RAPPORTER 2009

(bläddra nedåt för att läsa äldre inlägg)

MANGE RAPPORTERAR FRÅN KOLSVA-RUNDAN

(20-Sep)

Hej, alla luttrade fans ute i Sverige som följer oss i medvind och motvind vi har nog gjort vårt bästa rally på mycket länge.Tävlingen för dagen var Kolsva Rundan som var en del i SM tävlingen men ingick i DM och innebar 5st SS (specialsträckor) för vår del med en totallängd på ca 62km dvs ganska långt i dagens mått mätt.

 Popeye hade inför denna tävling fått lite nya drev som skall hjälpa till att driva ekipaget framåt och som vi tidigare sagt så är det den riktning vi vill ha i teamet.

Vi åkte mot Köping redan vid femtiden på morgonen men det innebär inte några problem med tidiga mornar för MatsRsport för vi dricker inte nått starkare än koncentrerad saft. Resan gick bra och det gjorde också besiktningen av Popeye så nu var det bara att vänta på huvudpunkten för dagen Kolsva Rundan.

 Upplägget var 3st SS följt av service skött av Daniel ”Sune” Andersson som gjorde så gott han kunde (han är ju söt trots allt) och Magnus ”Stocken” Johansson som fick dra ett tungt lass denna dag sedan skulle de sista två SS avverkas innan målgång.

A-klassen var idag ett getingbo av potenta Oplar och tre av dessa skulle komma att ha en hård fight rallyt igenom en fjärde körd av Joachim Nilsson från SMK Arboga hade blivit giftig om han nått målet.

Dessa tre var ”Stark” Mats Larsson med brorsan Mikael ”Bulan” Johansson i högerstolen körandes för succé klubben Fagersta MK. Segraren i striden blev Lars-Olof Holmberg Gotlands MF Opel Kadett GSI, 2:a Daniel Hoffman SMK Linde Opel Corsa. Holmberg hade totaltiden 39:21,0  Hoffman 39:32,2 och Mats/Miken 39:52,0 detta ser inte så tight ut men vi ska titta lite på tiderna så ska ni se var det är vi förlorat tid.

Holmberg hade på SS1 -3sek SS2 -1sek SS3 -7sek SS4 (samma som SS3) -17sek SS5 -3sek helt klart rättvist men titta på SS3-4 som var samma sträcka där har 24sek förlorats men körtiden var bara hälften av de två första sträckorna och här hade de lite strul men det var tydligen en väldigt snabb sträcka. Holmberg sänkte sig med 10sek andra vändan medans vi ökade 1sek.

 Paret upplever bilen som slingrig när det går snabbt och den drar inte in i kurvorna riktigt som vi tror den ska göra utan kommer man ur spår så tappar de farten och måste gå av gasen för att komma in i spåret igen, vi skall titta på diffen som tydligen kan vara boven i dramat och litar man inte på att bilen styr in när man attackerar så tappar man sekunder och speciellt försvinner tid när det går snabbt och man inte riktigt litar på att få bilen dit man vill.

 Mot Hoffman samma sak -24sek på SS3-4 övriga tre sträckor är vi faktiskt 5sek före, nu låter vi som dåliga förlorare men tvärtom vi grattar de hjärtligt och framgångsrika Oplar kan man aldrig få nog av, de ökar på andrahands värdet på bilarna då fler visar att det är vassa vagnar.

 Vi grattar även Nils Strömgren och Joakim Lundqvist som var 1:a och 2:a i B-klassen och var före oss i totalplacering men vi var total 9:a i Kolsva Rundan och 5:a i klassen och det är vi super nöjda med.

 Tittade som hastigast in på SM resultaten men det är lite rörigt och snabbaste Fiestan körd av Patrik Johansson verkade vi matcha riktigt bra tids mässigt om jag fattar det rätt.

 Vi njuter av detta och skall titta till vår diff här framöver så får vi se om vi hinner med någon mer tävling i år för det hänger inte på pengar för det har vi i överflöd.

 Adjö för nu och ha en riktigt trevlig kväll nu allihopa och ta hand om varandra och kom ihåg att utan kärlek överlever inte den starkaste blomma.

 Med vänliga hälsningar MatsRsport. K. H. A. A J

 P.S Vi tar gärna emot bilder från tävlingen då vi hade några publiksladdar på olika ställen.      

 

ÄNTLIGEN DAGS FÖR RALLY IGEN!

(17-Sep)

 Äntligen dags för rally igen och då på hemmaplan ”nästan”. På lördag ska vi delta i tävlingen Kolsva-Rundan som är en deltävling i MRC/DM. Denna tävling körs ihop med SM under lördagen. Totalt kommer 106 ekipage till start i denna del som kan jämföras med SM-delens 38 anmälda. SM kommer ju att åka 10 sträckor och vi får åka 5 SS. Lite tråkigt att bara SM får åka Bockhammar som är en klassiker som alla i den här regionen skulle ha velat åka.

 Vi har ju sedan Strängnäs kämpat på med att lösa problemet med växellådan och det ser ut som att det är under kontroll nu. Ludde Davidsson fixade ny pinjong + kronhjul i slutväxeln samt nytt drev till 2:ans växel. Sedan svetsade Micke Göthe ihop huset till lådan och nu skall allt vara tipp topp.

 Vi ska som sagt åka 5 SS på totalt 63 km. Det är SM-delens sträcka 3-5 sedan service. Sedan åker vi efter service sträcka 9-10. På sträck 3-5 går vi ut efter SM men sedan på 9-10 går vi ut före SM då de har en 2 timmars service. I våran klass A-förare 2 WD kommer 19 ekipage till start och vi går ut först av dessa med startnr. 118. MRC/DM:s startnr börjar fr o m 101. Lite synd då vi inte får några tider att åka på men bara att ge järnet och hoppas på det bästa.

 Tider och resultat kommer att finnas på www.resultatdata.com under lördagen. Även RallyRadio kommer att sända via webben genom sidan www.swedishrally.com/sm . Sänds även på vanlig frekvens men har inte koll på det just nu.

 Sedan rekommenderar vi ju som alltid våran egen sida www.matsrsport.se och gärna då bloggen där vi brukar försöka uppdatera under tävlingsdagarna. Kan även nås via mobilen på adressen http://matsrsport.blogspot.com/ .

 Vi syns och hörs ute i rallyskogen till helgen!

 Team MatsRsport

 Gm Mikael Johansson.

 

LÄGESRAPPORT FRÅN MATSRSPORT.

(1-Sep)

 Vi måste tyvärr meddela fans och vänner att vi avanmält oss från tävlingen i Eskilstuna nu på lördag den 5/9. Växellådsbekymret var lite större och dyrare än vi hade trott och hoppats på. Vi blir nu tvungna att stanna upp och försöka ro ihop allt till nästa tävling den 19/9 med Kolsva MS som arrangör. Detta är ju en tävling vi inte vill missa och inte skall göra så om allt går som vi vill.

 Ludde Davidsson jobbar på pinjong och kronhjul och vi räknar pengarna i ”burken” så ska nog detta gå att ordna med lite mera tid= (Tid är pengar).

 Vi rekommenderar väl ändå alla att hålla koll på sidan och då i huvudsak bloggen för uppdateringar för den vidare utvecklingen för Teamet och även lite annat.

 Vi önskar alla andra representanter för Fagersta MK lycka till och vi håller tummarna för er, kör hårt!

 Team MatsRsport

 Gm Mikael Johansson.

 

”KORT” RALLYRAPPORT FRÅN STRÄNGNÄS.

(10-Aug)

Hoj igen.

 Blir ännu en rapport med bruten tävling, man hade hoppats på den andra varianten. Vi åkte mot Strängnäs kl 8.00 på lördag morgonen och resan dit gick bra. Besiktningen gick bra även den och vi var riktigt laddade för de 4 sträckor som skulle avverkas.

 Vi gav oss iväg mot SS 1 och det där sköna pirret kom och väntan var äntligen över. Började sträckan hårt och bra, vi hade fått info att vägarna skulle vara av dålig kvalitet men vi tyckte det var okej. En bit in började vi höra oljud men trodde det kom underifrån men sedan började växlarna krångla och då framför allt 2:ans växel som inte alls ville vara med. Vi vrångade igenom sträckan och tog oss i mål och kände lukten av transmissionsolja och höll andan när vi stannade och slog upp huven.

 Ett hål i växellådshuset var vad som mötte våra ivriga ögon och denna dag var förstörd. Känns lite bittert då tändningen i bilen och förberedelserna varit bra, vi har fått till dubbel-ljusen och lite annat roligt. Ett par svordomar kom nog ur oss också men sen besinnade vi oss. Blev ett hårt rally där endast 12 ekipage av 27 startande i klassen A-förare 2 WD tog sig till målet.

 Blev stort manfall för Fagersta MK på SS 1-2 då Tomas ”Otto” Pettersson även han fick bryta på SS 1 för motorproblem. Nisse Strömgren bröt sedan på 2:an då han tappade höger bakhjul då pinnbultarna gick av. Sedan på SS 4 fick även Håkan Långkvist bryt då han rullade, verkligen tråkigt för dom.

 Vi grattar dom från Fagersta MK som kom i mål och det var Mikael Persson, Jonas Mylläri samt Niklas Pettersson efter mycket strul under dagen.

 Nästa tävling som är planerad för oss är nästa deltävling i MRC/DM som avgörs i Eskilstuna den 5/9 och vi skall göra allt för att kunna vara med där och kämpa.

 Bara att kämpa på 24-7J. Nej nu måste jag sluta, ska kolla bdb och facebookJ

 

 Håll koll på denna sida, bloggen rekommenderas!

 Team MatsRsport

 Gm Mikael Johansson.

 

 

KORT RALLYRAPPORT KULLINGS SAMT FRAMTIDSPLANER.

(03-Augi)

Vi körde under lördagen den 25/7 tävlingen Kullingstrofén i trakterna kring Herrljunga/Vårgårda. Detta var deltävling 4 av 5 i SuperCupen. Hela arrangemanget var toppen på alla sätt. Vägar, funktionärer, boendet, ja allt.

 Rallyt skulle avgöras på 5 sträckor men vi fick tyvärr bryta efter 4 av dessa på service. Styrled höger fram var jätteglapp och gängen slut så hjulet fladdrade vilt. Vi kunde kanske nått en 25:e plats av 50 startande så vi chansade inte med att åka den 12 km långa sista sträckan.

 Sträcka 1 var kort och vi var sega och tappade lite tid. SS 2 bra, men vi fick bland många andra kring vårat startnr fel tid i mål (minutfel?). Vi bråkade inte om detta då vi ändå bröt. Sträcka 3 var den långa på 16 km och den sämsta för oss. Ingen förklaring på det men varit ett problem förr med långa SS, något att jobba på. Sträcka 4 var den bästa trots att bilen var lite vinglig. Gick på grinighet efter den mindre bra SS 3.

 Summeringen blir väl att vi var okej varannan SS (2,4) och mindre bra varannan (1,3). Bara att bita ihop. ”Livet är en skola” som farsan brukar säga.

 Sedan har vi bestämt oss för att försöka att åka resten av Mekonomen RallyCup (MRC)=DM och hoppa över SuperCupen (SC) då det endast återstår 1 tävling i Cupen och vi vill åka mera och känna motivationen.

 Vi satsar därför på MRC och skall försöka åka dom 5 tävlingar som återstår. Blir även fin exponering för våra sponsorer då vi kommer att köra mer lokalt och 5 tävlingar istället för vid bra ett tillfälle.

 Nästa tävling är då i Strängnäs den 8/8 (Tack Ingo) och även till denna tävling är det stort deltagarantal, 167 st. totalt och 29 i vår klass A-förare 2 WD. Man blir alldeles förundrad över det stora deltagarantalet och vilket tryck det är i anmälningslistorna, vilket är jäkla roligt. Tävlingskalendern för denna Cup (MRC) finns på www.racenet.nu/sprintcupen/ och 2 av dessa kommer att avgöras ihop med SM-tävlingar. Detta kommer att ske i Kolsva den 19/9 samt Katrineholm den 10/10.

 Sedan vill vi tacka Bonden Arne med fru Margaretha samt dottern Gunilla och maken Bjarne + deras dotter för det fina boendet i Fölene i samband med Kullingstrofén. Jättefint hus samt jättetrevligt bemötande, vi kommer gärna igen.

 Tack Hugossonmotorsport.com för den fina bilden från Kullings.

 Vi säger väl på återseende och håll koll på denna sida, bloggen rekommenderas!

 Team MatsRsport

 Gm Mikael Johansson.

 

 

RALLYDAGS IGEN!!

(21-Juli)

Nu är det rallydags igen. Denna gång är det en deltävling i SuperCupen och avgörs på lördag den 25/7. Tävlingen kommer att köras nere i trakterna kring Herrljunga/Vårgårda och tävlingen heter Kullingstrofén. Totalt skall 44,56 km SS avverkas fördelat på 5 sträckor med första start kl. 11.00.

 Vi har uppdaterat utseendet lite på Popeye med en takvinge alá Biltema (Tack Mange) som kanske även kan ge lite tryck på bakändan men det visar sig när vi kommer till tävling. Vi är inte riktigt överens med utseendet än men vinge är ju alltid roligt. Vi har skaffat nya drivhjul från Kumho nu med rätt dimension och det lutar väl åt att vi dammar av gamla Pirelli från Fiesta-äventyret för bakdäcken. Mats skall gå igenom vagnen senare i veckan för lite service innan avfärd.

 Mats, Mange, Daniel och Ingo beger sig iväg i Autocenter-bussen fredag fm med riktning mot Mikaelsgården i Vårgårda. Planen är att mysa lite på fredag samt att besikta fredag kväll för att kunna sova ut lite på lördag morgon och komma utvilade till racet. Miken anländer redan onsdag då han skall semestra med (stor)familjen på lantgård i Fölene, vilken lycka!

 I nuläget är det 50 anmälda i klassen A-förare 2 wd där vi är ett av ekipagen och det är inte många namn man saknar där från Sverige-eliten. Anmälningslistan har ju kryddats med att PG Andersson anmälde sig i en Suzuki Ignis, samma bil som han vann Junior-VM med. Vi fortsätter väl som tidigare där vi försöker höja tempot efterhand och ta oss lite närmare dom snabbaste i denna klass.

 Härligt att se vilket tryck det är på rally nu med nästan 180 bilar på startlinjen och så ser det ju i nästan alla tävlingar vi kört i år vilket är positivt, synd att SM inte lyckas skapa samma tryck i anmälningslistorna. SM-deltävlingen den 18-19/9 som Kolsva MS arrangerar vore ju annars väldigt skoj med tanke på närheten och att slippa resa så långt. Alltid kul med drömmar och vad vore livet utan dom.

 Håll koll på www.matsrsport.se där vi under tävling och även annars brukar uppdatera bloggen. Sedan kommer den eminenta sidan www.resultatdata.com att tillhandahålla resultat tävlingsdagen den 25/7, vet inte om det är livetider men till kvällen skall det finnas resultat på sidan. Håll tummarna!

 Mvh Team MatsRsport

 Gm Mikael Johansson.

 

NU BÖRJAR DET LIKNA NÅ’T !

 (4-Juli)

 

Under Lördagen gick SMK Nyköpings tävling Nyckeljakten av stapeln, det var en DM tävling och hade mitt i lågkonjunkturen samlat ca 180 bilar till start.

 Tävlingen bestod av 6SS med en totallängd av ca 35km där SS1 var den längsta med en längd på ca 8km.Tävlingar nu för tiden tenderar att bli kortare och kortare och SS längden går också åt det hållet för så har det varit på de tävlingar vi varit på i sommar. Vad jag menar med det är att det krävs super tempo direkt från start och är du inte med direkt har du tappat 10sek och har inte så lätt att ta tillbaks de. Påfrestningarna på bilarna blir inte heller så utslagsgivande utan de flesta verkar kunna få sina bilar att hålla ihop.Differenserna tidsmässigt är otroligt tight och kör du rakt fram i ett vägbyte tappar du direkt ett antal placeringar om man t ex lägger till 10sek på vår totaltid i detta rally så hade vi blivit 17-e bil istället för 12-a i klassen som det nu blev.

 Nu till vårt rally som började i ottan då Mats, Miken och Ingemar lämnade Fagersta före klockan slagit 05 00 och inledde en skakig färd i Mats Volvo 945, jag vet inte vad det är med Volvo men nog är man lika förvånad varje gång de startar. Jag och Daniel åkte senare och hade en fantastisk resa i min SAAB 9000 CS 2,3 16V som formligen svävade fram efter vägarna och vi anlände mer utvilade än när vi startade resan.

 Om jag tolkar duon Mats/Mikens kommentarer under rallyt så var SS1 SS5 och SS6 något sämre än SS2 SS3 och SS4 som de var riktigt nöjda med och deras totalintryck av rallyt var också mycket positivt de var nöjda med körningen, noterna, bilen, vägarna och Ingemars service som utfördes på 3 ställen som han navigerade till själv med stjärnornas hjälp som på den gamla goda tiden (inte GPS). När vi pratat så verkar de inte haft någon kris vilket inger hopp om framtiden då placeringen blev så bra utan att de varit ”over the limit”.

 Jag och Daniel såg Mats/Miken på SS2 SS4 och SS6 och det såg mycket stabilt ut på samtliga ställen med bra attack och POPEYE låter riktigt gött i skogen och har ett basljud istället för det nervösa kit car ljudet många framhjulsdrivna bilar har.Väghållningen ser kanon ut utifrån där bilen ligger som en pannkaka på vägen och verkar inte ha nå hyss för sig. Mats verkar mycket nöjd med väghållningen och det enda jag hört är att den kan vara lite orolig i bakändan när det går fort men det jobbar vi på och skall försöka få bättre.

 Placeringen då? Jo 12a i klassen är vi gör nöjda med och ser man till tiderna så var det bara 11sek som fattades för att vi skulle kunna kalla oss Fiesta killers denna gång då Mattias Jirvelius var så många sekunder före oss och jämför man det med Vättern Rallyt med nästan identisk körtid så vart vi distanserade med 55sek, det är väl framsteg? Håkan Långkvist FMK rådde vi inte på denna gång men avståndet var inte allt för blodigt då vi var 13sek efter i mål.

 Nej nu skall de ”Kungliga hovleveratörerna av action” MatsRsport njuta av sommaren och visst ser det ljust ut kolla bara på total vinnaren Stefan Wass från Vara MK han kör också en OPEL GSI 16V, det är helt klart en bil att skrämma barnen med. Även i klassen B-förare vann en Opel Kadett klassen då Johan Andersson tog hem första platsen.

 ”Over and out” för denna gång och tyvärr alla brudar vi har alla sällskap, sluta maila.

 Mvh Teamchef Mange.

 

 

RALLYRAPPORT FRÅN JÖNKÖPING.

(16-juni)

På lördag morgonen kl. 5.00 begav vi oss i teamet mot Jönköping, denna gång bestod vi bara av bröderna där Mats skulle köra, Miken vara co-driver och Mange sköta servicen. På vägen ner passerade vi tappra cyklister som kämpade sig runt Vätternrundan. Vi kom ner och besiktade vilket gick bra och begav oss mot starten i Huskvarna.

 Rallyt vi skulle köra hette Vätternrallyt och var en deltävling i Smålands DM. Det bestod av 8 SS på totalt 37 km där man körde 4 SS gånger 2. Till start i vår klass A-förare 2 WD kom 21 ekipage.

 Första sträckan var en sträcka där första halvan var på asfalt och avslutades på grus. Började lite blekt då vi inte var riktigt vakna och framför allt bisittaren. Detta fortsatte på SS 2 men vi var laddade inför SS 3 som var den längsta av sträckorna och 6,5 km. Detta var den sträcka som fungerade bäst i bägge stolarna och tiden okej. Därefter till SS 4 som också fungerade och var okej tidsmässigt.

 Nu hade vi kört halva rallyt och Mange hade fått slita hårt i Autocenter-bussen då det detta rally inte fanns någon central serviceplats utan han fick flytta runt hela tiden. Han hann med 6 uppställningar som innebar i- och urpackning av diverse material i rena lumpenstilen. Nu var det dags för SS 5-8 som var samma som 1-4.

 Vi började med att sänka våra tider på SS 5 & 6 från tidigare körning och var laddade inför den längsta sträckan med nr. 7. Vi tyckte att det gick okej men blev förvånade att vi hade 6 sek sämre tid än första vändan. Sedan var det dags för den sista sträcka 8 och vi körde igenom den och var lite nöjda med dagen. Popeye hade funkat och i bilen funkade det bitvis i alla fall.

 Vi åkte mot målet och slogs av den grymma utsikten över Vättern på väg ner mot Huskvarna Folkets Park. Väl där blev vi åtminstone lite besvikna när vi till slut hamnade på en 17:e plats av 21 startande. Vi trodde själva att vi åkte i ett tempo för resultat någonstans i mitten av starfältet.

 Man blir imponerad av tempot i klassen och inser ödmjukt att vi har en bit kvar att vandra. Men men, bara att ta nya tag och vi ger oss inte. Vi är nu anmälda till tävlingen Nyckeljakten som avgörs i Nyköping den 4/7.

 Vi vill även tacka våran sponsor Kiruna-Sigge (pappa till Miken & Mange) för det generösa bidraget som verkligen hjälper oss att kunna fortsätta pröva det roligaste som finns, RALLY!

 Team MatsRsport

 Gm Mikael Johansson.

 

 

RAPPORT FRÅN HÖGERSTOLEN I SKEPPTUNA.

(1-juni)

Under lördagen åkte vi till Skepptuna för att köra tävlingen Midnattsspecialen. Tävlingen skulle avgöras på 5 st SS på totalt 33 km. Som dragbil använde vi denna gång Mats trotjänare Volvo 945 Turbo (Lätt-tryck) och fyllde den med verktyg och nästan 400 kg muskler då vi var 4 st i bilen. Vi passar här på att välkomna Mikael Yliniemi till Teamet då han följde med för att assistera Magnus på service.

 Sträcka 1-3 skulle avverkas innan det var dags för service och sedan dom avslutande SS 4-5. Till denna tävling hade vi Kumho på dom nya fälgarna från E-son Motorsport som det skulle bli intressant att prova.

 Jag och Mats gav oss ut mot SS 1 som var en sträcka på 4 km. Sträckan klara vi av men var nog lite sömniga då det inte var riktig skärpa och lite dålig timing i noterna. Sträcka 2 var den längsta på drygt 9 km och nu var vi vakna och sugna. Gick riktigt bra 90 % av sträckan, vi softa lite mitt på men ändå riktigt roligt och en helt annan attack än tidigare tävlingar. Sedan direkt till sträcka 3 som var precis bredvid Arlanda och mätte lite drygt 8 km. Denna sträcka gick också okej och vi tog oss in mot servicen på Ekbackens Motorstadion.

 Skiftade hjul från bak till fram och vice versa och tankade lite innan det var dags för dom 2 sista sträckorna. Värt att notera från högerstolen var att det var riktigt roligt och tempot ett helt annat mot tidigare och vi såg verkligen fram mot dom 2 sista sträckorna och hade siktet mot få bilen i mål och försöka hålla upp samma tempo.

 Sträcka 4 var en kort en på 3,2 km och flöt på riktigt bra och tiden helt okej och nu var det bara den sista sträcka 5 kvar. Denna sträcka var ca 8 km lång och riktig rolig, lite uppkörd bitvis men okej ändå. På slutet i det kurviga partiet bjöd vi på lite publiksladdar och det måste vi väl som Kungliga Hovleverantörer av Action. Lite sämre tid på denna då jag tappade bort mig i noterna mitt på men hittade tillbaks men detta visade sig på tiden.

 Vi tog oss i mål och varje gång vi gör detta är en vinst med historien i minne med strulande Popeye men nu funkar han som han ska och det är ju en förutsättning för att vi skall kunna åka och förbättra oss. Summa summarum är vi väldigt nöjda och tycker att vi tar steg för steg i rätt riktning och ser verkligen fram emot fortsättningen av sommaren. Vad och vart nästa framträdande skall ske är inte bestämt men vi behöver åka mycket tävling för att höja tempot och ta ytterligare steg.

 Resultatmässigt blev det en 18:e plats i klassen A-förare 2 WD av 33 startande, sträcka 2 ströks pga en olycka och det hämmade våran totaltid men men. Spelar ju ingen större roll om vi hade hamnat på 15:e eller 18:e plats som nu. Vi hoppas besättningen i ekipaget kryar på sig och kommer tillbaka snart.

 Vi vill passa på att tacka alla runt Teamet från Magnus och Micke på service till barnvakter Camilla och Moder Karin (GRATTIS PÅ MORS DAG), Ingo, Ingvar, Sören, Släp-Anki, Pär och alla andra som hjälpt till.

 Sedan vill vi även tacka våra sponsorer AJ ENTREPRENAD, MECA och HIVES.

 

Med vänlig hälsning Team MatsRsport

 

POPEYE GÅR FRÅN DUR TILL MOLL !

 (17-maj)

 Hej alla MatsRsport-fans ute i Sverige och för den skull världen här kommer en liten rapport om hur landet ligger och hur det har varit.

Vi har nu under försommaren alltså avverkat två tävlingar Klappjakten och Holmenskogs rallyt, där den senare också ingick i SuperCupen Sveriges hårdaste rally serie.

 Popeye små jävlades ju senast i Lima men det var av mindre karaktär då det bara var en sprucken bromsskiva. Bromsarna har inte fungerat som Mats velat ändå då de funkat så nu byggde vi om de och bytte även bromscylindrarna till storlekar som gör att bromsvågen funkar, det går nu att ändra bromskraften.

 Driftsäkerheten har varit på gång ett tag nu och nu verkar det som om Popeye har en tendens att vilja hålla ihop, maskinellt har den gjort det ett tag men det är ju saker runtomkring drivlinan också som bråkat lite och lite är vårt eget fel och lite är otur men vi tror att vi nu börjar närma oss ett koncept som vi tror på och bara ska försöka hålla efter dvs underhåll.

 Mats börjar trivas med bilen och vi tror det finns en hel del till att hämta tidsmässigt med mer tävlingar och ett än bättre samspel mellan Mats/Miken när det är de som spakar bilen.

 Både Klappjakten och Holmenskogs rallyt har innehållit en hel del riktigt tuffa sträckor för bilen men det har peppar peppar gått bra så vi hoppas nu att Popeye tål lite tuffa tag och inte bara ger upp när det blir sämre förhållanden.

Lite uppdateringar har vi i åtanke ändå, vi ser ut att behöva fälgskrap bak och skall försöka få till dubbelljusen igen som vi hade i vintras för det är nog bra och det ser hårigt ut.

 SuperCupen, ja vad skall vi säga om den för oss? Jo, vi har nu börjat få till hela sträckor och för den delen rallyn så nu börjar det bli roligt igen, för man kan börja tänka på att titta på tider jämfört med konkurrenter men än är vi inte där vi vill vara.

Om Popeye i detta läge kom farandes på sträckorna på varvstoppet och man hörde av besättningen att de låg på gränsen av vad de klarar och vad bilen klarar så skulle det vara tungt men så är det ju inte så vi hoppas att vi har mycket roligt att se fram emot.

Tittar man på de tre sista sträckorna i Norrköping så är inte avståndet orimligt långt upp till ekipagen strax under de värsta i Sverige och varför vi valde de sträckorna var att de flöt på utan större problem och Mats/Miken började så smått lita på varann.

 Vad som händer nu är inte riktigt klart men Popeye kanske syns på stan under våryran och det skall Fagersta MK med all säkerhet göra så håll ögonen öppna under våryran då kan ni få se en riktig värsting på stan en farlig pjäs sånt som passar in på matsRsport (vår image).

 Nu får ni vila öronen/ögonen ett tag men titta gärna på filmen om vår historia som Mats knåpat ihop och titta sedan gärna på lite aktion bilder på oss genom åren för vi tål att titta på så hörs vi snart.

 

Med vänlig hälsning

 MatsRsport    (kungliga hovleverantörer av aktion).    

 

 

 

SISTA VINTERRAPPORTEN

(8-mars)

Teamet har varit till Lima i helgen för att delta i SuperCupens deltävling nr. 2. Tävlingen skulle avgöras på 4 SS på totalt 94 km och det var ett laddat gäng som begav sig iväg vid 5-tiden från Fagersta. Vi tackar Bergslagsgården för lånet av bussen och tackar för sällskapet och underhållningen i denna då vi fick med oss Pär, Robban, Jorma och Kim.

 Mats och Daniel skulle köra SS 1 och sedan service. Efter detta skulle SS 2 och 3 köras innan det var dags för service igen innan den avslutande SS 4.

 Duon kom in efter SS 1 och hela teamet var nöjda att besättning och bil var hela efter vinterns alla resor som ni kunnat följa på denna sida. Tiden var väl okej efter förutsättningarna någonstans mitt i startfältet på hela 59 ekipage. Popeye fick ”nya” drivhjul och full tank då de skulle ut och avverka både SS 2 och den långa SS 3 på 39 km innan det var dags för service igen.

 Det var svettigt i bilen efter den långa SS 3 då Mats & Daniel kom in till service. Tiderna var på dessa sträckor resultatmässigt ungefär som på SS 1 men vi såg fram emot att få fullfölja ett rally efter en hård vinter som prövat tålamod, plånbok samt genererat en hel del tid i garaget.

 Men på service upptäckte vi ett fel som innebar att vi skulle ha behövt chansa med risk för besättning och bil och teamet tog då beslutet att bryta då vi inte hade någon framskjuten placering i sikte. Lite surt men vi försöker vara positiva med en dåres envishet och bilen fick ju jobba i 70 km vilket är ett fall framåt.

 Vi ser fram emot sommaren nu nästa SuperCup deltävling som går av stapeln den 2 maj. Nån tävling skall vi nog försöka att åka innan dess så håll utkik på denna sida för nyheter och kolla gärna bloggen där det händer lite ditt och datt med jämna mellanrum.

 Vi säger väl på återseende och hörs och syns snart igen.

 Mvh Miken.

 

GESTRIKEKANNAN SLUTADE INNAN DEN BÖRJADE.

(2-mars)

Hej kamrater i Sverige.

 Nu kommer historien om Popeye och tävlingen Gestrikekannan i Järbo utanför Sandviken, så håll i er.

Som bekant har vi slitit med bilen efter rullningen i Sandviken och vi vill här speciellt tacka bröderna Ingemar och Sören Larsson för utan de hade bilen inte varit klar (om en rallybil blir klar).

Popeye var stripad och klar Fredag kväll och vi gjorde en mindre repa med den och allt verkade OK så nu skulle det bli tävling i Järbo.

Denna tävling skulle Daniel läsa noterna men han hörde av sig under Fredagen och var febrig och förkyld som tur är så har Miken och jag genomgått notkursen och behärskar detta till fullo så tävling skulle det bli, Miken memorerade noterna för hela rallyt (40 Sidor) och vi var beredda.

Färden norrut började tidigt Lördag morgon och gick utan problem som också besiktningen gjorde så nu var det bara att vänta på start.

Gestrikekannan bestod av 5SS med en total längd av ca 95 km och tävlingen började precis som förra året med en lång transport ca 45 km till byn Svartnäs där serviceplatsen låg och rallyt utgick ifrån.

SS 1 var en liten uppvärmare på ca 7 km och där hade Mats och Miken snackat om att ta det lite lagom för att komma in i noter och tempo för att öka eftersom.

Transporten upp till Svartnäs gick bra men de hade nått problem med trippen vilkens givare sitter på det högra bakhjulet så det tittade vi på under den korta servicen innan SS 1 men vi hittade inget konstigt.

SS 1 skulle nu köras och de skulle komma tillbaks till servicen efter denna och avverka SS 2- SS 3 så blev icke fallet då de ringde omgående att de tappat höger bakhjul bara en km in på SS 1, tack och lov så gick allt bra med de och bilen men nu börjar man bli skapligt less på bilen är det inte det ena så är det det andra.

Felet var att axeltappen lossnade och var säkert lös hela transporten och därför krånglade trippen.

Vi har snart bytt ut varenda del på bilen men det verkar inte räcka så vad gör man, ger upp????

NEJ, vi vet vart vi vill och tar nya tag beställer mer nya delar och hoppas det blir bättre med tillförlitligheten för Popeye skall bli en kanonbil en FIESTAKILLER.

SuperCupens andra tävling står på tur och det är nästa helg i Lima i tävlingen LBC-Ruschen som har hör och häpna över 210 anmälda ekipage.

Detta är vinterns sista tävling och måtte inte blid vädret slå till med all kraft för det vore roligt med bra väder och rättvisa förhållanden för alla i Lima.

Vi hörs snart igen och titta in på bloggen för där händer det grejer hela tiden precis som i MatsRsport men nu tar vi oss friheten att sura en eller två dagar för någon däruppe är mycket dryg.

Mvh MatsRsport.

gm Magnus Johansson  

 

 

POPEYE STÄLLER UPP I VINTERPOKALEN.

(3-feb)

Nu på Lördag så arrangerar än en gång Sandvikens MK Vinterpokalen som denna gång har start och besiktning i Sandviken men sedan flyttar sig till Ockelbo där själva tävlingen äger rum. Tävlingen består av 4 SS (specialsträckor) på en totallängd av 85km dvs ett relativt långt rally.

Startfältet är absolut gnistrande med 165st anmälda totalt och hela 40st i vår klass A-Förare 2wd.

Klassen A-förare 2wd är fylld av duktiga ekipage men favoritskapet vilar nog tyngst på Martin Berglund från Gävle i en riktig värsting Golf som blev tvåa i SM premiären helgen som var men faktiskt åkte fortast på sträckorna men hade nått strul och fick tidstillägg.

Tobias Söderqvist vill nog också slåss om segern i sin Toyota Corolla men han kraschade helgen som var så man får väl se om bilen är klar.

Annars så slås man av vilken OPEL feber vi har startat i klassen jag räknade till 10st bilar från Adam Opel bara i vår klass.

I klassen B-förare 2wd startar även två Fagersta MK ekipage Micke Pulver Persson och Joakim Lundqvist i sin nya SAAB 9-3.

I klassen C-förare finns två till ekipage från Fagersta MK Jonas Mylläri och Kent Strömgren med Mikael "Miken" Johansson som bisittare som verkar ha fått blodad tand på kartläsandet, de har pratat om att begära två minuter till framförvarande bil för här skall attackeras.

Denna tävling så är Daniel "Sune" Andersson tillbaks i högerstolen och verkar riktigt laddad för det.

Mats har varit på en tripp till Värmland för att hämta lite bättre däck så även här finns nog inställningen att det skall gå undan och Popeye har fått sin restriktor ditsatt som förhoppningsvis inte kväver lungorna.

Ja, vad skall man säga om denna tävling det som vore roligt var om avståndet till toppen minskade något jämfört med Munkforsrundan som nämnde Berglund vann, då med ca 4 min på 70 km SS. Vi har nu bättre däck som är en nödvändighet men man måste också vänja sig vid det då vi inte åkt allt för mycket med fräscha däck. Bilen får också gärna fungera utan strul så man börjar lita på den fullt ut, annars så hoppas man bara att vintern fortsätter i samma fina stil så vägarna är riktigt fina och inte sliter ut däcken på en gång.

Mats/Daniel är ju som tidigare nämnts de som framför POPEYE och det man hoppas på är ju att de får genomföra hela tävlingen och få många sköna SS km tillsammans inför Supercup premiären nästa helg i tävlingen Hälsingerallyt.

Den tävlingen är ju den första av fem och den första av två på vinterunderlag och där är redan hör och häpna 47 ekipage anmälda till vår klass A-förare 2wd, i vanliga SM var det totalt 54 ekipage anmälda så nog är konkurrensen knivskarp om man vill nå toppen i Supercupen.

"Det var väl det" som Jocke Berg brukar säga men nog är klubben lite på gång nu med allt fler Fagersta MK ekipage som dyker upp i anmälnings listorna i både större och mindre tävlingar.

Mvh MatsRsport

 

 

RAPPORT FRÅN PREMIÄREN I POPEYE FRÅN MUNKFORSRUNDAN.

(5 -jan)

 

Då var det äntligen dags för riktig premiär i Popeye och denna skulle ske i tävlingen Munkforsrundan. Det blev en premiär i dubbel bemärkelse då Mikael ”Miken” Johansson också fick göra debut som co-driver och läsa noter för första gången.

 Teamet begav sig iväg på lördag morgon strax efter 5 och när vi svängde av mot Kopparberg möttes vi av ett ymnigt snöfall som sinkade oss lite. Vi tog oss fram trots vädrets makter och besiktade och väntade in starten. Rallyt skulle avgöras över 70 km fördelat på 4 SS. SS 1-2 var 23 respektive 26 km och skulle avverkas utan service. Tufft med tanke på underlaget grus/is/snö samt dom avdammade beg. vinterdäcken. Efter detta service och sen SS 3-4 på 12 respektive 8 km och målgång vid Munkfors konferenscenter.

 Den på utsidan coola duon Mats/Miken men på insidan spända/nervösa begav sig ut mot SS 1. 100 m in på sträckan började motorn krångla lite och ville inte varva mer än 4000 varv, detta löstes efter en del fippel med att bryta strömmen gång på gång. Detta är ett problem som dykt upp förut en gång men inte mer och nu var det dags igen. Efter detta så dök det inte upp på hela dagen igen vilket är bra men vi forskar vidare på detta inför framtiden. Resten av sträckan gick okej förutom att Miken inte var med hela tiden med noterna då det var en snabb sträcka. Vi tog oss i mål och begav oss mot SS 2.

 I väntan på starten där upptäckte Mats att höger framdäck var i princip dubbfritt och vänster framdäck lite bättre men inte bra. Duon bytte höger framdäck inför starten på SS 2 och höll tummarna. Började inte bra på denna då Miken var sen med en not runt en häck och avåkningen var ett faktum, finns dokumenterat i en bildserie på www.nilssonrallyfoto.se . Vi tog oss upp och tappade kanske 20-30 sek men var hela och rena. Resten av sträckan gick väl okej men dom sista 5-6 km var jobbiga då bägge framdäcken var helt slut. På ett ställe kom vi ifatt Volvon framför och körde förbi men åkte sedan rakt fram i nästa sväng vilket innebar att dom körde om oss, komiskt ( finns på bild på sidor länkat från Motorsport i Värmland). Vi tog oss i alla fall i mål och kom till service där vi bytte däcken fram som nu var dubbfria till andra avdammade.

 Begav oss ut till SS 3 som var 12 km och såg fram emot att ha lite fäste. Denna sträcka gick helt okej med noter och vi tog oss i mål och var lite nöjda och ville verkligen ta oss i mål då vi fick lite info hemifrån att vi låg 2:a, det hade visst strulat för fler än oss på detta underlagsmässigt svåra rally.

 Dags för SS 4 på 8 km där vi fick info vid starten att det var en sträcka som var riktigt rolig och full av häftiga överraskningar. Sträckan började i en uppförsbacke och där märktes vilka dåliga däck vi hade då det bara spann. Sträckan var riktigt rolig och häftig och Mats körde bra trots att Miken första halvan var sen med noter men hittade rätt mot slutet. Vi tog oss i mål och spann vidare på transporten mot målet i Munkfors då även dessa framdäck var slut. Vi kom till mål och fick beskedet att vi blev 2:a i klassen vilket var en bonus då vi var nöjda att få ha åkt 70 km SS och att bilen fungerat och var hel vid målgång.

 Tidsdifferensen fram till vinnande Martin Berglund SMK Gävle var stor men bra träning var detta inför SuperCupen då allvaret börjar med start den 14/2 med Hälsingrallyt i trakterna kring Hudiksvall. Då är Daniel Andersson tillbaks som co-driver och duon Mats/Daniel skall åka nån tävling innan dess, vilken det blir återstår att se.

 För att summera det hela körde Mats bra och så hårt materialet kunde efter förutsättningarna med debuterande co-driver, lite knapphändig information från denna ibland. Men jag (Miken) måste säga att det var en häftig upplevelse att sitta bredvid och har fått blodat tand och detta gör man gärna igen, riktigt HÅRIGT var det! Bland det häftigare man kan göra med kläderna på!

 ”Man får lära sig krypa innan man cykla” som farsan brukar säga.  

 Kolla in våran nya blogg länkad från sidan där man kan se aktuella bilder från olika evenemang/händelser. Vi ser fram emot säsongen 2009 med tillförsikt och önskar alla en god fortsättning på det nya året.

 Team MatsRsport

 Gm Mikael Johansson.

 

 

VINTER-/FUNKTIONSTEST GENOMFÖRD

(29-dec)

Under lördagen lastades Popeye upp på släpet för att genomgå ett test inför säsongen vid Johan Eriksson Camp utanför Ludvika (en märkesbroder). Vid testet var vi flera Fagersta MK ekipage, bl a Robert Strömgren och Micke "Pulver" Persson.

Popeye har ju som bekant genomgått diverse uppdateringar för att höja kapaciteten men framförallt för att höja driftsäkerheten som varit bedrövlig. I detta jobb kom av bara farten en exteriör ansiktslyftning som innebar ny färg, till den spenatgröna MatsRsportfärgen kallad "Popeyegreen". Utsidan motsvarar nu våra högt ställda krav på finish och håller nu absolut MatsRsportklass, d v s toppklass.

Nu ska ju inte rallybilar bara se bra ut utan de ska ju också fungera bra och under lördagen fungerade Popeye utan problem och mot slutet av dagen infann sig nästan tävlingstempo. Ljudet från den nya snurran, injusterad av Alltech i Järbo, är rätt och slätt örongodis och nu hoppas vi det börjar flyta på lite bättre med bilen så det finns chans att utveckla körningen.

Vi är anmälda till Munkfors den 3 januari som får bli ytterligare ett test av läget med bilen och hur den klarar av en tävling, för tävling brukar ju vara en sak och test en annan.

Vi vill passa på att tacka för en väldigt trevlig dag hos Johan Eriksson, som bjöd på en trevlig testdag till vettiga pengar, och det var faktiskt en hel del publik.

Som vi sa tidigare, räkna aldrig ut MatsRsport för vi lever som Per Eklund sa "En fånt ge sej"