan)

En lång veckas förberedelse inför Hälsingerallyt avslutades på fredag kvällen med lastning. Något test hann vi inte med utan tänkte att det får vi göra uppe i Hudiksvall. Vägarna såg inbjudande ut på SMK Hälsinges hemsida och det var ett suget gäng som samlades på lördag morgon kl. 5.00. Mats, Miken, Daniel som skulle serva samt Holmen som tog en omväg på vägen upp till Vemdalen för att hjälpa oss under dagen. Mange låg hemma i influensa och 40 graders feber och kunde tyvärr inte följa med.

Resan upp gick bra och vi anlände strax efter kl. 8.00 för att anmäla oss samt besikta Bullit. Allt detta gick bra och vi kunde intaga frukost på MC Donalds där Camilla, Linus och Adde anslöt. Starten från Hagmyrens travbana skedde vid 12-tiden och en kort service innan SS 1 där vi Holmen & Daniel toppfyllde Bullit inför 2 långa SS med lång transport däremellan. Vi skyndade mot start men väl där var det kö till sträckan och jag fick en löptur till TK så man vaknade till. Efter lite väntan fick vi äntligen starta. Efter ungefär 4 min körning så skulle vi efter en höger in i en V2 och Mats drog i 2:an och skulle ge gas genom kurvan och då började det låta illa i lådan. Vi körde efter en "lugn" diskussion vidare och tog oss i mål på sträckan. Lådan lät mer och mer illa så det var bara att parkera efter sträckan och bryta för dagen. Bara att ringa till Daniel & Holmen så dom fick hämta upp oss, Bullit verkar trivas bäst på släpet;). Bara att packa ihop och jävligt synd att inte få åka mer när vägarna såg så bra ut och hade varit fin träning med över 10 mil SS.

Mats lyfte ur lådan redan på söndagen och kunde konstatera att 2:ans drev gett sig och var tur att vi inte chansade och åkte mer för då kunde det hade blivit riktigt rens i lådan. Även detta problem skall vi nog lösa och vi siktar på att snart vara ute i skogen igen med Bullit. Vi får se när detta sker och när vi kan få delar till lådan. Bara att hålla koll på denna sida eller bloggen för mer info när vi vet mer. Tack för all hjälp i veckan och under helgen till alla!

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

MATSRSPORT INFÖR 2013!

(13-jan)

Nu har Bullit fått stå och samla damm hela vintern sedan vi körde sista tävlingen i Rikspokalen. Vi har löst säkerhetsproblemet och införskaffat Hybridskydd Simpson och nya hjälmar av märket Bell från vår lokale leverantör Raceparts.nu. Blir nog bra när man blir van och får justera in det till perfektion. Vintern tänkte vi hoppa över men nu har vi fått tag i lite begagnade däck på lite olika håll så nu blir det action=rally (Tack Nicke. P för hämtningen). Bullit har fått lite nya vätskor och känns bra även med fulldubbat. Skulle behöva testa lite men vi får väl se vad vi kan få till innan det är dags.

Mangen hade en överraskning åt oss som vi har testat lite och skall prova innan det är dags. Blir kul och se om det fungerar bra och kan invigas nästa helg. Vi har till nästa lördag den 19/1 anmält oss till Hälsingerallyt. Skall bli roligt att åka vinterrally igen och vägarna/vallarna ser ju riktigt inbjudande ut på SMK Hälsinges hemsida. Vi åker väl dit helt förutsättningslöst och försöker ta oss runt och bygga lite tempo och få till lite noter/samarbete i bilen, funkar det och Bullit så är vi nöjda och glada.

Det är som vanligt bara att hålla koll på bloggen hur detta utvecklar sig under veckan.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken.