TÄVLINGSRAPPORTER

(bläddra nedåt för att läsa äldre inlägg)

EN AVSLUTNING I 2:ANS TECKEN.
(26- Sept)
 
Nu är alltså VOC-förarnas motsvarighet till SM Sverigeserien avslutad. Teamet har under lördagen varit ner till Askersund för att köra den avslutande tävlingen Rejmeknixen.
 
Upplägget var dom skulle köra 4 st sträckor på totalt 59 km. Sträcka 1: 12 km, sträcka 2: 2,5 km, sträcka 3: 25 km och sträcka 4: 19 km. Service skulle genomföras mellan den 2:a och 3:e sträckan.
 
Mats/Daniel begav sig ut på den 1:a sträckan med inställningen att börja lite lugnare än senast då detta rally hade lite mera ss km och inte skulle avgöras på 1:a sträckan. Mats/Daniel kom in på en 2:a tid på sträckan efter Jerker Axelsson endast 3,6 sek efter. Serviceteamet stog vid målet på sträcka 1 och hörde sedan det värsta hotet till Mats 2:a plats Anders Gullstrand komma, enligt våra klockor så kom han väldigt tidigt och vi väntade då ivrigt på att han skulle anlända vid målet. Sedan hördes det en sådan där otäckt dov stumsmäll uppe i skogen precs innan vi hade dom i vårat siktfält. Duon Anders Gullstrand med Krister Gull åkte av ganska rejält och fick bryta. Tråkigt nog så hade Krister ont i ryggen så att ambulans fick åka in och det blev ett avbrott i rallyt på 1 timme. I skrivande stund så vet vi inte hur allvarligt det är med honom men teamet hoppas på det bästa och önskar honom på benen så fort som möjligt. Efter detta så skulle Mats/Daniel avverka den korta SS 2 på 2,5 km. Det var en bökig sträcka där duon inte tog några risker då dom visste om situationen kring Anders/Krister. In på 1:a servicen så låg Mats/Daniel på en 2:a plats i sin klass 5,5 sek efter ledande Jerker. Efter servicen skulle duon ut på den långa SS 3 på 25 km där tanken var att dom skulle attackera lite lagom så att dom skulle ha en bra position inför den avslutande sträckan. Denna plan fungerade utmärkt och dom säkrade sin 2:a plats i klassen men tappade ytterligare 5 sek på Jerker men det var mindre viktigt i dettta läge då han hade långt upp till dom i sammandraget. Efter detta kom dom in till service inför den 4:e avslutande sträckan på 19 km. Teamet tankade upp både förare och bil för att rulla igenom dom sista 19 km i årets Sverigeserie. Detta genomförde dom och tog sig in i mål på en 3:e tid i klassen och totalt i mål så kom dom på en 2:a plats och 2:a platsen i VOC-SM var säkrad.
 
Detta var väldigt skönt för hela teamet då det på slutet varit en hel del missflyt men " Efter regn kommer solsken" som farsan brukar säga. Teamet kommer senare med en resume av säsongen och lite om planerna för framtiden. På detta får ni vänta något då detta inte diskuterats färdigt än. Mats/Daniel kommer ju nästa år att vara A-förare och tävla i den klassen. Omställningen dit är ju inte några problem då dom redan i år har åkt i deras tempo. Detta gäller ju utifall att dom blir kvar och kör kvar i VOC.
PRELIMINÄR TABELL VOC-SM ELIT-B.
 

PLAC

NAMN

KLUBB

POÄNG

1

Peter Zackrisson

Säffle MC

138

2

MATS LARSSON

FAGERSTA MK

129

3

Jerker Axelsson

SMK Trollhättan

120

4

Anders Gullstrand

Karlstad MC

107

 

Sedan vill vi först beklaga Nils Strömgren Bärke MK som låg i vinstläge i VOC-C inför den sista sträckan men åkte av lite grann och tappade 1,5 minut och slutade på en 6:e plats. Sedan vill vi gratulera Micke Persson som gick och vann klassen C-förare 2WD med Harry Väyrynen i högerstolen, dom tävlar för Fagersta MK. Sedan vill teamet även gratta Div 4 laget Skinnskattebergs SK som igår och också säkrade fortsatt spel i denna division nästa säsong. Teamchef Magnus är ju visst med där och bidrar lite på mittfältet, ryktena går att han fick pris för årets bicykleta vilket vi har hört innebar en hjärnskakning och en axel som hoppade ur led. Nu skall väl inte detta hända igen då det enligt hans utsago var hans sista match.

 

Det var väl allt för denna gång.

 

Mvh Miken.

 
 
 
NU BÄR DET AV TILL ASKERSUND FÖR ATT BÄRGA SILVRET.
(24- Sept)
 
Då var det alltså dags, sanningens minut är kommen. Det lät ödesmättat, eller hur. På lördag åker alltså teamet ner till Askersund för att köra den sista och 6:e deltävlingen i VOC-SM. Upplägget med poäng och liknande har vi ju gått igenom här tidigare på sidan. Men enkelt förklarat så kan man säga att om Mats/Daniel är sämst 3:a i denna tävling så kan ingen nå dom poängmässigt bakifrån. Så det kan ju inte bli tal om att fisåka något då det är så hårt ladd i denna klass så att man då bara kan drömma om att komma 3:a. Med dessa förutsättningar så kan jag väl säga att Mats/Daniel är väldigt sugna på 2:a platsen och väldigt gärna vill vinna en tävling även totalt, men det sistnämnda får väl bli en bonus och är väl inte det primära denna helg. Snabbaste VOC-ekipage vinner denna gång förrutom äran även 4 st nya Goodyear vilket skulle vara bra att sätta på den gamla service-passaten.
Sedan får vi väl hoppas att vi slipper något tekniskt strul och även våra konkurrenter då det är mycket roligare att det avgörs ute i skogen och då helst PÅ vägarna. Teamet återkommer under helgen med rapport från denna tävling som heter Rejmeknixen. Intresserade kan även hitta information och resultat på sidorna: www.resultatdata.com samt www.volvooriginal.com . Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas att allt går vägen.
 
Mvh Miken.
 
RAPPORT FRÅN NORRKÖPING.
(15-Sept)
 
Hej!
 
Som sagt var så har ju teamet varit till Norrköping för att köra den 5:e av 6 deltävlingar i VOC-SM.
 
Upplägget inför detta har vi ju gått igenom innan men kort och koncist så var det ju full fart från början som gällde. Mats/Daniel behövde ju ta sig i mål före P. Z för att ha en chans på 1:a platsen i VOC-SM och då finns det bara ett läge: max attack.
 
Det var en taggad duo som gav sig ut på SS 1 för att verkligen försöka. Teamcheferna väntade nervöst på en telefonrapport från Mats pappa Ingemar fråm målet på SS 1. När han ringde så var det inga positiva besked då de hade kommit nästan 5 minuter senare än beräknat. Miken/Mangen fick telefonkontakt med Mats efter detta och det visade sig att att dom gått av i en vänster och slagit i höger sida ganska kraftigt. Dom hade fått stanna och byta ett söndertrasat däck efter detta. Mats sade även att bakändan vandrade och hoppade på vägen. Teamet kom överens om att åka igenom SS 2 innan det var dags för service. När dom kom in till service så upptäckte teamet att staget vid bakaxeln var knäckt och detta fick skruvas bort och böjas tillbaka provisoriskt och då knäcktes det och en svets behövdes. Detta fick teamet låna av Renault Team Sweden (STORT TACK!). Höger fjäderben fram var också lite böjt men grabbarna fick åka vidare för att få lite SS km. Det knallade på skapligt till SS 5. Detta skulle ha varit stora SM:s SS 11 men den ströks p g a den var så dålig. Mats/Daniel startade på den men avbröt denna varvloppssträcka då dom åkte på ännu en punktering. Dom fick en tid på denna sträcka som det inte är mycket att skriva hem om.
 
I mål kom dom trots alla problem på en 15:e plats av 18 startande och detta innebär iallafall 12 poäng i VOC-SM som kan visa sig viktiga i slutändan. Vinstchansen är borta i VOC-SM och det är bara att gratulera "den omöjlige" Peter Zackrisson Säffle MC med Stina Cebers i högerstolen som vann även denna tävling. I och med detta så har han avgjort mästerskapet och kommer inte att köra den avslutande tävlingen i Askersund. Peter har en styrning i Norge och skall deltaga i Norska Mästerskapet i en 4-hjulsdriven Mitsubishi, detta enligt hans mentor Mats Karlsson. Mats/Daniel har chansen på 2:a platsen i VOC-SM och teamcheferna kommer med en mera utförlig rapport om hur förutsättningarna ser ut angående detta.
 
Sedan vill teamet bara tacka Nils Strömgren som kör i Volvo Original-C för boendet natten fredag-lördag.
 
"Ibland måste det gå lite sämre för att det skall gå riktigt bra" som farsan brukar säga.
 
Mvh Miken
 

AKTUELL POÄNGSTÄLLNING I VOC- SM

(15-Sept)

Elit B
1 Peter Zachrisson Säffle MC 740 25 23 30 30 30 = 138
2 Mats Larsson Fagersta MK 944 23 27 27 25 12 = 114
3 Anders Gullstrand Karlstads MC Bil 242 17 30 21 12 27 = 107
4 Jerker Axelsson SMK Trollhättan 242 27 5 23 27 13= 95
5 Daniel Johansson Kullings MS 244 20 5 16 23 23 = 87
6 Lars Skoglund Bollnäs MK 244 10 21 11 19 22= 83
7 Per Palmén Kullings MS 242 21 - 17 22 21 = 81
8 Magnus Gustavsson Kullings MS 242 14 5 20 20 14 = 73
9 Peder Johansson Kullings MS 240 12 - 19 15 18 = 64
10 Per Erik Jonsson SMK Trollhättan 242 10 25 12 14 -= 61
11 Johan Andersson Kullings MS 240 10 5 13 13 20 = 61
12 Patrik Flodin Ilsbo MK 240 30 5 25 - - = 60
13 Tommy Sahlqvist Fjugesta MS 940 11 - 22 21 5 = 59
14 Maths Johnsson Ydre MK 240 16 - 5 5 25 = 51

 

Detta är ställningen i VOC-SM klassen Elit-B efter 5 av 6 deltävlingar. När den sista tävlingen är avklarad skall alla räkna bort sitt sämsta resultat och då får man fram den slutgiltiga poängen och därmed sin placering i mästerskapet. Nu fick ju Mats/Daniel 12 poäng för det senaste rallyt tack vare att dom rullade i mål trots alla problem vilket kan visa sig värdefullt då dom endast hade fått 5 poäng om dom brutit. Det kommer att stå mellan Mats Larsson/Daniel Andersson, Anders Gullstrand och Jerker Axelsson om vem som skall nå den åtråvärda 2:a platsen då ingen kan nå 1:a platsen då den redan är säkrad av Peter Zachrisson. Det blir ett spännade race den 25/9 i Askersund att se fram emot. Teamet har nu lite jobb med bilen då det visade sig att avåkningen hade tagit lite hårdare på bilen än vad teamet först trodde. Det blir lite riktbänk för att räta tornet höger fram som hade fått sig en liten kyss och lite annat smått och gott men teamet har bra hjälp av Mats pappa Ingemar och hans bror Sören på Fagersta Bil&Plåt så det skall nog lösa sig.

Men, "Efter regn kommer solsken" som farsan brukar säga.

Om man sen tittar på hur det ligger till i jämförelse med de andra toppförarna och de vassaste konkurrenterna i SM så ser det ut enligt följande:  

 

Nuvarande

Efter nästa

Efter nästa

 

4 bästa

tävling vid

tävling vid

 

 

bruten tävling

vinst

Peter Zackrisson, Säffle MC

115 p

138 p

145 p

Mats Larsson, Fagersta MK

102 p

114 p

132 p

Anders Gullstrand, Karlstad MC

95 p

107 p

125 p

Jerker Axelsson, SMK Trollhättan

90 p

95 p

120 p

Daniel ”Munk” Johansson, Kullings MS

82 p

87 p

112 p

Det Ni kan utläsa av den här tabellen är att Peter Zackrisson är efter en kanonsäsong ohotad ledare och vinnare av VOC SM B-elit. Striden om 2:a platsen kommer att fortsätta i Rejmeknixen den 25 september som är den sista SM deltävlingen. Striden om silverplatsen står mellan Mats Larsson, Anders Gullstand och Jerker Axelsson då Daniel Johansson, hur bra det än går, inte kan nå Mats. Är Mats före Anders och Jerker i sista tävlingen ordnas 2:a platsen, men han har även 7 resp. 12 poäng att gå på.

Följande visar hur högt tempot är uppdrivet i slutet av sommarsäsongen:

Zackrissons sträcktider på de sträckor som även kördes av stora SM (som går på TV); SS7: 8.20,0; SS8: 1.41,0; SS9: 5.27,8; SS10: 8.10,8.

Jämför dessa tider med en tidigare VOC förare som fått chansen i en VW Polo i stora SM, Patrik Flodin, Ilsbo MK; SS7: 8.41,7; SS8: 1.40,2; SS9: 5.28,1; SS10: 8.19,6.

5:an i SMs hårdaste klass (otrimmat 2WD upp till 2000 cm3 , med riktig växellåda, Öhlins fjäderben, med en vikt ca 300 kg lättare och med en motor på 200 hk), Anders Fredricsson, Mälaröarnas MK åkte i en Reanult Clio och åkte på dessa tider; SS7: 8.19,6; SS8: 1.35,7; SS9: 5.24,2; SS10: 8.24,1.

Som Ni ser har det blivit ett j-la tempo i VOC och detta ser man när man åker och tittar på sträckorna, VOC förarna ligger mycket närmare gränsen vad som är möjligt med sin bil.

(Obs. att detta ej är officiella resultat utan är beräknat av teamet.)

Mvh MatsRsport

 

 
 
DAGS FÖR SM I NORRKÖPING!
(7-sep)
 
På Fredag åker Team MatsRsport ner till Norrköping för att köra den 5:e av 6 deltävlingar i VOC-SM. Denna tävling körs ihop med stora SM som kör sin avslutande tävling i SM under Fredag-Lördag. För VOC-arna gäller besiktning Fredag kväll och start på rallyt på lördag morgon direkt efter stora SM. Till start i VOC-SM kommer totalt 42 ekipage varav 16 kör i klassen VOC-Elit B där Mats/Daniel huserar. Tävlingen kommer att avgöras på 5 sträckor på totalt 48 km.
 
Läget inför är att Mats/Daniel ligger 2:a i tabellen 6 poäng efter Peter Zackrisson, Säffle MC och 2 poäng före Jerker Axelsson, SMK Trollhättan om man räknar bort en tävling (som man skall göra i slutändan). Som läget är nu i tabellen så är det bara att försöka ta sig i mål före dessa ovan nämnda. Detta är ju inte det lättaste men försöka måste man ju då teamet vill ha liv i mästerskapt till den avslutande tävlingen i Askersund den 25/9. Poängberäkningen går vi inte in på då det kan verka lite krångligt då man skall räkna bort resultatet från 1 av dom 6 deltävlingarna. Men enkelt kan man säga Mats/Daniel måste vara före P. Z i mål om vinstchanserna skall finnas kvar i mästerskapet till den sista tävlingen i Askersund. Efter denna tävling kan man mera räkna på förutsättningarna inför detta.
 
Som sagt är dom 2:a i VOC-SM just nu och vill ända upp så nu är det bara att hålla tummarna på lördag då det skall avgöras. Resultat och sträcktider kommer att finnas på den excellenta sidan: www.resultatservice.com så där kan man följa utvecklingen.
 
Teamet var ju förra lördagen till Uppsala och körde tävlingen Sommarvalsen som var den sista tävlingen i Upplands DM. Där blev det en 4:e plats av 7 startande. Rallyt började struligt med ett missat vägbyte och en tidsförlust på 30 sek men Mats/Daniel tog nya tag och vann 3 av dom 5 avslutande sträckorna men det räckte inte då tidsförlusten på 1:a sträckan blev ödesdiger placeringsmässigt. Teamet tar med sig körningen från dom 5 sista sträckorna till Norrköping och där finns det bara ett läge: Full fart från början och så får vi se hur långt det räcker.
 
"Du skall inte ropa hej innan du nått målet" som farsan brukar säga.
 
MVH Miken.
 

HEJ PÅ ER ALLA SPONSORER!

 
Teamet vill tipsa om att duon Mats Larsson och Daniel Andersson syns mycket i motorpressen just nu. I senaste IB motorsport som kom ut den 19/8 så har duon blivit intervjuvade i garaget i Vad. IB motorsport är en tidning som är Svenska Bilsportförbundets officiella organ där alla motorsporter redovisas och presenteras. Sedan finns även duon med i nya Bilsportbörsen som kom ut den 27/8 i ett reportage från Kullingstrofén som avgjordes den 31/7. Känslan är att Mats/Daniel är på väg mot ett riktigt genombrott i motor-Sverige och vill därför rikta ett tack till er sponsorer och hoppas på ett vidare samarbete under säsongen 2005.
 
Mvh Mats Larsson och Daniel Andersson
gm Mikael Johansson.

 

TRIST SORTI FÖR MATS / DANIEL I GÖTENE.

(16- Aug)

Teamet var som sagt till Götene under lördagen för att deltaga i Götenerundan. Teamet anlände under förmiddagen och besiktningen gick bra. Upplägget såg ut så här: SS 1: 7 km, SS 2: 16 km, SS 3: 3 km och SS 4: 8 km, alltså 4 sträckor på totalt 34 km SS. Till service skulle duon komma in efter SS 1 och SS 2. Duon ML/DA kom in till service efter den inledande sträcka 1 och var lite besvikna då dom var 8 sek efter Peter Zackrisson men senare visade det sig att dom var näst snabbast av alla 54 VOC:are. Mats/Daniel gav sig ut på sträcka 2, den längsta sträckan som var lite drygt 16 km lång. Duon höll ett jämnt högt tempo hela sträckan men tappade ytterligare 8 sek på den ledande P. Z. Detta betydde att dom var 16 sek efter men 2:a totalt av alla VOC:are och även 2:a i sin klass VOC-Elit B då även P. Z är B-förare. Efter den sista servicen begav sig ML/DA ut för att avverka dom 2 sista sträckorna där  SS 3 var en kort på drygt 3 km. Där började det bra men ungefär mitt på så hoppade duon över ett krön och vid landningen gick växellådan sönder och 3:ans växel försvann och lådan lät som ett tröskverk. Duon bestämde sig då för att bryta. Dom tog sig in till mål och kunde därifrån följa hur det gick i rallyt. Till slut vann P. Z klassen VOC-Elit B och även totalt i stor stil.
 
RESULTAT TOTALT VOC.
 

PLACERING

NAMN

TID

FÖRARKLASS

1

Peter Zackrisson

23.10.6

B

2

Per-Erik Sköldin

23.40.8

A

3

Anders Gullstrand

23.46.3

B

4

Henrik Persson

23.46.4

C

 

Mera utförliga resultat finnes på: www.resultatdata.com

 

Framtiden för MatsRsport ser ut som så att Miken skall låna bilen den 21/8 och söndagsåka på en lördag i Falun. Sedan är det dags för grabbarna igen med VOC-SM den 11/9 som nästa tävling på kalendern. Då får duon åka ihop med stora SM i Norrköping. Tanken är väl att dom vill åka en till tävling före som träning inför denna utmaning. Det var väl allt för denna gång och väl mött igen inom en snar framtid.

 Mvh. Miken.

 
 
MATS OCH DANIEL TOG KLASSEGER I KULLINGSTROFÉN.
(2- Aug)
 
I Fredags bar det av mot Herrljunga och en planerad övernattning på Tånga Heds vandrarhem i Vårgårda.
När vi anlände dit så blev vi överraskade då den årliga Tånga heds marknad höll på som bäst på området. Så kvällen blev trevlig och där träffade vi ordföranden för Kulling MS Conny som vi talade lite med. Bl.a. breättade han att vi skulle starta från rampen inne på Tånga Hed med mycket folk och detta var ju trevligt när man kan knyta ihop olika evenemang på detta sätt.
 
På lördag morgon bar det av till Herrljunga och besiktning, detta avlöpte utan problem och senare skulle 4 sträckor avverkas. Längden på dessa var varierande då SS1 var 1,6 km, SS 2: 25 km, SS3: 5,5 km och SS 4: 2,5 km, alltså totalt 34 km SS.
 
Det som gällde innan var ju att fokus var ställt på den långa SS 2 där allt skule avgöras då dom övriga sträckorna var så pass korta att vinna tid där är svårt men att förlora tid går bra. Grabbarna gav sig ut på Sträcka 1 och 2 innan dom skulle komma in till service. Det var en svettig duo som kom in till service efter SS 1-2. Enligt Mats så var den långa SS 2 den jobbigaste sträcka han hade kört då det var en riktigt varm varm dag med åskan hängande i luften. Tidsmässigt så låg duon bra med på en 2:a plats totalt av 34 startande och ledare i klassen VOC Elit-B. Differensen uppåt var endast 3,3 sekunder till A-föraren Fredrick Menck SMK Motala. Avståndet neråt var inte heller så stort då hemmaföraren Henrik Persson från Kulling MS tävlandes bland C-förararna låg endast 4,9 sekunder efter Mats och Daniel. Duon bestämde sig för att försöka nå Fredrik Menck och en totalvinst bland VOC-bilarna inför dom 2 avslutande sträckorna på totalt 8 km. Dom tappade 1, 5 sek på den 3:e sträckan till både Fredrik och Henrik så inför den avslutande sträcka 4 såg det tufft ut då den var endast 2,5 km lång. Serviceteamet begav sig ut på slutet av sträcka 4 för att klocka lite tider för att se vart det barkade. När Fredrik Menck kom så såg teamet på klockan att han hade tappat en 8-9 sekunder på dom bilar som startade före honom och en strimma om hopp tändes då Mats/Daniel kunde klättra förbi honom då dom hade hållit ett bra tempo hela dagen. Men när duon kom förbi så visade klockan för mycket då dom tappat 1-2 sekunder till på Fredrik och något tydligen hade hänt på sträckan. Då väntade teamet in Henrik och tog tiden på honom och han hade inga problem på hemmavägarna utan gick i mål och förbi både Mats och Fredrik och vann totalt bland VOC-bilarna.
 
2:a totalt kom Fredrik och på en 3:e plats totalt dammade Mats/Daniel in. Detta innebar en seger i klassen VOC-Elit B för Mats och Daniel och en fin insats förrutom det lilla strulet på den avslutande sträcka 4. Strulet bestod i att dom i sin iver tog i lite lite grann för mycket och fick styra ut på en åker och tappade en 10 sekunder på detta och som det ser ut totalsegern bland VOC-bilarna. Men som farsan brukar säga:"Det är ingen ide att gråta över spilld mjölk". I slutändan en väldigt bra insats och mycket bra träning inför dom 3 avslutande tävlingarna i VOC-SM och Sommarsserien. Nu tar teamet sikte mot Götene den 14/8 då nästa tävling i Sommarsserien avgörs. För resultat se sidan: www.motorsportivarmland.nu
 
Tack och hej önskar Miken.

 

Nu drar det igång igen!
(30-Juli)
 
Under fredag eftermiddag så skall MatsRsport-teamet rulla neråt Herrljunga för att sedan deltaga i tävlingen Kullingstrofén under lördagen. Tävlingen avgörs på 34 km SS och till rallyt har totalt 103 st anmält sig varav 34 st är VOC-are och i klassen som Mats och Daniel kör i (VOC-Elit B) är dom 10 st anmälda. Denna tävling har teamet anmält sig för att få lite träning inför dom 3 avslutande tävlingarna i VOC-SM där dom ligger på en 2:a plats. Dom värsta konkurrenterna i VOC-SM ställer inte upp i denna tävling utan dom åker tävling i Finland istället under 2 dagar (30-31/7) och den tävlingen är en förtävling till Finska VM-rallyt som avgörs helgen efter. Dom får lite konkurrens då t ex Markko Märtin och PG Andersson ställer upp i samma tävling.
 
Tillbaka till MatsRsport som har haft lite semester, i allafall en del av oss då Mats har varit smart och sparat sin semester till Augusti när sommaren kommer. Teamet var allafall iväg till Hedemora och körde lite go-cart för en 14 dagar sedan och detta var väldigt skoj och skall nog göras igen då flera fick blodad tand och gärna vill göra om det (revansch?).
 
Inför hösten så är målsättningen densamma som den varit ett tag nu. Alltså att duon Mats/Daniel är väldigt sugna på att ta en totalseger bland VOC-arna i någon av dom 3 avslutande rallyna. Chansen finns ju fortfarande på att vinna VOC-SM men då gäller det att försöka komma i mål före Peter Zackrisson och Jerker Axelsson och det har ju gjorts förr så teamet skall väl försöka vidare så får vi se hur långt det räcker. Efter helgen så kommer det väl en liten rapport från Herrljunga och förhoppningsvis några bilder också. Vi hörs och syns.
 
MVH Miken.
 
 
 
Intervju av stjärnparet
(14-juli)

Detta är en kortare intervju av Fagersta MK,s nya stjärnpar i rally skogen och vi hoppas att ni som läser detta ska få en stunds rolig läsning och inblick i deras tänkande och hur de är som personer.

Mats och Daniel utfrågades som vanligt av Teamcheferna och detta gjordes under avslappnade former över en kopp kaffe och i det andra fallet under en fisketur på sjön Barken medans Daniel och Älgen plockade upp Gösar gång på gång.

FRÅGOR OCH SVAR AV ”STARK” MATS LARSSON.

Magnus: Ni har ju nu slagit in er i den absoluta VOC-toppen och det gick ju både fortare och bättre än trott, utveckla?

Mats: Ja det gick ju lite fortare än vi vågat hoppas på. En del beror nog på bilen då den går betydligt bättre än vad 240,in gjorde. Vi har ju även haft råd att åka på fräscha däck hela tiden men framför allt så jag nog själv blivit bättre och bättre på att fatta och våga åka efter noter.

Magnus: Peter Zackrisson och nu också Jerker Axelsson i sekundstrider i VOC. Hur skall ni slå dem, för det vill ni väl?

Mats: Ja det vore väl trevligt men hur det vete fan, får väl ut och tjuvträna lite, ha ha ha: Mats skrattar. Nä det är väl bara att försöka åka fortare då det tydligen går.

Magnus: Beskriv dig själv som rallychaufför, hur är du?

Mats: Ja du sådana frågor gillas inte, du får nog fråga Daniel om det.

Magnus: Ni har ju åkt fortare på grus, är det ett favorit underlag eller?

Mats: Ja visst är det roligast med grus. Det är fint att höra när det rasslar under bilen och allt runt omkring blir lite lättare, man slipper frysa osv. Vintern är rolig också men en stor nackdel är de sjukt dyra däcken som tyvärr är väldigt viktiga på vintern.

Magnus: Vad anser du om 940-modellen kontra 240-modellen som ni tävlade med tidigare?

Mats: Ja 940-modellen är ju en lite nyare bil och det märks en hel del, det känns som allt hänger med lite bättre, mer stabilt helt enkelt.

Magnus: Till nästa år är ni A-förare. Blir ni kvar i VOC eller är stallcheferna och rycker i er och vill ha era tjänster?

Mats: Ja de ringer som fan svårt att välja bara, ha ha ha: Mats skrattar. Nä skämt åsido men jag vet inte. Vore roligt att prova något annat har ju åkt VOC ett tag och målet (En total vinst bland VOCarna i någon SM tävling) är ju nästan nått. Men blir det något annat så vill man ju ha en konkurrenskraftig bil och då behöver man ju som vanligt lite mer pengar.

Magnus: Du har ju kört bakhjulsdrivet i hela din karriär. Är det nått du föredrar eller?

Mats: Ja det är det väl men visst vore det kul att testa något framhjulsdrivet eller varför inte 4-hjulsdrivet? Så länge det är min egen plånbok som styr så blir det nog bakhjulsdrift.

Detta var allt från Mats denna gång och vi hörs väl säkert snart då vi alla är bröder. Nu fortsätter frågorna med hans co-driver.

FRÅGOR OCH SVAR DANIEL ”SUNE” ANDERSSON.

Magnus: Ni har ju nu slagit in er i den absoluta VOC-toppen och det gick ju både fortare och bättre än trott, utveckla?

Daniel: Jag har inget säkert svar på vad det beror på men Mats kör bättre och bättre hela tiden. Samarbetet mellan oss går även det bättre och bilen går väldigt bra.

Magnus: Peter Zackrisson och nu också Jerker Axelsson i sekundstrider i VOC. Hur skall ni slå dem, för det vill ni väl?

Daniel: Ja du det har vi sagt varje tävling på slutet men Peter är ruggigt bra. Jerker däremot tror jag vi kan matcha. Peter har vi trott att vi skall ha spöat flera gånger då det gått utavhelsicke i skogen, men hitills har det inte räckt ändå.

Magnus: Beskriv Mats som rallychaufför hur han är, för han hänvisade till dig ?

Daniel: Mats kör väldigt lugnt och sansat fast med god attack men utan en massa trix.

Magnus: Ni har åkt fortare på grus, är det ett favoritunderlag eller….?

Daniel: Jag trodde inte det skulle vara så. Förut tyckte jag vi var värre på snö, men det är ändrat.

Magnus: Till nästa år är Ni A-förare, blir Ni kvar i VOC eller vill Ni till något annat?

Daniel: Stannar nog helst kvar i VOC, om jag får bestämma, annars blir det nog ekonomiskt riskabelt.

Magnus: Hur det känns det med rally och känns det som du vill fortsätta satsa en säsong till med ”StarkMats" Larsson i förarstolen?

Daniel: Ja, det vill jag. Vart det landar får vi väl se. Det är kul med rally.

 

Detta var allt för denna gång, men håll ögonen öppna för här på hemsidan händer saker när ni minst anar det !!!!

Med vänliga rallyhälsningar matsRsport.

 
Återigen en stabil prestation under Ale- svängen
(21-juni)
 
Under lördagen avgjordes den 4:e deltävlingen Ale-svängen av 6 i VOC-SM i trakterna kring Älvängen.
 
Rallyt bestod av 8 sträckor varav 3 kördes 2 gånger. Förutsättningarna har vi ju beskrivit här tidigare på sidan så direkt till dramatiken.
 
Duon gick ut som bil nr 22, startnr efter Peter Zackrisson som hittills har varit lite för svår för Mats/Daniel. 5 sträckor skulle avverkas innan det skulle bli ett kortare uppehåll innan man skulle köra sträcka 6-8 som tidigare var sträcka 1-3. Grabbarna laddade hårt från början i regnet och Ingemar rapporterade från sträcka 1 och 3 att det såg bra ut men att dom tappade lite till Peter Z. I ivern så hade teamledningen kanske lite för mycket fokus på honom och glömde bort snabba Trollhätteföraren Jerker Axelsson som kom med startnr 25 i sin nybyggda 940 VOC.
 
När grabbarna efter sträcka 5 kom in till service så var dom 12 sek efter Peter Z. och lite frustrerade men bestämde sig för att inte ge upp. Teamledningen fick inga tider som stämde från matuppehållet då tidkorten lämnades in för att Jerker A. fick fel tid på sträcka 1 och teamet räknade bort honom.
 
Grabbarna gav sig ut på sträcka 6-7 efter uppehållet innan det var dags för service igen. På sträcka 6 gick det väl skapligt men på sträcka 7 slog duon till med en demontid i halkan. Dom totalvann sträckan bland alla VOC-bilar och slog Peter Z. med hela 9 sek på den 10 km långa sträckan. Detta betydde att dom var 8 sek efter inför den korta sträcka 8 (4,5 km).
 
Duon fick rådet att försöka ta sig i mål säkert utan att riskera för mycket då Peter Z. kör så snabbt och säkert denna säsong så att köra in 8 sek på en så kort sträcka inte var så troligt. Inför den sista korta sträckan fick duon lite vinkar från en annan förare att Jerker A. nog var ganska nära duon i tid då hans tid på sträcka 1 var felaktig.
 
Teamet trodde då inte att det var så nära utan dom åkte ut på sträcka 8 och trodde att det var ganska lugnt bakåt. I mål efter sträcka 8 visade det sig att dom tappade 5 sek till Zackrisson och 3 sek till Axelsson.
 
För slutresultatet hade detta avgörande betydelse då Axelsson passerade Mats/Daniel med 1 sek totalt. Till detta är det bara att säga grattis och teamcheferna får ta på sig lite av detta då dom inte hade bättre koll inför den sista sträckan.
 
RESULTAT: Peter Zackrisson, Säffle,       36.28
                   Jerker Axelsson, Trollhättan, 36.40
                   Mats Larsson, Fagersta MK, 36.41
 
På det hela ett väldigt bra genomfört rally med höjdpunkten på sträcka 7 där duon tog en totalvinst och där det enligt Daniel Andersson gick sjukt fort (citat: en nära döden upplevelse). Värt att notera är att topptrion i denna klass Elit-B är snabbast av alla VOC-bilar. Närmaste A-förare var Joakim Båth MK Nitro som kom in på tiden 36.56, alltså 15 sek efter Mats/Daniel och hela 28 sek efter den vinnade P.Z. Totalt stod sig även trions tider bra där P.Z tog en 4:e plats, J.A. 7:e och Mats/Daniel en 8:e plats av 117 anmälda. Då skall man veta att då ingår även trimmade och 4-hjulsdrivna bilar. Sjukt fort som det var sagt. Resultat finnes på: www.resultatdata.com, www.resultatservice.com.
 
Teamet tar nya tag och tänker testa lite under sommaruppehållet för att kunna nå den där åtråvärda 1:a platsen.
 
"När du har provat allt så prova lite till" som farsan brukar säga.
 
Glad sommar önskar team MatsRsport.
 
 
Dags för Rally-SM igen!
 
(16-juni)
 
Nu är dags för den 4:e deltävlingen av 6 i SM för Volvooriginal bilar (VOC).
 
Denna gång bär det av till Göteborgstrakten, närmare bestämt till Älvängen där rallyt kommer att avgöras under lördagen. Totalt är kring 60 st VOC-bilar anmälda varav 21 st i klassen VOC Elit-B där Mats/Daniel deltar.
 
Duon åker ner dit för att försöka avancera från sin 2:a plats i klassen. Målet är att försöka ta sig i mål före Peter Zackrisson, Säffle MK som är den nuvarande ledaren. Lyckas man hålla ett sånt tempo brukar det innebära en topp 5 placering även totalt bland alla 60 VOC bilar. Med övriga klasser är totalt 117 bilar anmälda till ALE-svängen. Nuvarande ställning i VOC-SM:
 
Elit B
1 -
Peter Zachrisson Säffle MC 740 25 23 30 = 78
2 - Mats Larsson Fagersta MK 944 23 27 27 = 77
3 - Anders Gullstrand Karlstads MC Bil 242 17 30 21 = 68
4 - Patrik Flodin Ilsbo MK 240 30 5 25 = 60
5 - Jerker Axelsson SMK Trollhättan 242 27 5 23 = 55

Detta är förutsättningarna inför rallyt och resultat går nog att hitta på: www.resultatdata.com samt www.matsrsport.tk

 

Laxåknixen en repris på förra tävlingen!

(23-maj)

Hej alla fans till Mats och Daniel !!!! 

Paret har alltså nu under Lördagen varit till Laxå för att försöka etablera sig i Sverige toppen i Volvo Original och även för att tvåla dit Peter Zackrisson.

Tävlingen hette Laxå Knixen och ingår i VOC,s sommarserie som är sommarens svar på vinterserien som vi bekant tog hem i Lycksele.

Detta var deltävling nr:2 i sommarserien och bestod av 4SS,  SS1=4km  SS2=7km  SS3=14km  SS4=9km. Totalt ca 34km SS och det är var vad vi i matsRsport kallar en ”knockout tävling” alltså en riktigt kort tävling som kräver monster attack från första metern ända till mål.

Monster attack var det paret också inledde tävlingen med och även fortsatte ha tävlingen igenom.

För att summera tävlingen kom den att handla om Mats/Daniel, Peter Zackrisson, Hans-Erik Weng bägge från Säffle och även Patrik Flodin som höll dessas tempo men gjorde något misstag på SS2 som kostade bucklor och lite sekunder.

Här har ni lite sträckstatistik gentemot Peter och Hans-Erik som visar sträckmatchen de emellan.

Vårt mål i denna tävling var även att kunna svara upp på lång sträckor och det kan ni se att det gick bra i denna tävling SS3.

Peter vann 4-0 SS1= -2,3s SS2= -0,8s SS3= -1,4s SS4= -2,8s totalt -7,3s vi får gratulera.

Hans-Erik hårdare 2-2 SS1= -0,2s SS2= +1,5s SS3= -3,1s SS4= +0,7s totalt en förlust med endast -1,3s klapp hårt.

Tävlingen skedde på samma däck på alla sträckor och fortlöpte utan en enda bula och det tackar vi för.

Här är den preliminära ställningen i sommar serien.

1:a Peter    Zackrisson     Säffle      60p

2:a Mats     Larsson         Fagersta 54p

3:a Patrik    Flodin           Ilsbo        50p

4:a Tommy Sahlqvist       Fjugesta   45p

osv....

Som ni ser har Peter gjort ett litet ryck men vi har långt ifrån gett upp och det roliga är att paret har ett kanon tempo och en placering hit eller dit förändrar inte det faktum att deras tempo i 940 vocen nu är i den absoluta Sverige toppen, drömmar kan slå in som farsan brukar säga.

Vi är inte nöjda med detta utan skall försöka klura ut hur vi skall kunna bli ännu snabbare och om allt går bra kanske få stå överst av alla i någon tävling i SM framöver, det är väldigt nära nu.

Vi tänker suga på denna karamell och vi hörs snart igen då nästa SM tävling är i Göteborgstrakten den 19-Juni, det kan bli någon mer tävling emellan men det tar vi då.

Med vänliga RALLY hälsningar

matsRsport, teamet med guld glans.   

 

Ännu en strålande insats av Mats & Daniel!

(03-Maj)

Under lördagen avgjordes den 3:e deltävlingen i VOC-SM i Älmhult. Förutsättningarna innan tävlan var att duon Mats/Daniel kom till Älmhult i en knapp ledning före ännu en lovande rallyförare från Säffle vid namn Peter Zackrisson och vid hans sida co-drivern Stina Cebers.

Före racet hade teamcheferna tänkt pusha på duon och be dom verkligen ge järnet och sikta högt men detta bevisade sig onödigt då duon ML/DA hade egna tankar och ville verkligen ta en topp 10 placering totalt bland alla VOC-åkare.

Till start kom ca 90 VOC-ekipage och rallyt startade i ett strålande väder vid 11.30-tiden för dessa. Upplägget såg ut som följande att dom skulle köra SS 1 och 2 och sedan komma in till service. Sedan den långa SS 3 och SS 4 innan nästa service. Därefter skulle dom åka dom korta SS 5 och 6 och sedan in till mål vid Däckia i Älmhult.

Duon öppnade som sagt stenhårt och efter dom 2 inledande sträckorna ledde dom sin klass (B-Elit) med 5 sek och låg totalt 2:a endast 0,7 sek från ledande Hans-Erik Weng också han från Säffle.

Efter första servicen skulle duon ut och avverka den långa SS 3 och sedan SS 4 innan det var dags för service igen. På den långa SS 3 satte Zackrisson in en stöt och slog till med en riktig demontid! Mats/Daniel fick se sig slagna med 13 sek och hamnade på en 2:a plats i sin klass men var fortfarande på 4:e plats totalt.

På servicen efter 4:e sträckan så bestämde sig Mats/Daniel för att dom skulle försöka vinna totalt då dom endast var 10 sek från totalvinst. På den 5:e sträckan slog dom till med bästa tid av alla VOC-ekipage men Zackrisson körde också mycket bra. Inför sträcka 6 hade dom 6,3 sek upp till totalledning i både klassen och totalt. Laddningen var hård även på SS 6 men även Zackrisson körde bra och i mål körde dom in på nästan exakt tid då det endast skiljde 0,5 sek på sträckan till Zackrissons fördel. Detta betydde att Mats/Daniel kom i mål som 2:a endast 6,8 sek bakom vinnaren efter 54 kilometers rallyåkande.

Det innebar en 2:a plats i klassen VOC-B-Elit eftersom Zackrisson också är B-Elitförare. Den hårda laddningen på SS 5 och 6 innebar också en 2:a plats totalt. Alltså före alla A-Elitförare. Två B-Elitförare i topp före alla andra, när har detta hänt förrut?

Totalt i SM för VOC är nu Mats/Daniel 2:a i klassen endast 1 poäng från ledning i serien när halva serien är avverkad. Inför säsongen satte teamet upp en hög målsättning och det var att etablera sig i VOC-Eliten och i och med denna tävling så är målsättningen med råge infriad. Nu gäller det att ödmjukt  gå vidare och försöka fortsätta i samma höga tempo resten av säsongen.

En stor nyckel till framgången är att Mats/Daniel är genuint duktiga och hela tiden gör framsteg i sin takt där dom kör fort och säkert och därför får rutin då dom får mycket SS-mil i kroppen och teamet kan lägga pengar på annat än att reparera bilen. Osökt kommer vi då in på bytet av bil innan säsongen från 240 till 940 som varit lyckat. Inte så mycket själva bilen i sig trots att Mats säger att den är lite mer förlåtande om man missbedömmer farten vid ingången till kurvor och liknande. Den stora nyckeln är nog motorn. Mats är väldigt nöjd med KÖHLER-snurran och där vill vi skicka ett stort tack till KÖHLER.

Nu är det stora steget taget och nu gäller det att hålla sig kvar i toppen. Detta blir en stor utmaning för resten av säsongen. Sedan vill ju teamet ha tillbaks 1:a platsen i SM för VOC förstås.

Det är ju inte över förrän den feta damen sjungit som det sägs på utrikiska.

Vi hörs och syns från teamcheferna.

 

IMPONERANDE VINST PÅ GOTLAND.

(26-April)

Duon ML/DA har under fredag-lördag deltagit i ett rally på Gotland som uppladdning in för VOC-SM rallyt nästa helg i Älmhult.

Duon anlände med färja till Visby under fredag eftermiddag. Upplägget för rallyt såg ut som följande: Två sträckor skulle köras på fredag e.m/kväll. På Lördagen drog rallyt igång vid 09-tiden där fem ytterligare sträckor skulle avverkas.

Duon öppnade i ett bra tempo och med sträcksegrar på dom bägge inledande sträckorna. De gick till nattvila med en betryggande ledning på 35 sekunder inför dom 5 avslutande sträckorna. Lördagen inleddes och fortlöpte i samma höga tempo och det blev sträcksegrar på samtliga sträckor. I mål skiljde det hela 1 min och 45 sekunder till 2:an Martin Eliasson tävlandes för Skutskärs MS.

Rallyt avlöpte utan större problem förrutom en incident; Serviceteamet upptäckte vid sista servicen en läcka på kylaren. Servicekillarna bytte kylare på ny rekordtid (1,53 min) och teamet slapp bryta snöpligt på sista sträckan när man nu kämpat sig till en såpass stor ledning.

Teamet vill tacka servicekillarna Stefan Englund och Erik Holmberg för en toppeninsats under helgen. Tack även till ÅKE OLANDER BIL AB som lånade ut en buss under helgen! Teamet vill även gratulera Nisse Strömgren som tog en klassseger i VOC bland C-förare. 

Nu tar teamet nya tag inför nästa helg då den 3:e av 7 deltävlingar i VOC-SM skall avgöras i Älmhult under lördagen den 1/5. Detta rally vann ju duon förra året och skall göra allt för att upprepa detta. Under den helgen så tror vi att www.resultatservice.com finns på plats och då kan alla MatsRsport-fans följa oss på webben för att se teamets framfart.

P.S. Den 22/4 fick jag en dotter som ännu inte har något namn men är gullig ändå.

Väl mött önskar Miken.

 

Rapport inför sommarsäsongen

(16-April)

Hej alla ute i stugorna, här kommer en kortare rapport om vad som händer i matsRsport för tillfället!

Vi har allihop tagit ett kortare brejk från rykande motorer och grid-girls men nu börjar det hända saker i Teamet.

Annons är på gång i Annonsbladet och Grabbarna har börjat den minutiösa genomgången av 940-PUMAN så den är redo för sommaren och tävlingen på Gotland. Jo ni läste rätt paret skall bege sig till den mytomspunna ön för att förbereda sig för SM fortsättningen som sker helgen efter i Älmhult.

Nils Strömgren, den förre A-föraren är också anmäld till denna tävling i sin nya 240-VOC och han huserar numer i C-klassen då han hållit upp med sitt tävlande ett tag, hur det går i matchen de emellan får vi se men Nils är också från Fagersta men åker för Bärke MK.

Sponsorerna är pågång att sättas upp på hemsidan och Miken har lite fräscha nyheter som han jobbar på och det är nytryckta coola matsRsport kalendrar, kepsar med matsRsport loggan på och visar det sig att intresset för dessa grejer är stort så finns de kanske till försäljning.

En sak glömde jag och det är klister märken som är vita och det står www.matsrsport.tk dessa är perfekta att ha på bakfönstret på bilen.

Som ni ser så rullar det så sakterliga på och det händer lite allt möjligt även när det inte är säsong.

En mycket rolig sak är att HIVES hjälper oss i år också och det tycker vi är mycket stort och coolt, hippt, grejt!

Nog tjatat för denna gång vi hörs snart igen och kom ihåg att det som göms i snö kommer fram i tö.

Med vänlig hälsning

matsRsport.

 

Mats och Daniel segrare i Vinterserien 2004!

(11-mars)

Hej alla matsRsport fans !!!!

Nu ska vi berätta om våra strapatser i Lycksele där vi skulle försöka bli Vintermästare i VOC B-Elit.

Förutsättningarna inför denna avslutningstävling var att vi ledde med 1 p över Samuel Brander Lycksele MK och 7 p över Chrille Åström Timrå MK och som poängsystemet är upplagt så skulle vi ”bara” behöva placera oss före Samuel i tävlingen så skulle det troligen ordna sig oavsett hur bra Chrille körde.

Resan upp startade först vid 13 tiden då Mats och Daniel hade svårt att komma loss från Olander Bil.

Lastningen av den genomgångna 940-PUMAN skedde torsdag kväll och dragbil var i vanlig ordning Ingemars race SUBARU med lätt last i skuffen.

Reservdelskittet fick hållas på minsta möjliga nivå denna gång och bestod av extraljus, ett däck, lilla domkraften, fälgkors, presenning och en plastbalja med några sprayburkar och lite olja (VÄRLDSKLASS). Teamet bestod denna gång (p.g.a. viktbesparingsskäl) av de lättaste i teamet, alltså; Mats, Daniel och Magnus.

Resan upp gick på E4:an fram till Nordmalung där vi svängde vänster och kom till ett vackert men halt landskap som drog ner tempot avsevärt och trippmätaren stannade på 70mil när vi nådde vackra Lycksele och Ansia Camping vid ca 23.00.

Vi steg upp i ett kallt men strålande vackert väder lördag morgon, åkte ett par 100 m, genomförde anmälan och besiktning utan problem. Ca 12.30 startade Mats och Daniels tävling och nu hade temperaturen slagit om och låg runt 0:an men fortfarande strålande solsken. Teamet skulle avverka 3 sträckor innan de kom in för service och då passade jag på att åka ut vid målet på SS2 för att ge dem en vink om hur deras tempo räckte till mot framför allt Samuel Brander. Tider lämnades in efter 3 SS och marginalen till Samuel var vid det läget endast en ledning på 8 sekunder och det var ju ingenting att gå på. Paret fick försöka att attackera lite hårdare på SS4 innan det var dags för ny service. Daniel hade koll på Samuel som startade efter dem och de hade tagit ytterligare några sekunder. SS5 och SS6 var de sista sträckorna i tävlingen, SS5 var för övrigt den längsta och för Samuel Brander var detta verkligen hemmavägar då han bodde vid målet. Tempot hade på de tre sista sträckorna infunnit sig och det visade sig när resultaten kom in att avståndet till Samuel utökats till 21 sekunder. Åt Chrille Åström och Rickard Gustavsson kunde inget göras denna dag men det behövdes ju inte heller då en tredjeplats räckte för att vinna hela Vinterserien.

Mats och Daniel vill berömma Lycksele MK för mycket fina och snabba vintervägar. En sak som var ovant var noterna som var skrivna av en notskrivare (Robert Niemi) som de inte åkt för förrut.

Summa summarum så var det, med facit i hand, värt resan att ta sig till Lycksele och få tävla på riktiga vintervägar.

Hemfärden startade ca 19.00, lördag kväll, och gick denna gång via Umeå där en segermåltid med vitlöksbröd intogs i ett Brasserie med en DJ som konstant stod med hörlurar i ett hörn av baren, det har vi aldrig sett förrut. Vi lämnade schlagerstaden och fortsatte resan söderut, anlände trötta men lyckliga till hemstaden vid 06.30 söndag morgon.

Detta är slutställningen i Vinterserien och notera att Chrille Åström tog andra platsen i och med sin seger i Lappkastet.

1. Mats Larsson Fagersta Mk                       75 p

2. Chrille Åström, Timrå Mk                          73 p

3. Samuel Brander, Lycksele Mk                  72 p

Fullständigt resultat i Lappkastet kan ses via Lycksele MKs hemsida http://www.lyckselemk.nu

Bilder från tävlingen kommer att finnas på http://www.h-nmotorsport.se

Detta var sista tävlingen för vintern och vi ser nu fram emot sommarsäsongen i VOC SM och eventuellt kör vi även DM, om resurser finns.

Ha det bra! Vi hörs igen (om vi inte syns)!

 

Stjärnsmällen delades ut i Östersund!

(18- Feb)

Hej alla hängivna MatsRsport fans!

Här kommer historien om stjärnsmällen i Östersund som delades ut av de iskalla paret Mats och Daniel.

Resan mot Östersund började redan på torsdag och var riktigt besvärlig. Några plusgrader och underkylt regn gjorde vägarna glashala. Lastbilar stod parkerade i det hala väglaget. Allt gick dock bra och teamet var helskinnade uppe på torsdag kväll och intog stugorna på Frösön (som vi för övrigt älskar).

Fredagen inleddes med anmälan och besiktning samt en lång väntan på tävlingens början kl 19.00 fredag kväll på travbanan. Paret hade inför denna tävling fått stenhårda förhållningsorder att börja försiktigt och låta farten växa fram eftersom. Travbanan inleddes med en stor prestigeförlust med ett rejält nederlag mot den duktiga tjejen Siv-Inger Nilsson. Det rörde sig dock bara om sekunder och det riktiga rallyt inleddes först under lördagen.

Lördagen startade kaotiskt då paret och många andra blev hindrade av en tidigare startande i Volvo original, protest inlämnades och tiden justerades för alla drabbade eftersom. Dagen fortsatte stabilt men ytterligare en avåkning på SS6 hindrade många förare däribland Mats och Daniel som blev stående i kö på sträckan 6 minuter. Mot detta lämnades protester men regelverket tillät ingen justering av tiderna på denna sträcka, så det var bara att gilla läget.

Rallyts sista dag, söndag, inleddes på en 7:e plats i klassen B-elit. Paret verkade dock ha bestämt sig för att avancera i sammandraget och satte upp ett tempo de aldrig visat upp tidigare. Tempot höll de hela dagen utan att sätta ett hjul fel, förutom att de backade i ett vägbyte på SS11. Mycket riktigt avancerade de under dagen och vi såg ut att ha en tredjeplats inför de avslutande sträckorna då Niklas Nilsson i ohotad ledning gjorde ett misstag, körde av och bröt. Paret slog de två sista sträckorna av på tempot då första platsen var utom räckhåll och avståndet bakåt var avsevärt.

Mats och Daniel var otroligt nöjda med körningen och deras placering så det firade vi rejält i ett sömnigt Östersund som inte hade mycket att erbjuda party sugna killar en söndagkväll.

Placeringen innebar att vi tar täten i VOC-SM B-Elit och har framtids killar som Patrik Flodin och Peter Zachrisson bakom oss. Om man tittar på våra tider i rallyt så ska vi göra det mycket svårt för dem och andra att komma ifatt.

Detta var ett mycket snabbt rally och vi har bara gott att säga om KÖHLER snurran som fått jobba hårt i detta rally. Däcken har hållit otroligt bra trots det varma vädret och underlaget har varit riktigt bra enligt Mats och Daniels utsago.

Om killarna blir lite mer vana med nya bilen och kan hitta lite mer tid på framförallt de långa sträckorna så kan vi snart utmana om totalsegrarna i SM-tävlingarna.

Ingenting är omöjligt som GUNDE brukar säga och så är det kanske. Den som lever får se.

Vi har förövrigt fått en ny idol och det är den benhårde miltärfunktionären som pekade med hela handen i tre dagar och var konsekvent hård mot alla.

Vad som händer härnäst kan vi inte svara på i dagsläget men pengar, sömn och JOE Miljonären är sånt som står på önskelistan.

Mats och Daniel verkar ha järnpsyken och bara växa ju mer det jävlas vilket är mycket imponerande.

Detta får väll räcka för denna gång, vi hörs snart igen.

Med vänlig hälsning

matsRsport

 

Inför Östersund

(12-Feb)

Hej alla MatsRsport fans!

Bilen är nu lagad av paret och Fagersta Bil och Plåt. Däck är köpta och de är redo för Östersund.

Vi får hoppas att avåkningen inte satt sig mentalt men det tror jag inte, så jag tror på full satsning och förhoppningsvis en framskjuten placering.

Det skall tydligen bli varmare även norrut men vi hoppas på fina förhållanden annars räcker inte vårt magra däcksförråd.

Teamet drar under Torsdagen till Östersund och rallyt avgörs Fredag – Söndag.

Fredagen: SS1

Lördagen: SS2-7

Söndagen: SS8-13.

Som ni ser många sträckor och mycket bilåka om allt går bra. Totallängden är 762km och den totala SS längden 216km så det blir till att tanka många gånger.

Vi skall försöka att hålla er informerade på gästboken på kvällarna om det går, och går det inte så får ni väl hålla tummarna att allt gått bra.

Tror att sträcktider kommer att läggas ut på nätet på www.resultatservice.com

Vi hade en problemfylld tävling förra året men det hoppas vi att vi slipper i år så paret får många härliga mil i nya bilen som säkert behövs.

Bilen är helt okey och fina däck har vi om än inte så många så vi har inget att skylla på om det går dåligt. Dåliga förlorare vill vi heller inte vara så Mats och Daniel får se till att vinna.

Nu från ord till handling vi startar resan mot norr…………….

Med vänlig hälsning

MatsRsport.

 

 

Rapport från Vinterpokalen

(27- jan)

Hej alla fans i det avlånga Sverige!

Vinterpokalen var alltså tävlingen som skulle köras på Lördagen och det endast som träning inför Östersunds tävlingen.

SS1 började som dagen slutade. I strul.

En tidigare startande körde av och blockerade sträckan och de förlorade tid och vart nog en aning irriterade.

SS2 vart dagens sista sträcka då de efter ett snabbt parti kom för fort in i en långsam kurva och gled ut i snövallen där det tydligen bodde en stor sten som träffade 940-Puman bakom bakdörren och flyttade hela bakvagnen i sidledd. Paret kom för egen maskin till målet men vart sen tvungna att bryta då bilen var okörbar.

Allt gick bra för paret men 940-Puman måste nog riktas lite innan det går att tävla igen.

Riktningen hoppas vi få hjälp av Fagersta Bil och Plåt och de är ju proffs på sånt här så det borde väl lösa sig.

Detta var väl inte det man drömde om inför nästa SM tävling som snart skall genomföras men detta är väl sånt man får räkna med när de skall fösöka matcha de snabbaste Volvo Original ekipagen, riskerna ökar ju när man åker närmare gränserna.

Mats Hammarström vann tävlingen före Patrik Flodin och vi får väl gratulera dem och knyta händerna i fickorna och komma igen.

Lite bilder är tagna på bilen efter avåkningen och även på andra saker så de kommer nog upp så småningom.

Detta var väl allt för denna gång och skänk gärna 940-Puman en tanke när den ligger på sjukhus.

Med vänlig hälsning

matsRsport. 

 

 

Rapport från debuten med 940-Vocen i Bergslagsrallyt.

(06-Jan) 

Hej alla rallyfans!

Här kommer en liten rapport från tävlingen Bergslagsrallyt som gick av stapeln i Hällefors under söndagen den 4/1.

VOC-SM fick ju vara med dom stora grabbarna och åka under söndagen i direkt anslutning till deras tävling. Under dagen skulle 4 sträckor avverkas på totalt 85 km SS. Målsättningen från duon Mats Larsson/Daniel Andersson var ju som ni läst i intervjuerna av dessa att försöka ta sig in på en topp 5 placering. Förutsättningarna var väl att däcken skulle komma att slitas mycket då det låg fruset grus i botten på vägarna men det är ju lika för alla. Sedan var teamet spända på hur bilen skulle fungera och om duon ML/DA:s samarbete skulle fungera som vanligt (BRA) trots en risk för ringrost då teamet ej tävlat sedan hösten-03 p g a byggandet av nya bilen.

Första sträckan avverkades och duon tog sig in på en total 10:e plats av 60 startande, helt otrolig start. Det anmärkningsvärda här var väl att detta endast gav en 6:e plats i B-ELIT klassen då endast 3 A-ELIT förare var före dom i resultatlistan. Efter byte av drivdäcken skulle dom ut på den 39 km långa, klassiska sträckan ”Björnjägaren”. Där fick dom lite förhållningsorder från teamcheferna att ta sig igenom och få lite träning med SS-mil. Detta betydde att dom tappade lite grann mot täten i sekunder. Duon sade sig ha åkt med lite marginal och inte chansat. Efter det så begav sig dom ut på dom 2 avslutande sträckorna. En av dessa var ett specialprov på en folkracebana och sedan en sträcka på 19 km där duon skulle prova att ta i ”lite grann”. När duon tog sig in i mål trodde trodda teamet att dom bärgat en 3:e plats i debuten men efter att dom parkerat i park fermé så hade det blivit lite fel i tiderna så en ny kille dök upp och tog 2:a platsen. En ny kille från Trollhättan som heter Jerker Axelsson som tidigare tävlat i eliten i roadracing. Vann gjorde Patrik Flodin från Ilsbo som är nyuppklassad från C- till B-ELIT-förare och direkt vann första tävlingen och detta gratulerar vi honom för.

Sedan blev det prisutdelning i Folkets Hus där ML/DA fick ta emot pris av rallylegenden Ola Strömberg och även kommentaren att Mats såg ut som en rockstjärna (Grattis Mats!). VOC-basen Carl-Erik Johansson fyllde i att att ”då skulle du ha sett honom innan han klippte sig”.

Under prisutdelningen sjöng en kvinna låten ”Fångad av en stormvind” och hela teamet är ganska säkra på att det var självaste Carola som gästade tävlingen!!!, coolt va?

Men så är det ju så att man inte skall tro allt man ser och hör som farsan brukar säga.

Värt att notera efter denna tävling är ju att deltagarantalet är större bland VOC A-C förare än hela SM så förarprestationen i VOC känns väldigt imponerande där konkurrensen är så hård med så många deltagare.

Nu tar vi sikte mot den 24/1 och förhoppningsvis tävling i Riddarhyttan om vädret står oss bi. Sedan är deltävling 2 i SM under 3 dagar uppe i Östersund den 13-15/2.

En liten sladd är bättre än ingen alls skulle jag vilja hälsa till Peugeot vars ESP inte går att koppla ur.

Med vänlig hälsning Teamchef Miken.

 

Intervju med Mats & Daniel

(03-Jan)

Hej alla rallylovers!

Här kommer en kortare intervju av stjärnparet Mats Larsson och Daniel Andersson körandes för den legendariska klubben Fagersta MK som gång på gång fostrar bra bilchaufförer, det kanske är dags igen. 

INTERVJU MATS 

Hej Mats nu är det dags för en ny säsong i skogen. Ni vart kvar i Volvo Original men med ny bil. Utveckla?

” Vi vart kvar för det fanns möjlighet att bygga en fullt konkurrens kraftig bil och klassen är stor och även konkurrensen”.

Då menar du att den gamla bilen inte var det?

” Nej det börjar bli så jämt i klassen och det handlar bara om sekunder ibland och med 240´in tog vi i så mycket det gick och ändå räckte det inte till mot de bästa exemplaren. 940´in känns betydligt starkare och varvilligare, så vi får se?”

Ni har ju satt ett tufft mål för säsongen hur ser du på det?

” Ja, om vi får råd och tid att åka skapligt med tävlingar och om bil osv funkar bra så tror jag att det skall kunna gå.”

När under året tror du då att ni skall kunna slåss om totalsegrarna i Volvo Original?

” Det blir nog tidigast mot hösten.”

Vad har du för långsiktig ide med ditt rallytävlande?

” Vore kul att någon gång i framtiden kunna prova sig mot Sverige eliten i något fyrhjulsdrivet, det orkar ju lite mera.”

Nu är det alltså dags för Bergslagsrallyt vad tror du om era chanser redan nu i B-elit?

” Topp fem tror jag skall vara möjligt men det finns ju lite nya namn som jag inte vet så mycket om än och Norrlänningarna med Niklas Nilsson i spetsen blir nog hyperfarliga.”

 INTERVJU DANIEL

Hej Daniel, nu är det dags för en ny säsong och ni har ny bil. Hur känns det?

”Mycket spännande. Det ska bli intressant och se om bilen gör någon skillnad.”

Ni kör med siffernoter, varför och vad tycker du om noters vara eller inte vara i rally?

”Siffernoter verkar vara mindre att läsa hur det är för chauffören att ta in får Mats svara på. Med noter känns det som man är med och kör på ett annat sätt och tempot blir nog högre och det kan ju vara både positivt och negativt.”

Ni har ju satt ett tufft mål för säsongen hur ser du på det?

”Målet är tufft men så ska det väl vara när man satsat på ny bil och så. Tror nog att det skall kunna gå rätt så bra mot slutet av säsongen när han vant sig vid bilen.”

Hur fungerar ert samarbete och går det att utveckla vidare?

” Det fungerar bra men ska förbättras och med det menar jag bl.a. timingen i notläsningen, när han får informationen.”

I Bergslagsrallyt är Björnjägarn med som är hela 39km lång, hur känns det med så långa sträckor?

” Det blir roligt men är påfrestande, man är helt slut efter en sån när man är så superkoncentrerad under så lång tid och det gäller oss bägge två. Åktiden kan ju bli uppåt en 25min på en sådan här sträcka.”

Nu är det alltså dags för Bergslagsrallyt och vad tror du om era chanser redan nu i B-elit?

”Vi borde ligga med ganska bra hoppas väl på en topp fem placering.”

 

Intervjuen gjordes av Teamcheferna och det skedde över Telias ordinarie telefonnät.

 

Klicka här för att läsa materialet från 2003