RAPPORTER 2007

(bläddra nedåt för att läsa äldre inlägg)

SUPERMAC'S SEMESTER I VÄRMLAND

(26-nov)

Hej alla R-sport fans!

Nu kommer en liten rapport om det aktuella läget i teamet. Daniel "Sune" Andersson har gått från pojke till man och alltså fyllt 30 år, vi firade honom och det var hur trevligt som helst. Daniel såg bedrövad ut när han insåg att han inte var någon liten pojke mer utan mera en gubbe, men "man vänjer sig", som farsan brukar säga och "man är inte äldre än man känner sig". Ett tips är att köpa en Saab, då känner man sig minst tio år yngre, undertecknad har två så hur ung jag är, är en sak mellan mig och Trollhättan (Sveriges Jerusalem).

SuperMac har hittills strulat lite, så det har inte blivit några tävlingar så här långt och nu stänker vi upp några bilder från senaste resan till KH-motorsport i Värmland. Öhlinarna har hittills inte varit den aha-upplevelse vi trott, men vi har fått underbar hjälp av KH-motorsport, som justerat till framvagnen och ställt in lite grejer och tipsat om hur vi skall kunna utnyttja dämparna till deras fulla potential. Micke Gustafsson är den som gjort grovjobbet och han har till och med kört SuperMac och gissa om han likt Schummi fick träna nackmusklerna innan han äntrade förarstolen.

Vintern är ju i antågande och bara den kommer på riktigt skall vi testa lite och justera in bilen för vintern. Bilen skall nu vara klar för race, bara den håller under testerna och då drar vi igång med tävlingar igen. Mer specifika planer kommer senare, men för Mats och Daniel lutar det åt att de skall köra Supercupen och ev någon SM-tävling. För mig och Miken som också skall köra någon tävling på skoj så blir det nog någon sprint eller mindre tävling på nära håll och med inriktning på glädje och skratt.

Supercupen börjar den 23 februari med Z-trofén och följs upp med LBC-ruschen den 8 mars, så det blir två vintertävlingar i den serien.

Jaha, nu vet ni detta och vi hörs nå' mer framöver. Så ha det bra alla trogna fans och kom ihåg att snälla pojkar får gå hem själva och stygga får inga julklappar, så det är inte lätt.

/Magnus

 

SLUT- ELLER BÖRJANRAPPORT

(29-sep)

Hej alla MatsRsport fans ute i världen!

Nu är bilen i stort sett färdig. Vi skulle ha tävlat redan men vi har blivit tvungna att röra motorn, då den tidigare ägaren till SuperMac renoverat den men verkar ha slarvat med en del.

Vi har i alla fall bromsat den hos Hastec i Säter och resultatet är en väl förseglad hemlighet mellan Hastec och MatsRsport men det skall nog bli en bra början. Bygget har vi inte gjort helt själva utan vi har fått mycket hjälp på vägen, speciellt av Pär Ljungberg som gjort tornen bak och smekt ihop växellådan och varit behjälplig med sitt intellekt i diverse frågor som kommit eftersom. Fler skall ha ett tack som t ex Pulver, Harri, Dahlin m. fl.

Nu till SuperMac, som är ett oskrivet blad i vår historia. Det är ännu för tidigt att säga något om bilens potential men Mats verkar tycka att den känns bra i växellådan och från det lilla vi testat verkar den bete sig utan hyss väghållningsmässigt (här skall vi väl försöka utveckla inställningarna eftersom). Vikten är ej kollad än, men det skall vi väl göra framöver och vi hoppas fortfarande på ett resultat under 1000 kg. Utseendet som ni kan se på bilderna är vi faktiskt mycket nöjda med och nu får vi se om vi hinner tävla något innan vintern (tävlingarna är inte så många så här års).

Slutligen, tack alla som hjälpt till och tack till oss själva också som verkar ha fått ihop en bil till, faktiskt den sjätte bilen som vi medverkat till (3 Volvo, 2 Fordar och nu 1 Opel), inte så illa pinkat om man får säga det själv. Men nu är vi rätt less på byggandet och vi vill tävla och ha skoj med andra motorkillar ute i Sverige.

Väl mött i rallyskogen kamrater och fiender i rallysporten!

 

SOMMARRAPPORT

(29-juli)

Hej alla rallybröder!

Sommaren har kommit igång på allvar och vi i r-sport har som bekant sålt HULKEN och stått i färd att fixa till SUPERMAC vår helvilda GSI som köptes i ofärdigt skick från Västerås.

Miken, Mats och Pulver har som tidigare berättats öppnat verkstad Autocenter i Bergslagen AB som ingår i Meca-kedjan och den är nu öppen och kunderna strömmar till i en överraskande stor mängd, vilket är kul och allt kan givetvis bli bättre men en positiv början är det och det har varit både enklare och mer komplicerade ingrepp som utförts. Vi lovade lite bilder från verkstaden och det kommer nu, så får ni en inblick vilken skillnad det blivit och mer kommer så senare med tid och pengar.

Nu till SUPERMAC som skall omvandlas till en FIESTAKILLER. Pulvers bil är mycket längre gången i sin översyn så ni får någon bild på den så ni ser riktningen på utseendet då de är tänkta att ha ett gemensamt utseende. Supermacs omvandling är nu igång och skall i stora drag ha följande prestanda: riktmärket är Fiestan som visar toppresultat i rallyskogen slag i slag även mot Kitcar Golfar, Corollor, 9-3or, Volvosar, Escortar, Asconor och allt som finns i rallyskogen. Fiestan är en grupp N bil och vi bygger en grupp H bil med ett friare reglemente d v s större frihet. Sedan skall ju saker också rattas men det skall ju en Fiesta också göras.

Bromsar: slitsade skivor fram, original bak med original ok och värre bromsbelägg, Sellholm bromsvåg och dennes hydrauliska handbroms, detta är väl inget värsting kit men skall absolut inte vara sämre än Fiestans. Summa: Helt klart dugligt mot Fiesta.

Växellåda: Ludde Davidssons drevsats, 5 vxl med diff från Sellholm och ett proffsigt spakställ utformat för tävling. Drivaxlar och knutar startar vi med nya original grejer som vi hoppas skall hålla. Summa: Helt klart dugligt mot Fiestan.

Motor: Här är en punkt vi är lite osäkra på än men vi har inhandlat ett programerbart sprut och motorn var genomgången av förre ägaren och inte ens inkörd så vi har förhoppningar om ca 190 hk och ett skapligt vrid och kring 190 hk ligger ju Fiestan också, fast vridet är väl Fiestans trumfkort. Summa: Kan vara okej mot Fiestan men här finns, vad vi förstår, mycket mer att hämta och är väl ett område att fila vidare på i framtiden för att ta pluspoäng.

Avgasrör: Börjar med nått Extractorgrenrör och en Finnkat katalysator m.m. Summa: Skall inte vara sämre än Fiestan.

Fjädring: Här har vi grävt djupt i lädret och beställt 3-vägs Öhlinare och där har Ljungberg byggt torn bak som tydligen skall vara bra. Summa: Skall absolut inte vara sämre, när vi fått till inställningarna som vi hoppas få bra hjälp av KH-motorsport.

Styrning: Original till att börja med, men det har ju Fiestan också så vi får väl leva med det tillsvidare.

Vikt: Har vi ingen, men Fiestan ligger på ca 1050 kg och vi hoppas på 100 kg mindre och det vore mumma. Vikt och motor är väl de områden vi kan få pluspoäng på mot Fiestan.

Utseende: Är ju som baken, delad, så där får väl Fiestan vinna på åldern men mogna kvinnor kan också vara fina.

Allt detta är i teorin, men när allt är klart skall vi äntligen få tävla igen och där får man se hur teori och verklighet stämmer. Vi kommer inte att ha för bråttom att gräva ner oss om vi inte hänger med i början då Mats/Daniel inte tävlat på länge och för att vara ärlig inte har många SS mil i rutin av framhjulsdrift, men vi hoppas förstås att bilen inom kort skall vara färdig och då vara minst lika vass som en Fiesta, om inte till och med en FIESTAKILLER!

Snipp, snapp, slut så var sagan inte slut, fortsättning följer...

 

SUPERMAC HAR KOMMIT HEM!

(31-maj)

Hej alla R-sport fans ute i vårt avlånga land! SUPERMAC är alltså vårt nya tävlingsredskap som vi hämtat i en verkstad i Västerås. SUPER MAC är en Opel Kadett GSI (whoooooo) nu är ni väl rädda alla konkurrenter ute i stugorna GSI har ju nästan samma aura som Turbo, M-sport, Type-R och AMG, nej skämt och sido så är det oss veterligen en ganska bra framhjulsdriven rallybil som gått fort i många händer.

Det matsRsport nu skall göra är att omvandla denna skapelse till en Fiestakiller som skall sätta skräck i byns döttrar och vi skall också se över utseendet som är lite skamfilat, och alla som sett matsRsports tävlingsbilar vet att putsen är alltid av högsta klass se bara på HULKEN.

SUPERMAC är i stort sett tävlingsklar men vi skall se över växellåda, fjädring, bromsar, styrning, handbroms och som tidigare nämnts så vill vi putsa till utseendet. Detta kommer givetvis att ta en stund speciellt nu när Mats, Pulver och Miken drar igång Autocenter Bergslagen som ingår i MECA-kedjan, och som precis som matsRsport håller verkstaden högsta klass när det gäller teknik med t ex diagnosutrustning som klarar de mest avancerade bilar. Dessutom kommer de givetvis att utföra de vanligt förekommande jobben, precis som i tidigare ägo.

Verkstaden ligger i Fagersta Bil & Plåts gamla lokaler och genomgår i skrivande stund en stor renovering för att möta den nya tidens högt ställda krav på kundtillfredställelse och arbetsmiljö för dem själva. Dessutom investeras stort i ny utrustning för att genomföra jobben rationellt. Bilder på detta kommer inom kort, så håll ögonen öppna eller sväng förbi verkstaden då de kommit en bra bit på väg och siktar på att öppna i juni månad.

HULKEN vår gröna pärla är inte vår pärla längre då den övergått i nya händer och ser ut att få tillbringa sin framtid i norrland då Thomas Westman och Stig Rönnlund stänkte över den lilla biten från Piteå för att titta på pärlan. Stig och Thomas fattade tycke för bilen och gjorde affär utan mankemang i sann norrländsk anda och de skall dela på rattandet och kartläsandet i de tävlingar de kör.

HULKEN hade inte vi bromsat, men det gjorde de på väg hem och mycket glädjande så var det 157 drivhjulshästar som tydligen var ett toppresultat, men inte värst.

Vi önskar dem all lycka framöver och hoppas de får många roliga minnen med bilen.

Nog surrat för denna gång men vi hörs snart igen, då ska ni få se lite bilder från verkstaden. Försök hålla er i skinnet för det skall vi.

Med vänlig hälsning

matsRsport

FAKTA 940 HULKEN

(25-apr)

Årsmodell 1991, 230 fb borrad och balanserad, 531 topp, h-kam, fixad och hopsatt av Engson i Västerås, Rolfboxar, Finnkat avgassystem, M47 låda med borttagen 5:a, 4.10 bakaxel, nya stolar och bälten (Sellholm), nya fjädrar och dämpare VOC, allt nödvändigt bytt och nytt, en vinnarbil i rätt händer. Måste ses! 110.000 kr.

MATS TANKAR OM FRAMTIDEN

(22-apr)

Hooj alla Rsport fans världen över!

Ja, nu har det väl varit tyst länge nog, tycker ni inte? Tänkte väl det (haha).

Jaha, vad har hänt då sen Nortunefiaskot. Jo vi har väl alla i teamet slickat våra sår noga, och sakta börjat återhämta oss. Resan började någon gång förra året i juli. Vi beställde en bur till den nästan, trodde vi, kompletta 940 vi hade kvar sen Voc-åkandet och började sakta men säkert bygga på något som sedan skulle bli en ny 940 Voc i toppskick (se bilder). Arbetsnamn Hulken. Bygget, kan man nog lugnt säga, har spårat ur. Putsen och skicket är enormt, ingenting har sparats, allt är nytt!

Ja, fy f-n, det var en seg jävel, men nu är den klar. Skönt!!! Bara besiktningen är kvar. Stort tack till "Lackmästar'n" Ingemar, "Reservdelsspecialisten" Micke Wisti, "Svarvkungen" Jorma, "Toppfixarn" Ingvar, "Grovbläster" Fredda, "Finbläster" Marcus och "Färgproffset" Thomas.

Jaha, vad händer nu då? Sätta sig i och åka eller? Nä, vi har under resans gång känt för att få tillbaka den rätta glöden, så det behövs nog något annat. Vi har ju hållit på några år med Voc och det skulle nog inte kännas motiverande att dra igång igen. Däremot att fortsätta försöka lära sig åka framhjulsdrivet vore kul, så vi har väl haft tankar på någon grupp H eller äldre N bil. Vi får väl se om det dyker upp något intressant för rimliga pengar.

Först måste vi tyvärr försöka sälja pärlan "Hulken". F-n, man vill ju ha den kvar, en Volvo i garaget är ju aldrig fel, fast ska det bli något annat lär det in lite pengar så försäljning är väl enda lösningen.

Vi får väl se om någon är intresserad, om inte så lär de ju bli någon tävling med den, man börjar ju bli åksugen. Jaja, vi får väl se... Bilen är nu officiellt till försäljning, för mer information når ni mig på 070-2307880.

Rock on!!