RAPPORTER 2012

(bläddra nedåt för att läsa äldre inlägg)

GLÄDJANDE RAPPORT FRÅN RIKSPOKALEN!

(22-okt)

Nu ska man äntligen få skriva en rapport där vi fullföljt ett "riktigt" rally som dessutom gått bra resultatmässigt. Tävlingen det handlar om är Rikspokalen som avgjordes i trakterna kring Örebro. Tävlingen avgjordes på 3 SS där den första var 21 km och dom 2 andra runt 5 km, väldigt viktigt med en hygglig start på dagen. Regnet öste ner så vägarna skulle bli hala och sikten begränsad men lika för alla så bara att bita ihop.

Vi åkte den långa transporten mot SS 1 och var riktigt laddade men väl där blev det köbildning. Vi fick köa en halvtimme och och äntligen dags att prova Bullit på riktigt och få till samarbetet med noter och allt i bilen. Sträckan startade och det flöt på bra, även Bullit flöt uppe på sörjan men bara att köra på. Bakändan kändes hal och vi flöt ut i några svängar men inget allvarligt. Kanske dags att ge upp dom gamla Silverstonen som vi kört bak nu hela säsongen;). Vi hade ingen koll på hur tiden stod sig men begav iväg mot servicen där Mange väntade. Lite fälgskrap och bensin och banan till besättningen så var vi redo för dom avslutande sträckorna.

Sträcka 2 gick fint även den trots att jag (Miken) gav dåligt med noter en period men Mats skötte detta bra ändå och tempot kändes helt okej. Bara en sträcka kvar och målet började hägra och Bullit hade hållit ihop så nu var hoppet stort för att få till en målgång. Sträcka 3 drog igång och nästan direkt försvann servon och Mats fick kämpa på med att hålla bilen på vägen, blev lite sämre fart på dom snabba partierna mot mål men i mål på sträckan tog vi oss. Laddningen försvann ju också i samband med detta då remmen hoppat så nu ville vi bara att Bullit skulle ha så pass friskt batteri så att vi skulle ta oss in till målet Risbergska skolan. Detta klarade vi och kunde lämna in tidkortet och pusta ut. ÄNTLIGEN tänkte vi tyst inombords då vi är av den tysta starka sorten;)

Väl inne på tävlingscentrat visade det sig att tiderna var riktigt bra och vi kunde bärga en 5:e plats av 34 startande vilket kändes som en seger. Vi hade bara 10 sek upp till 2:a platsen så jäkligt roligt var det. Nu är det ju synd att säsongen är slut och Bullit hållit ihop ett rally och tempot var bra men bara att ta nya tag till 2013.

Alla sträckor finns på tuben och hittas enklast om ni söker våran kanal matsrsport. Kul var det och en skön avslutning framförallt för Mats som med hjälp av Holmen skruvat kvällstid för att få till denna start. Nu är det bara att suga lite på karamellen så får vi se vad nästa år kan erbjuda för överraskningar, förhoppningsvis positiva:). HANS-skydd och sådant måste ju införskaffas så får vi se om vi har nån slant över till att åka lite rally också.

Sen vill hela Teamet gratta Mats & Mikaela till guldklimpen Rocky som damp ner som en överraskning den 1/10, GRATTIS!!!

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action :)

Gm Miken. 

 

RAPPORT FRÅN EMK-KANNAN!

(2-sep)

Då har vi varit och kört EMK-kannan, iallafall vissa delar av den. Vi börjar direkt med sträckorna och vi begav oss ut mot SS 1 laddade som tusan. Där blev det köbildning i 1,5 timme då det hänt en olycka på SS 2 där en Amazon farit av olyckligt och träffat en sten och det behövdes ambulans för besättningen. Hoppas allt är väl med dom. Vi fick då veta att sträcka 2 skulle strykas och att SS 1 skulle köras och sen direkt till SS 3. Vi startade på SS 1 och Mats var bra men jag var sen i noterna så inte helt ultimat start på äventyret. Bara att ta nya tag och vi drog mot SS 3 och där gick det bättre och Mats laddade bra och vi fick till en 9:e tid i klassen och drog mot service.

Inte mycket att göra där utan bara att skrapa ur lite skit i fälgarna bak och ladda med lite mackor skänkta av Daniel "Sune" Andersson. Vi åkte mot SS 4 för att försöka hålla i samma tempo och eventuellt öka lite. Sträcka 4 gick bra även den och tiden visade sig räcka till 8:e tid i klassen vilket vi var nöjda med. Redan innan start av sträcka 5 tyckte vi att bilen var skum, när vi skulle starta den inför sträcka var det som kompet ökat och startmotorn orkade knappt dra runt motorn men vi provade och tänkte inte mer på det. Bullit kändes kraftlös på sträckan och mot målet misstände den lite men vi tog oss i mål. Luktade mycket bränsle av den och vi tänkte (hoppades) att vi möjligen hade ett bränsleläckage. Vi stannade efter transporten till SS 6 och det visade sig att det var slutåkt. Bullit hade tryckt ur sig olja och det var bara att ge upp. Vi ringde Mange och dom skaffade lina så det blev repet för Bullit efter Ingos bil in till målet i Ekebygropen.

Börjar gå troll i det här nu, så fort vi börjar närma oss tempomässigt är det dags för paus och skruvande. Kändes tungt igår och är väl så idag också men vi har ju kommit igen förr och det skall vi väl göra nu också. Finns ingen plan idag men vi får väl slå ihop våra huvuden och försöka komma på en lösning under veckan. Grattis till Martin/Christian och Niklas/Tony som dominerar i Suzuki1300 Rallycup, grymt!

Stort TACK till servicen bestående av Mange, Daniel och Ingo som fick låna dragbil.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action ;)

Gm Miken. 

 

LÄGESRAPPORT INFÖR EMK-KANNAN!

(30-aug)

Nu är det alltså dags igen för tävling och denna gång är det EMK-kannan som skall köras. Tävlingen kommer att avgöras på 6 sträckor på totalt 41 km. Tävlingen har lockat hela 219 ekipage varav 31 st. i våran klass A-förare 2 WD. Konkurrensen är tuff då detta är en deltävling i Svenska Rallycupen så blir spännande att se hur det går. Vi var ju och tävlade förra söndagen i Dunderracet och var riktigt bra träning inför detta, tempot tog sig i varje åk och hoppas vi kan ta med oss farten från avlutningen där till början i Eskilstuna. Första start är kl. 10.01 i Ekebygropen och vi går ut med startnr. 136 så det börjar väl runt 12.15 för oss så bara att ladda kolhydrater och taggtråd inför detta. Hoppas på solsken och fina vägar som håller så blir det nog roligt.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action ;)

Gm Miken. 

 

RAPPORT FRÅN RALLYMASTERS!

(12-aug)

Nu har vi varit och rally igen och då i tävlingen Rallymasters Rallysprint som gick av stapeln i Österåker under fredag kvällen. Denna gång skulle 2 sträckor avverkas 2 gånger och vi hade innan fått köra igenom på ett så kallat mastervarv och göra lite egna anteckningar. Denna gång så blev det Mange på service samt Anders Pietsch, Mats bandkompis från Alex Carole and the Crush. Stabilt var ordet. Camilla och urmoder Karin med följeslagarna Linus och Denise dök även dom upp som åskådare tack vare den moderna tekniken GPS;)

Sträcka 1 drog igång och vi började med lite strul i första vägbytet men sen rullade det på, tiden okej. Sträcka 2 var okej den med trots lite strul i ett vägbyte. Efter detta ett kort avbrott där vi fick summera och ladda batterierna inför dom 2 sista sträckorna. Planen var att försöka åka lite tightare då det var halt utanför spåren. Detta gick bra på SS 3 (samma som SS 1) och vi förbättrade tiden med 2 sek vilket vi var nöjda med i bilen. Nu var det dags för SS 4 (SS 2) som var lite snabbare i sin karaktär och nu skulle vi försöka släppa på lite. Detta gick bra tills vi kom en bit in på sträckan där vi blev rejält nervinkade före en höger/vänster kombination. Visade sig när vi väl kom fram till platsen för avåkningen att en vit Golf Gr. E som startade 2 min före oss varit in i muren och vänt och stod dumt mitt på vägen. Vi såg OK-skylten och kunde ta oss förbi i sakta mak, hoppas det gick bra för besättningen och bilen inte fick alltför stora skador. Vi drog på igen och åkte mot mål men tiden blev ju som den blev och vi tappade 3,6 sek mot första genomåkningen. Synd placeringsmässigt men men kändes okej i bilen och tempot/attacken var bättre än senast i Kullingstrofén, det tar sig! Vi blev väl till slut 8:e bil i klassen A-förare 2 wd av 17 startande och är nöjda med att Bullit har fungerat i 2 tävlingar på raken:)

Nu blir det ju tyvärr en paus i tävlandet och nästa tävling vi har inbokad är nästa deltävling i Svenska Rallycupen som är EMK-kannan och går av stapeln i Eskilstuna lördagen den 1/9, kan bli skoj!

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action ;)

Gm Miken. 

RAPPORT FRÅN KULLINGSTROFÉN!

(29-juli)

Nu har vi varit och åkt rally igen och denna gång fick vi äntligen åka ett helt rally, det första sen Katrineholm 2011. Skön känsla att få ta mållinjen igen:). Vi åkte på fredagskvällen mot Vara där vi skulle övernatta på Hotell Grepen. Denna gång var det det gamla gänget då Mange, Daniel (Sune), Ingo och Camilla följde med på resan. Vi vaknade upp på lördagen och intog frukost och tittade lite på vädret där dom hade klass 1 varning på mycket regn och åska, spännande. Anmälan och besiktning gick fint och detta arrangemang nere i Herrljunga är alltid supertrevligt, bra arrangerat och jättetrevliga funktionärer. Första start skulle ske kl. 11.00 och vi hade startnr. 112 och skulle få dra iväg runt 13-tiden.

5 sträckor skulle avverkas och service efter SS 2 och SS 4. Jag summerar detta lite kort med att Bullit fungerade bra, motorn känns starkare i mellanregistret och bromsarna kändes bra, behövs lite mer åka för att komma in i det. Det regnade lite men blev inte klass 1 klass på det men blev lite halt och slirigt men däcken vi köpte till detta rally fungerade bra. Besättningen i bilen fungerade också bra så vi är jättenöjda. Sträckorna var väldigt fräna, dom sista riktigt snabba. Tittar man sen på resultatet så var det lite stor marginal framåt men det kommer, vi har ju inte hunnit köra in oss på bromsar och dylikt då det krånglat hela året. Är ju snart 10 månader sen vi åkte senast. Bullit är hel och behöver bara en lätt genomgång och vi ser fram emot nästa tävling som Rallymasters Rallysprint som körs i Österåker och arrangeras av SMK Vingåker den 10/8. Ett stort tack till Daniel, Mange, Ingo och Camilla som hjälpte oss på servicen.

Sedan till hemresan som började ljust och sen övergick i mörker. Vi hade tagit oss förbi Skara då hela himlen blev som en skräckfilm och mörkret drog in. Det blixtrade på hela himlen, ett jävla skådespel som naturen får till och då känner man sig liten som människa. Sedan kom REGNET och även lite hagel emellanåt, nu kom klass 1 vädret som vi sluppit under tävlingen. Var bara att acceptera och vi tog oss långsamt hemåt i ovädret och det blev en sen ankomst runt 23.30 men bättre sent än aldrig som farsan brukade säga. Man skulle ha haft incar på resan hem, det hade varit häftigt.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action ;)

Gm Miken. 

 

 

KORT LÄGESRAPPORT FRÅN TEAMET!

(11-juni)

Detta år verkar vara tillägnat åt att skruva med Bullit istället för att köra. En kolv hade smält lite och den nya är redan hemma. En "ny" topp fick vi tag på av Ludvikas Johan Eriksson. Den skall gås igenom innan den skruvas på plats igen. Nya spridare är också beställda då detta var en teori från många håll. Efter allt detta är gjort så ska vi boka tid hos Broman på Järbo Alltech så vi är säkra på att allt är som det ska. Sedan vore det väl själva f_n om det inte skulle funka. Så ser läget ut och förhoppningen är att vi skall vara igång under juli månad. Detta är ambitionen och den som lever får se.

Vi uppdaterar blogg så fort nåt händer & sker!

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action ?? ;)

Gm Miken. 

 

 

JÄTTEKORT RAPPORT FRÅN KOPPARBERG!

(03-juni)

Då var det äntligen dags för race igen och få testa allt. Kopparsvängen var tävlingen där det skulle ske och Ramsberg var orten. Vi begav oss ut mot SS 1 och lite lagom spända/nervösa inför detta, kul att testa onotat. Vi drog iväg och det flöt på i 1 km, där började Bullit hosta/misstända. Mats slog av/på huvudströmmen några gånger och han slutade hosta men var lite kraftlös, detta hände ett par ggr till på sträckan. Vi tog oss mot i mål med en besättning vrålandes mindre snälla saker till denna skapelse döpt till Bullit. Bara att lasta och åka hem och blev inga tränings-km i Bullit utan han verkar bara vilja åka släp.

Vi vet inte i dagsläget vad som hände men en ventil eller hål i någon kolv är teorierna. Slut för i år var känslan igår men när vi brytit ihop och fått lite distans till det hela så får vi se vad vi kommer fram till.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action ?? :(

Gm Miken. 

 

 

KORT LÄGESRAPPORT!

(27-maj)

Vi (Mats) har klurat/skruvat på drevsats och efter lite tips och råd så skickade Mats grejerna till Ludde Davidsson för koll/åtgärd. Visade sig att kuggen på 2:ans drev var lite krokiga samt axeln som var lite sned. Detta är åtgärdat nu så vi är sugna på lite rally igen. Vi hade tänkt åka Götene som lite träning inför Laxå men det sket ju sig. Vi anmälde oss till Kopparsvängen som går av stapeln nästa lördag den 2/6. Är ju onotat som vi aldrig åkt ihop tidigare och Mats inte sedan tiden med Guld-Vocen. Blir spännande men det är ju 3 SS som går 2 ggr så vi får väl smyga första omgången och ta i lite på nästa. Sedan siktar vi mot Laxå den 16/6 om allt går som det ska.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action! J

Gm Miken. 

RAPPORT FRÅN MÄLARRALLYT!

(16-maj)

Då var premiären avklarad i Bullit efter vinterns genomgång. Slutade lite tråkigt efter att vi fick bryta efter SS 4 då lådan började låta illa.

Kl. 06.30 gav vi oss iväg i MECA-bussen från Auto-center med rikting mot Eskilstuna. Bussen fylldes av Mats, Miken, Mange med dotter Lina samt våran moder Karin. Fullt hus med andra ord. Resan flöt på och även anmälan/besiktning gick bra så bara att vänta in starten. Vi tog ett snack med Ingo, Eivor, Camilla, Bianca, Nick, Linus och Denise som skulle ut och titta innan det var dags för att ladda och bli nervös.

Vi gav oss ut för att köra SS 1 & 2 och en jäkla press på co-drivern som i all stress även skulle sköta incar med på- och avstängning, stort ansvar:). Vi började lite försiktigt på SS 1 och hade även lite bekymmer vid ett farthinder där bilen gick in i säkerhetsläge och Mats fick gå på huvudströmmen några gånger innan det gav sig, förlora kanske någon sekund på det. Nu var vi igång och taggade inför SS 2 och den tyckte vi gick bra och tiden var okej. Vi begav oss mot service där Mange, Lina och mamma väntade. Inga bekymmer utan bara att göra rent fälgarna och fylla magen lite innan det var dags för race igen.

Innan sträcka 3 skulle dra igång så började det regna mycket ymnigt. Singeltorkaren fick bekänna färg men skötte detta elegant, fäste hade vi dåligt med och det gjorde att vi blev lite försiktiga i svängarna där det gick fort. Vi hann t o m med en vattenplaning på en raka på 4:ans växel, spännande. Vi provade ju i detta rally 185 bredd och då Kumhos 900 däck i mjuk blandning med lite tätare mönster, var väl inte helt 100 men blir säkert bra om vi får testa på torrt underlag. Vi hade nu klarat av 3 korta SS och nu var det dags för den 9,5 km långa SS 4. Vi provade men det var lite grisigt/stenigt på sträckan och halvvägs in så började lådan mala lite på 2:ans växel. Vi tog oss i mål och begav oss lite oroliga mot servicen.

Mats konstaterade på servicen att det vore dumt att chansa och fortsätta och åka på en dyr renovering, vi låg i mitten av fältet resultatmässigt så vi tog beslutet att avbryta där för dagen. Bullit fick åka lina till Eskilstuna och därefter släp hem till Fagersta igen. Mats var ivrig och skruvade ner lådan redan på söndagen men vi är väl inte helt 100 på vad som hänt? Vi har någon teori som vi skall prova så får vi se vad om det är lösningen. Vi återkommer om detta!

Annars får man väl säga att det är jäkligt skoj med rally är det funkar och hade varit jäkla skoj att komma till SS 6 där medlemmar från Fagersta MK skötte starten, en eloge till dom och tävlingsledningen var visst jättenöjda med deras insats. Skitkul!

Vi kommer igen och ni får väl hålla koll på sidan vad som händer.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action! J

Gm Miken. 

 

RAPPORT FRÅN TEAMET!

(15-april)

Jaha, då var det dags att avlägga lite rapport på vad vi sysslat med under vintern. Bromsar stod på programmet samt en lättare genomgång av motorn men listan blev längre.

Jag & Magnus har ju tyvärr med stor sorg fått begrava våran pappa som dog plötsligt den 25/2. Han bodde ju kvar i Kiruna där jag och Magnus växte upp till en början innan vi åkte söderut med mamma. Han fick en fin begravning i Narken som ligger nära det kända Tärendö (Charlotte Kalla). Ett stort tack till hans syskon som ordnade en jättefin minnesstund i Iso Poulamajärvi.

Tillbaks till rallyt där vi hade som plan att byta bromsar fram samt gå igenom motorn men det blev lite till. Bromsar köptes av Stig Kristiansson Bil men det fick inte riktigt plats utan expertis fick kallas in. Hjälpen fick vi form av INGVAR som har hjälpt oss med kunskaper, svarvning och fräsning av olika detaljer för att få plats med AP-ok och skivor som skall hejda våran framfart lite men förhoppningsvis inte för mycket. TUSEN TACK för denna ovärderliga hjälp. TUSEN TACK även till Mats pappa INGEMAR som har varit med och sponsrat den biten av det hela. Vi tror att det skall vara löst nu och detta ser vi till 100% när det skall testas inom kort.

Nästa punkt var motorn som skulle gås igenom då vi hade lite indikationer på lite tapp komp på den 2:a cylindern. Vi beställde nya ringar till kolvarna och lite annat och trodde att det skulle vara lösningen men men. En spricka fanns i blocket och såna var inte lätt att få tag på. Pulver Facebookade lite och ett "nytt" block dök upp. Vi fick köpa ett av Johan Eriksson Ludvika vilket vi är jättetacksamma för. Engson motor fick borra lite i det och under helgen har Mats plockat ihop underdel samt topp och efter det tvingat ihop dessa delar. Bara att få i det i bilen och testa det lite men blir nog jäkligt bra.

Lådan lät ju lite illa i Katrineholm så Mats åkte med drevpaketet till Ludde Davidsson som konstaterade att 2:ans drev var i behov av byte samt ett lager. Detta är nu ordnat. Sellholm har gått igenom diffen och puckat om lamellen så det är också genomgånget. Det känns som vi har koll på det mesta men allt ska väl testas inom kort för att se att teorin stämmer överens med praktiken.

Sedan kommer en NYHET till i år då vi skall ha incar som Mats har fått av sin fru Mikaela. Detta skall vi montera i bilen så får vi se om det kan bli något material värt att publicera;) Det har hänt lite trots att det var lite lugnt på hemsidan men det har funnits så mycket annat att syssla med.

O.A.O and S.Y.L

MatsRsport, De Kungliga Hovleverantörerna av Action! J

Gm Miken.